The Secret, by Rhonda Byrne

The Secret este o carte care mi-a schimbat viaţa. Nici nu mai ţin minte momentul în care mi-am dorit-o. Apoi, prietenii de la Libris.ro mi-au dăruit-o şi am început să o citesc cu nerăbdare copilăreasă. Şi ce mare bucurie mi-a adus... Secretul se află în fiecare dintre noi. Mulţi ne folosim de el zilnic sau doar uneori, când ne dorim ceva cu ardoare. Conştient sau inconştient. Însa el funcţionează. De fiecare dată... implacabil. Iată detalii...

Rhonda Byrne se afla într-o situaţie destul de nefericită când a descoperit un manuscris foarte vechi, care i-a schimbat viaţa şi a făcut-o să înţeleagă că noi suntem creatorii propriilor întâmplări şi situaţii. Da, chiar şi a celor mai puţin plăcute. Chiar şi a celor tragice.  Tot noi putem schimba lucrurile! Şi a dorit să împărtăşească lumii acest secret...

Foarte mulţi jurnalişti, dar şi oameni simpli, s-au ridicat împotriva lui Rhonda şi împotriva ideii în general, susţinând că este doar o strategie de marketing, creată pentru bani şi pentru a "prosti" cetăţenii. Adevărul este... în fiecare dintre voi. 

Iată în ce constă Secretul, în câteva linii simple:


- Secretul este Legea Atracţiei: orice gând puternic avem, acesta se întoarce la noi în fapte şi obiecte, se materializează.

- dorinţele noastre sunt porunci pentru Univers. Atât timp cât investim în ele pasiune, credinţă, bucurie, iubire şi recunoştinţă. 

- nimic nu este simplist sau derizoriu. Legea funcţioneaza chiar dacă tu nu crezi în ea. În carte sunt explicate fiecare principiu, fiecare regulă, fiecare detaliu de către specialişti în diverse domenii - de la psihologi, la fizicieni, profesori sau antreprenori. 

Cum ar trebui să procedezi pentru ca Secretul să funcţioneze şi pentru tine:


- să ştii EXACT ce vrei de la viaţă
- să investeşti gândurile tale cu trăire autentică şi pasiune
- să vizualizezi ceea ce-ţi doreşti
- să simţi lucrul pe care ţi-l doreşti ca şi cum l-ai primit deja
- să crezi în ceea ce-ţi doreşti nestrămutat şi fără abatere
- să învălui visul tău în iubire
- să fii recunoscător pentru tot ce ai deja în viaţa ta, dar şi pentru ce doreşti să obţii. 

Lucrurile stau mult mai complicat de atât, însă pentru a înţelege Secretul va trebui să citiţi cărţile The Secret şi The Power


Concluziile sunt următoarele:


- lumea este reticentă pentru că de-a lungul anilor ne-au fost inoculate nişte cutume de care nu mai scăpăm. Trebuie să fii open-mind şi să gândeşti... neasistat. 

- practicam de mult Secretul, însă necontrolat şi arbitrar. Eram uimită de rezultate. De când îl practic zilnic, sunt fascinată de magia sa.

- multe persoane consideră că trebuie să gândeşti pozitiv şi vei avea totul pe o tavă de aur. Iar alţii cred că este o prostie să vrei ceva fără muncă, doar cu gânduri bune. Greşit în ambele cazuri! Secretul nu exclude munca sau ambiţia, perseverenţa sau învăţarea, cunoaşterea. Trebuie să vii în întâmpinarea dorinţelor tale. Trebuie să fii recunoscător pentru ceea ce ai deja. Pentru mine munca nu înseamnă un efort, tocmai pentru că fac ceea ce iubesc cel mai mult - scriu şi călătoresc.  Mi-am dorit foarte tare lucrul acesta:)

- îţi poţi schimba întreaga viaţă: situaţia materială, cariera, relaţiile, starea de sănătate. Însă pentru a ajunge aici trebuie să îţi acorzi timp şi să investeşti în tine!  Gândeşte-te că eşti şevaletul propriilor tale dorinţe. Dacă nu ai avea limite de timp, distanţă sau bani, cum ar arăta tabloul tău?

- Secretul este simplu: gânduri bune, pasiune, imaginaţie, iubire, recunoştinţă, entuziasm. Însă nu este simplist, aşa cum vă mai spuneam.  Mulţi oameni din întreaga lume îl folosesc zilnic şi au rezultate spectaculoase. Şi-au schimbat modalitatea de a gândi şi au devenit mai sinceri cu ei înşişi. Printre cei care practică Secretul cu succes se numără multi-miliardari, oameni de afaceri, actori, medici, profesori, vedete, dar şi oameni simpli. Şi tu poţi!

- cei mai mari duşmani ai noştri sunt gândurile negative (şi... ceea ce NU ne dorim), repetate obsesiv, ca o litanie ("nu vreu să întârzii", "nu vreau să mă respingă la interviu", "nu vreau să răcesc", etc). Universul nu face decât să ne ofere ceea ce gândim. 

În decursul a două săptămâni am pus în practică tot ce am citit în cărţile The Secret, The Power, The Magic, în Cartea Recunoştinţei şi în The Secret - sfaturi zilnice. Mi-am schimbat total gândurile, deşi la început am fost copleşită. Încă mai joc meciuri de ping-pong cu anumite senzaţii... Însă vă pot spune un singur lucru: Secretul FUNCŢIONEAZĂ! 


Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre acest subiect, vă recomand cartea The Secret, by Rhonda Byrne. Şi, nu în ultimul rând, vă mulţumesc pentru că sunteţi zilnic alături de mine:)

Alte cărţi online:
CITEŞTE ŞI:

20 de comentarii:

 1. Am citit printre rânduri, că vreau să fiu și eu surprinsă când am să o citesc :) Mersi că mi-ai întărit convingerea că trebuie să pun totuși mâna pe ea :*

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu tot printre randuri, pentru ca desi n-am cartea, am filmul de cel putin doi ani intr-un folder. Ar trebui sa fac macar asta...

  RăspundețiȘtergere
 3. Sau există varianta mai simplă și comodă, și anume, de a vedea filmul „The Secret” :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe mine filmul nu m-a impresionat asa cum au facut-o cartile:)

   Ștergere
 4. M-am apucat si eu, la un moment dat, sa citesc cartea, dupa ce am vazut o parte din film. Oare de ce n-am terminat-o?! Nici ca mai stiu.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nimic nu e intâmplător. Cartea asta am primit-o cu vreo 2 ani tocmai când aveam nevoie de ea. Avea un titlu incitant. Citind-o mi-a produs o adevărată revelaţie. Erau principii pe care le-am testat până atunci involuntar, lucruri pe cât de simple pe atât de puternice şi schimbătoare de destin. De atunci mi-am cumpărat şi cealaltă carte a Rhondei, "Puterea". De câteva ori am încercat să vizionez şi filmul, însă n-am ajuns până la sfârşit. Pentru mine cartea a avut un mai mare impact.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Perfect adevarat, Liana. Nici pe mine nu m-a impresionat filmul. Multumesc pentru comentariu:)

   Ștergere
 6. Adica sunt mai multe carti bazate pe legea atractiei? Mai sunt carti inafara de "The Secret"?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt foarte multe carti bazate pe aceasta lege si pe principiile ei de baza. Iti spun doar cativa autori care mi-au placut foarte mult si pe care ii recomand: Louise L. Hay, Esther & Jerry Hicks, Napoleon Hill, Dale Carnegie etc. Fiecare are multe carti scoase, toate sunt foarte bune!

   Ștergere
  2. Ma intrebam daca mai sunt din aceeasi colectie.

   Ștergere
 7. Mi-am luat cartea Magia ieri seara.

  Am vazut mai demult documentarul the Secret. Dupa care am trecut la treaba. Dar nu am fost un maniac in a aplica strict ceea ce invatasem in documentar. Mai degraba spuneam cand imi aduceam aminte, in gand...Multumesc Doamne pt ceea ce am, multumesc pt slujba mea, pt ca sunt sanatos, pt banii pe care ii castig etc. Eu imi doream foarte tare o relatie serioasa cu o persoana cu calitatile pe care le vroiam ...Pana atunci nu statusem sa ma gandesc ceea ce imi doresc cu adevarat in legatura cu asta...Ma ganeam cat de des puteam ca stiu ca e pe drum si va sosi cat de curand.

  La numai 8 luni, apare in viata mea una dintre cele mai sensibile, feminine, frumoasa si speciala femeie pe care o intalnisem vreodata. Exact asa cum mi-o doream. Am avut o relatie de 2 ani cu fata respectiva, eu care pana atunci nu avusesem nici o relatie de lunga durata. (maxim 2 luni relatia).

  Pentru un alt obiectiv mi-am creat wallpaperuri pe care le-am pus pe calculatorul meu si mi-am scris numele meu langa ceea ce vroiam, ceva sa arate faptul ca deja reusisem lucrul respectiv. Dupa maxim 1 an, pe plan profesional totul inflorise de asemenea in tot aceasta perioada, ca rezultat a ceea ce mi-am dorit si in urma motivarii cu wallpaperuri (in paralel cu relatia). Realizasem lucruri pe care multi doar le visau sau credeau ca numai in filme e posibil.

  Am avut cea mai frumoasa perioada din viata mea pe care n-am s-o uit niciodata, desigur ca totul s-a petrecut acum vreo 3 ani.

  Mi-am dat seama de curand ca totul a plecat de la documentarul the Secret. Poate totul e amplificat daca ne gandim la Dumnezeu (de multe ori eu inlocuiam in ecuatie Universul cu Dumnezeu).
  Momentan pt ca nu am mai aplicat nimic din gandirea pozitiva, lucrurile nu sunt tocmai roz in viata mea, dar sunt sigur ca e doar o chestiune de timp.

  Acum ce as vrea sa te intreb: trebuie sa citesc si The Power? sau e suficient Magia si sa-mi achizitionez Secretul?

  Care e diferenta dintre The Power si The Secret?  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In primul rand, iti multumesc pentru mesaj. Ma bucur mult ca ai reusit sa "folosesti" legea atractiei si sa creezi ceea ce iti doresti. Trebuie sa lucrezi in continuare si sa stii ca nu exista limite!

   Cartile lui Rhonda Byrne sunt ok, insa putin prea mult axate pe partea comerciala, facila. Exista alti autori, mult mai vechi si mai buni, care spun lucrurilor pe nume si te ghideaza in acest proces.

   Sfatul meu este sa renunti la The Power (nu aduce nimic nou), sa faci lectiile din Magia si sa citesti alti autori foarte buni.

   Iti dau aici o lista: Louise L. Hay, Esther & Jerry Hicks, Napoleon Hill.

   Dar si site-uri ca: secretulsuccesului.com

   http://www.thefeelgoodlifestyle.com/the-law-of-attraction.html

   Sper sa-ti fie de ajutor:) Si sa auzim numai de bine!

   Ștergere
 8. Ok.Tot eu sunt. Ceea ce exista in aceste carti este si in Biblie....in special in invataturile lui Iisus. Si ca sa dau exemple: Iisus spunea oamenilor ca atunci cand se roaga si cer un lucru, sa se gandeasca ca deja l-au obtinut si mai ales sa nu se indoiasca niciodata ca nu-l vor avea (Paragraf1: 'Adevarat va spun ca, daca va zice cineva muntelui acestuia: "Ridica-te si arunca-te in mare", si daca nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ce zice se va face, va avea lucrul cerut. De aceea va spun ca orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea ' sau Paragraf2: "De aceea va spun ca, orice lucru veti cere, cind va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea” Iisus.).

  Mai spune sa iertam pe cei din jurul nostru asa cum tatal nostru ne iarta pe noi, sau sa-i iubim pe cei din jurul nostru ca pe noi insine, sa fim recunoscatori cu ceea ce avem, daca vrei sa avem mai multa prosperitate si sa ne mearga mai bine etc (nu mai dau paragrafe).

  E important pt ca acestea sunt lucruri stiute de mii de ani din Biblie, iar acum noi am ajuns sa le aflam...nu din Biblie (cum ar fi normal - crestini fiind) ci din niste carti de dezvoltare personala.

  Am citit Poti sa-ti vindeci viata - Louise Hay. O carte foarte buna dar care nu da un program de practica ca in Magia. Ceea ce voi face e sa urmez practica din Magia combinata cu Poti sa-ti vindeci viata.

  Ce vreau sa te intreb e urmatorul lucru: Crezi ca ar trebui sa mai citesc carti de L. Hay sau celelalte nu reprezinta chiar o noutate, si mai degraba o intarire a ideilor din Poti sa-ti vindeci viata?

  Napoleon Hill e ok, dar parca nu atat de mult bazat pe lega atractiei. Am citit De la idee la bani.

  Mersi pentru sfaturi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hei, tocmai am gasit cea mai buna carte ever pe acest subiect! Din pacate este numai in engleza. Si numai pe Amazon, Kindle Edition. Abundance and the Law of Attraction, by K. L. Clarke. http://www.amazon.com/Abundance-Law-Attraction-approach-vibration-ebook/dp/B00ES0WDXA

   Explica pas cu pas, extrem de bine si asumat, tot ce trebuie sa faci. Este foarte clara si deschisa. La niciun autor n-am mai gasit asa ceva.

   Tu ai dreptate cu tot ce spui mai sus! Si eu dupa cartille alea am tot cautat altele, deci nu aveam informatia corecta si buna. Sau vroiam alt punct de vedere.

   Acum am gasit. Cartea mi-a adus lacrimi, bucurie, durere de cap si putina frustrare:))) Deci, este excelenta!!

   Primul paragraf din comentariul tau este foarte bun! Si eu gandesc asa. Dumnezeu ne-a careat dupa chipul si infatisarea sa. Si cea mai buna "gluma" pe care a facut-o cu noi a fost sa ne lase sa putem face/avea absolut orice, oricand, oricum. Numai ca noi nu vream asta. Ne plac lanturile. Ne place sa ni se spuna ce sa facem. Trist, dar foarte adevarat.

   Mintea noatra este cea mai perversa, mai complicata si mai frumoasa arma din lume. Luptam cu ea impotriva noastra insine.

   Daca as avea cum sa-ti dau cartea, as face-o, dar nu stiu nicio metoda. O am pe telefon in Kindle si atat. Costa 1.23 dolari. Merge pe telefon, pe tableta. Succes!

   Sa-mi mai scrii, imi place mult sa vorbesc cu tine! Multumesc:)

   Ștergere
 9. Buna Ioana,

  Am citit mult in domeniul asta dar de K. L Clarke nu auzisem, am luat si eu cartea si acum o citesc. La tine a dat rezultate? Adica in afara de frustrare si lacrimi ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna, Radu. Am citit foarte, foarte multe alte carti ca sa inteleg exact despre ce este vorba, ca sa gasesc exact ce mi se potriveste, ce rezoneaza cu mine. De fapt, in aceasta perioada, trec prin schimbari importante. Da, da rezultate, chiar daca esti frustrat, suparat, bucuros sau indiferent. Functioneaza ca o lege universala, este imuabila. Trebuie sa ai putina incredere in tine. Incepe cu pasi foarte mici, desi tentatia de a manifesta ceva maret este uriasa. Schimba-ti conceptiile invechite (mostenite din trecut), fa lucruri frumoase pentru tine (rasfata-te!), adu-ti sentimentele la acelasi nivel cu ceea ce doresti. (daca vrei bani va trebui sa te simti bogat!). Cam asta este. Mai scrie-mi daca ai nelamuriri. Multumesc!

   Ștergere
 10. Practic, e un exercitiu de constientizare permanenta, o analiza mai atenta daca vreti asupra propriei tale persoane , inlauntrul tau si totodata constientizarea conexiunilor fiintei tale cu tot ce te inconjoara, si care reprezinta adevarata legatura cu Universul. Constientizarea este ceea ce practic trezeste adevarata constiinta , amplifica mult perceptiile si dezvolta capacitati de care vei ramane uimit. Ceea ce se traduce de fapt prin credinta. Vei observa cum incet, incet lumea din jurul tau se schimba, iar relatiile tale cu cei din jurul tau se vor schimba simtitor mai bine in doar cateva saptamani.
  Nimic nu e intamplataor, si asta am trait-o si eu pe propria-mi piele cum s-ar spune :), insa abia dupa constientizare mai apoi au urmat revelatiile una dintre ele, foarte importanta zic eu, fiind urmatoarea: am realizat ca toate evenimentele, starile, persoanele din viata mea au fost interconectate prin prisma sentimentelor si actiunilor mele. Asa am ajuns la concluzia ca noi suntem creatorii propriei noastre realitati, iar ceea ce practic noi in lumea asta moderna cautam si citim in carti si pe net, omenirea cunostea din primele invataturi sub diverse forme sau religii.

  RăspundețiȘtergere
 11. Bună! Tu în ce ordine ai citit cărțile rhondei? În ordinea apariției? Au continuitate? Mulțumesc :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna:) Le poti citi in ce ordine vrei. The Magic este o carte de exercitii, pe care le-am facut in timp ce citeam.

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...