Turcia: visul unei nopţi de vară!

Ani la rând m-am ferit să mă gândesc la Turcia ca la o posibilă destinaţie de vacanţă pentru noi. Bineînţeles, din motive absurde: aglomeraţie, all inclusive, turişti zgomotoşi... Idei preconcepute! Însă în ultima perioadă am citit şi am scris foarte multe materiale despre această ţară incredibilă şi, ca prin miracol, chiar voi ajunge în curând la Istanbul. Ce am reţinut, ce aş vrea să văd şi de ce este excelentă o vacanţă în Turcia - descoperă mai jos...

 

 

Visul unei nopţi de vară: Turcia!


Am deschis ochii şi mă aflam într-o grădină mare, fără nimeni în jur. Florile roz, bogate şi parfumate, îşi răspândeau mireasma în aerul serii. Era foarte cald, iar briza aducea zvon de vapoare şi strigăte de pescăruşi flămânzi. Grădina pustie avea umbre nedesluşite, care se târau pe zidurile din piatră, antice şi măreţe. În depărtare străluceau luminile unui pod uriaş, iar pe cer milioane de stele îmi zâmbeau, clipind ritmic şi delicat. 

Liniştea din acea grădină era profundă şi demnă de respect. Nicicând nu mă relaxasem mai intens. Nu ştiam exact locul în care mă aflu, însă gândurile şi instinctul mi-au şoptit că sunt în Istanbul, oraşul de pe două continente, leagănul unor civilizaţii uluitoare, a bazarelor colorate şi a baclavalelor cu miere şi apă de trandafiri. 

Străzile erau înţesate de oameni îmbrăcaţi în alb şi în cenuşiu, care evitau să te privească în ochi. Muezinul îşi cânta chemarea la rugăciune cu o voce tânguitoare şi aprigă, care mi-a îndoit inima de bucurie. După câteva minute, în care doar fumul a plutit pe străzile tăcute, pieţele s-au umplut de arome: carne de miel, fierturi, dulciuri. O muzică divină cobora de pe ferestrele unor femei înveşmântate în negru. Stăteam în balconul hotelului şi respiram magia unei nopţi de vară. Apoi, ca prin minune, m-am trezit pe terasa unui resort elegant, cu vedere la Marea Egee. Apele limpezi şi plajele albe sclipeau în răsăritul de soare, iar palmierii se înclinau graţios pe ritmul vântului. 

Hotelurile din jurul plajei alcătuiau un complex luxos pentru turişti, cu piscine, baruri şi restaurante. Îmi plăcea să merg la o tavernă ascunsă sub nişte copaci pletoşi, încărcaţi de flori albe, mirosind a miere. Mâncam mereu bucăţele de vinete şi inele de calamar scufundate într-un sos gros de iaurt cu mentă şi castraveţi. Era picant şi răcoritor, un gust de pe altă lume. Mă aflam în Kusadasi... Pe plajă se jucau câţiva copii şi ridicau castele din nisip. I-am privit cu bucurie şi le-am zâmbit din suflet. Nu asta fac şi eu, de fapt?!

Trezirea este lentă, iar chipul îmi este relaxat. Sunt fericită. M-am plimbat printr-o ţară frumoasă, iar visele mele se împlinesc întotdeauna. Iar dacă vrei să faci parte şi tu din poveste, iată câteva hoteluri elegante în Kusadasi pentru o vacanţă de vis:

Hotel Altinsaray 4 stele Kusadasi Turcia | Oferte Kusadasi 2013 Turcia
1. Hotel Altinsaray
 - o vilă luxoasa, de 4 stele, cu preţuri fenomenale (de la 16 euro/persoană). Detalii şi rezervări aici!

2. Hotel Vista Hill - un hotel de 5 stele, situat pe plajă şi cu restaurante foarte bune. Detalii şi rezervări aici!

3. Hotel Grand Belish - un hotel de 5 stele, deschis în 2010, cu baie turcească, SPA, club de noapte, restaurante şi plajă privată. Detalii şi rezervări aici!

Alte informaţii despre Kusadasi, cazare în Turcia şi imagini de poveste găsiţi aici!

Foto 1,2,3: cocosa.com, wikipedia.org, ephesustravelguide.comCITEŞTE ŞI:

  
   
Hotel Vista Hill 5 stele statiunea Kusadasi Turcia | Oferte 2013 Kusadasi Turcia

2 comentarii:

  1. deloc rau, chiar tentant din descrierea ta. *intre noi fie vorba cred ca ai reusi sa promovezi orice destinatie la cum descrii :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello, Lucian. Esti tu foarte dragut, evident! Insa iti multumesc mult de tot. Cam asa vad eu lucrurile:)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...