Vă recomand şcoala de bune maniere literare!

Unde poţi face cele mai interesante cursuri de scriere literară dacă nu în oraşul peregrinărilor lui Eminescu şi Creangă?! În această primăvară, Muzeul Literaturii Române din Iaşi te invită la şcoala de literatură, unde vei avea profesori extraordinari şi vei descoperi adevărata valoare spirituală a dulcelui târg. Iată detalii...

 

 

Vă recomand şcoala de bune maniere literare!


Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu revista Zona Literară, te invită la o cu totul altfel de şcoală: în lunile aprilie şi mai ne ascuţim simţul artistic la „Şcoala de Bune Maniere Literare”! Programul e flexibil, iar cursurile interesante: scriere creativă şi benzi desenate. Ai la dispoziţie 6 cursuri, fiecare de 2 ore jumătate, pentru a-ţi descoperi şi şlefui talentul. Nu oricum, ci în preajma şi sub îndrumarea unor profesionişti.

Emil Brumaru te va stimula să te exprimi şi să te joci la „cursul” de poezie, vei afla din secretele reportajului şi din subtilităţile stilului jurnalistic de la Viorel Ilişoi, Oltiţa Cîntec te va familiariza cu textul dramatic, cu Dan Doboş vei ajunge în lumea Science Fiction şi Fantasy, Lucian Dan Teodorovici te va convinge că propria ta viaţă bate filmul la întâlniri despre scenariul de film, iar JUP (Lucian Amarii) te va introduce în lumea fascinantă a benzilor desenate. Rezultatele personale obţinute în urma cursurilor şi considerate interesante vor fi promovare în mediile literar-artistice.

Oferta este tentantă! Cu 350 lei (dacă eşti angajat) sau 250 lei (elev/student), poţi să obţii un loc la Şcoala de bune maniere literare, la unul dintre cele şase domenii. Nu există limită de vârstă, dar numărul locurilor este limitat.

Pentru cei cărora situaţia financiară nu le permite această taxă, avem o surpriză: există câte un loc gratuit la fiecare dintre secţiuni. Condiţia este ca portofoliul de lucrări personale să convingă titularul cursului.

Se simte entuziasmul tău, vrei să faci parte din prima promoţie! Eşti rugat să ai „puţintică răbdare”, vorba lui Caragiale şi să îţi pregăteşti CV-ul şi o scrisoare de intenţie. Dacă vrei să obţii unul din locurile gratuite, mai trebuie să adaugi şi o creaţie proprie (text scris sau desen) - în funcţie de interesul tău. Trimite-le la adresa de email scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau la Muzeul Literaturii Române Iaşi, Str. Vasile Pogor, Nr.4, până pe data de 4 aprilie, specificând secţiunea la care doreşti să te înscrii (poezie, reportaj, text dramatic, Science Fiction şi Fantasy, scenariu de film, benzi desenate). Să fie cu noroc!

Pentru mai multe detalii, poţi suna la 0232.213210, iar noutăţile despre proiect vor putea fi urmărite la www.muzeulliteraturiiiasi.ro şi pe pagina sa de Facebook.

Iată aici ce spun şi profesorii de la şcoala de bune maniere literare!

Mult succes participanţilor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...