10 Motive să iubeşti Dubrovnik-ul!

 
Dubrovnik se află pe lista mea de foarte mult timp. Am citit pe bloguri despre frumuseţea incredibilă a acestui oraş, am făcut research, am văzut fotografii şi m-am hotărât: Croaţia va fi una dintre destinaţiile mele viitoare. Şi pentru că munca mea de cercetare a durat ceva timp, vă prezint şi vouă câteva rezultate subiective - adică nu mai puţin de 10 de motive pentru care te poţi îndrăgosti de Dubrovink, înainte de prima vedere...


 

10 Motive să iubeşti Dubrovnik-ul


1. Dubrovnik-ul este considerat de mulţi unul dintre cele mai romantice oraşe ale lumii. Cuplurile aleg Dubrovnik-ul pentru aerul său boem şi seducător, iar oraşul se află în Top 10: cele mai frumoase destinaţii pentru luna de miere. 2. Însuşi George Bernard Shaw s-a îndrăgostit de Dubrovnik... Dar şi multe alte milioane de călători, care adoră peisajele oraşului medieval, scăldat de Mediterana.

3. Se află destul de aproape de noi, în Dubrovnik ajungând cu maşina proprie sau cu avionul. Hmm, voi ştiaţi că paradisul este atât de aproape?!

4. În Dubrovnik sunt peste 2.500 de ore de soare pe an - un record greu de doborât de un alt oraş european. 5. Fortăreaţa Sfântul Ivan este una dintre cele mai frumoase cetăţi medievale din lume, construite pe mare. Trebuie să o vedeţi!

6. Tom Cruise, Beyonce, Jeremy Irons, Tina Turner, Kevin Spacey şi Morgan Freeman se numără printre celebrităţile îndrăgostite de Dubrovnik. Iar englezii, germanii sau italienii îşi cumpără în fiecare an case de vacanţă aici!

7. Am auzit numai de bine despre bucătăria locală. Preparatele cu lămâi şi portocale proaspete, mielul la grătar, legumele culese din grădinile localnicilor - toate te aşteaptă cu mirosuri şi gusturi divine.

8. De peste 60 de ani, în Dubrovnik se organizează Summer Festival, unde culoarea se îmbină cu măiestria. Localnicii poartă costume de epoca, iar concertele şi petrecerile se ţin lanţ. Eu chiar aş vrea să văd aşa ceva... 

 

9. Stradun sau principala stradă din oraşul vechi Dubrovnik este un loc ideal de promenadă la apus, după o masă pe cinste şi o bere rece.

10. Am găsit şi cele mai grozave oferte de cazare, dar şi oferte cu zbor charter şi cazare. Preţurile sunt excelente! 

Foto: wikipedia.org


Acum că ştiţi câteva dintre motivele pentru care m-am îndrăgostit de Dubrovnik înainte de prima vedere, puteţi analiza situaţia şi să îmi spuneţi dacă vă place acest oraş sau nu. Hmmm, un răspuns complicat!:))) 

Vă mulţumesc!CITEŞTE ŞI:

  
  

2 comentarii:

  1. Foarte frumos oras, cu siguranta este si pe lista mea de destinatii viitoare

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmm. Mai mult decat fabulos, as desemna Dubrovnikul ca fiind delicios.Ma bazez pe experienta personala.Am ajuns acolo cu masina, plecati din Oradea(orasul fabulos de bastina) spre Trogir-Split si apoi Dubrovnik.Coasta dalmata e superba insa orasul e, repet, delicios. Delicios de la fructele de mare mancate pe terasele restaurantelor de pe zidurilor cetatii, delicios prin cafelele multe baute la terase doar de dragul privelistii spre mare dar mai ales delicios datorita stradutelor mici, inguste pline de terase si pavajului extrem de lucios de pe Stradum.Am descoperit orasul intr-o zi insorita si calda de Iulie, plin de turisti insa extrem de apetisant.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...