City break la Milano

Am vizitat Milano cu ceva ani în urmă şi mi-a plăcut la nebunie! Este un oraş cosmopolit, elegant, glamour, cu mâncare fabuloasă, cu oameni interesanţi, cu o arhitectură unică. În Milano am avut prima experienţă CouchSurfing, am mâncat prima dată gelato şi pizza italiană, am văzut primul stadion uriaş (al echipei mele favorite de fotbal), am admirat una dintre cele mai frumoase biserici din lume, scăldată în culorile apusului de toamnă şi am luat cina cu o doamnă minunată, în penthouse-ul său dintr-un cartier liniştit şi boem. Vă recomand cu drag să petreceţi un weekend în Milano! Iată ce puteţi face în acest oraş...


City break la Milano


1. Când ajungeţi în Milano, prima oprire va fi în Piazza del Duomo. Aici aveţi ce face o zi întreagă, fără să vă plictisiţi. Doumo di Milano este una dintre cele mai frumoase biserici din lume, cu o arhitectură incredibilă. Şi în interior este la fel de interesantă şi, mai ales, gratis! Daca vreţi neapărat să urcaţi pe acoperiş, pregătiţi-vă să scoateţi din buzunar vreo 8 euro, însă aceeaşi panoramă o aveţi şi de vis-a-vis, de pe acoperişul celebrei Galerii Vittorio Emanuele, gratis.2. Tot în Piazza del Duomo veţi găsi magazine, restaurante, galerii de artă şi muzee, dar toate sunt destul de scumpe. La preţuri mult mai mici veţi găsi suveniruri în zone mai puţin turistice. Vă recomand să evitaţi şi emigranţii de culoare care vând tot felul de... chestii. În zonă vă puteţi plimba şi puteţi face o mie de fotografii, ca mine:) Iar dacă aveţi ocazia, mergeţi la un spectacol la Opera Scala din Milano!3. Milano este renumit pentru florile sale şi pentru blacoanele încărcate de vegetaţie şi culoare. Deşi nu este un oraş verde, localnicii ştiu să-şi creeze o oază de frumuseţe în jur. Există chiar un proiect cu primăria din Milano în acest sens! Vă propun să mergeţi prin oraş, pe jos, şi să fotografiaţi cât mai multe balcoane cu flori - este o experienţă unică.4. Întrebaţi un localnic unde are loc un eveniment gastronomic sau în ce piaţă se aduce marfă proaspătă şi delicioasă. Culorile, mirosurile şi imaginile sunt de neuitat.5. Noi am locuit în sudul oraşului, la o familie minunată. Fiind destul de departe de centru am avut cum să descoperim acel Milano mai puţin turistic, mai simplu, mai aerisit şi mai domol. Din apropiere de Duomo, din staţia Torrino, puteţi lua un tramvai care vă va purta prin tot oraşul, spre sud, prin cartiere boeme, cu blocuri gri şi pizzerii micuţe, cu două-trei mese.

6. Mergeţi la o pizza la Taverna Duca, pe Via Lodovico Montegani, numărul 13. Îmi veţi mulţumi!

7. Pe Via San Domenico Savio veţi găsi un parc superb şi o bibliotecă amenajată într-o fostă fabrică - acestea nu există pe hartă! Noi am petrecut acolo o zi ploioasă de toamnă, cu mult cappuccino, cărţi minunate, pe internet sau, pur şi simplu, admirând localnicii.8. Trebuie neapărat să faceţi o plimbare şi în cartierul celor bogaţi şi celebri, Montenapoleone (staţia de metrou cu acelaşi nume). Aici găsiţi magazine de firmă, muzee (Pinacoteca di Brera), reşedinţe private uimitoare şi cel mai bun cappuccino din lume (scump, dar merită orice bănuţ).9. Noi ne-am petrecut jumătate de zi în Parcul Sempione, cea mai întinsă zonă verde din Milano. Este accesibil din staţiile de metrou Cairoli Castello (daca vreţi să vizitaţi Castello Sforzeco), din Lanza Brera Piccolo Teatro sau din Cadorna. Găsiţi terase, peisaje frumoase şi puteţi  face un picnic pe iarbă, în mijlocul parcului.10. În partea de NV a oraşului, mergeţi să vizitaţi Ippodromo del Galoppo, celebrul San Siro şi Parco di Trenno. De aici aveţi un tramvai direct spre Piazza di Duomo, iar călătoria este foarte frumoasă. Vă veţi îndrăgosti de acest oraş cu siguranţă! Ceea ce vă recomand este să ieşiţi puţin de pe aleile turistice, ca să zic aşa, şi să îi permiteţi Milano-ului să  vă impresioneze:)

* Pentru mai multe informaţii despre Milano, precum şi pentru oferte foarte bune de cazare, vă recomand să apelaţi la echipa TravelMax. Acesta va găsi soluţia perfectă pentru voi!CITEŞTE ŞI:

  
  

2 comentarii:

  1. E clar, Milano e pe val in perioada asta :)

    Nu i-am acordat prea mare atentie pana acum, dar dupa ce am citit propunerile Paulei de trasee prin Milano si acum recomandarile tale parca, parca mi-as lua bilete de avion cu prima ocazie.

    Mai ales dupa ce am citit punctele 4 si 6 :D

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumos ai prezentat orasul in care traiesc...multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...