Mara & Andrei - fotografii, blogging, insule greceşti şi pasiune!

Mara şi Andrei alcătuiesc un cuplu tare frumos, pasionat de călătorii, de Grecia, de fotografie şi de... ghiduri turistice. Dar aceasta este povestea pe scurt. Ei au multe de spus şi vă recomand să-i urmăriţi pe blogul lor - Turul de Weekend - care vă stă la dispoziţie cu multe alte lucruri interesante. Mie mi-a plăcut! Şi de aceea, i-am rugat să-mi acorde un interviu şi să vă povestească şi vouă despre meseria de Travel Writer, despre destinaţii superbe, despre iubire, pasiune şi planurile lor de viitor... Să-i urmărim!

 

În Turul de Weekend, cu Mara şi Andrei!


I's Blog: Bună, dragilor. Cine sunt Mara şi Andrei şi ce îmi puteţi spune despre ei? :)

Mara şi Andrei - cine suntem? Nu credeam că este aşa de greu să răspund la întrebarea asta, pentru că nu prea ştiu de unde să încep. Să spun că suntem călători prin viaţă e banal; până la urmă cu toţii suntem călători pe lumea asta şi sunt ferm convinsă că ne rămân în final doar amintirile şi experienţa căpătată în această călătorie.

Ca să încep cu începutul, eu am crescut pe plaiuri moldoveneşti, într-un oraş de munte, pe vremea când laptopurile şi telefoanele mobile nu ne ocupau atât de mult timp şi când preocupările majore erau căţăratul în copaci şi hârjoneala de dimineaţă până seara. Dar am crescut şi mi-am luat zborul spre capitală, care îmi deschidea noi orizonturi în domeniul medicinei. M-am făcut doctor şi îmi place. Încerc să mă împart între jobul cu oamenii pe care îi văd zi de zi şi călătoriile care îmi dau aripi.

Andrei în schimb este un bucureştean deloc pasionat de Bucureşti, dar extrem de entuziasmat de munca pe care o face în faţa calculatorului, de tot ce apare nou în domeniul virtual care a început să ne înconjoare, entuziasmat de aparatul de fotografiat peste măsură şi, bineînţeles, de călătorii.

Între timp noi doi am devenit nedespărţiţi şi pe cât de diferiţi suntem în unele privinţe, pe atât de mult ne uneşte pasiunea pentru călătorie, pentru descoperiri noi.I's Blog: Când a apărut ideea de blog de travel şi care sunt obiectivele voastre în legătură cu acesta?

Din interesul pentru online şi pasiunea pentru fotografie a apărut blogul Turul de Weekend înfiinţat de Andrei în 2009. Ulterior m-am nimerit şi eu să redactez peripeţiile noastre din călătorii, fără a avea un mare talent scriitoricesc, dar cu mare drag de povestit. Între timp am devenit o familie, iar blogul şi-a schimbat înfăţişarea de la o zi la alta şi creşte împreună cu noi. În 2012 am început să facem ghiduri turistice pentru diverse destinaţii din Grecia, una din ţările noastre preferate. În general, înainte de a pleca la drum ne documentăm temeinic despre locurile ce urmează să le vizităm (cred că  arta asta de documentare îi aparţine lui Andrei, fire calculată de IT-ist).

Cum planurile erau făcute la milimetru şi cum munca asta îi lua lui Andrei câteva zile, ne-am propus să adunăm toate informaţiile într-un singur ghid, care să ajute şi alţi călători ce vor porni la drum. Aşa a luat fiinţă ideea de redactare a ghidurilor turistice. O să vedeţi cât sunt de utile (din punctul nostru de vedere) pentru cei care preferă să îşi organizeze singuri călătoriile! Ne dorim să extindem destinaţiile cât mai mult cu putinţă şi să cuprindem pe viitor cât mai multe locuri noi.

I's Blog: Scrieţi de pe drum sau doar din intimitatea casei/biroului vostru?

La întrebarea asta, prima imagine care mi-a venit în minte este dintr-o cameră de hotel din Dublin, cocoţată în vârful patului, cu un ceai aburind lângă mine şi carneţelul de impresii pe genunchi. Ţin minte că nu mă puteam opri din scris şi ideile veneau una după alta, fără niciun efort (o fi avut ceaiul ăla ceva în el!). Lăsând gluma la o parte, cred că locul pe care îl vizitezi are tare mult de-a face cu nevoia de a povesti şi de a împărtăşi experienţele tale. Uneori nu le poţi ţine în tine şi vrei numaidecât să împarţi în dreapta şi în stânga impresii, alteori preferi să aduni gânduri şi idei, să ţi le organizezi bine în minte şi abia ulterior să ia naştere povestea ta.I's Blog: Andrei, ai fotografii incredibile, se vede că eşti pasionat. Ai studii in domeniu sau eşti doar o fire artistică, pasionată de frumos?

Sunt foarte pasionat de ceea ce fac:)
I's Blog: Care este locul care v-a plăcut cel mai mult din călătoriile voastre şi unde v-aţi întoarce chiar acum?

Cum spuneam mai devreme, suntem pasionaţi de Grecia. Ţara asta are atât de multe locuri de vizitat şi de descoperit, încât nu ai cum să te plictiseşti de ea. Tocmai din acest motiv ne-am ales să ne petrecem luna de miere în Zakynthos. Entuziasmul nostru ca proaspăt căsătoriţi, bucuria că ne avem unul pe altul, frumuseţea fiecărei zile petrecute acolo, locurile absolut superbe au transformat mica insulă elenă în locul nostru de suflet, în care ne-am întoarce oricând.

Sunt multe ţări impresionante pe lumea asta, însă oamenii sunt cei care îţi creează o vacanţă plăcută, prin căldura cu care te primesc, ospitalitatea şi bucuria ce li se citeşte în ochi pentru fiecare zi cu soare. I's Blog: Credeţi că a fi blogger de travel sau travel writer este o meserie în sine?

Cu siguranţă că a fi travel writer poate deveni o meserie în sine. Sunt nenumărate exemple de oameni minunaţi care fac asta cu mare pasiune şi trăiesc din această îndeletnicire. 

Pentru noi însă este un hobby. Mi-ar plăcea să avem mai mult timp de călătorii, ca să putem povesti înzecit, însă atât eu, cât şi Andrei împărtăşim o bucurie reală cu munca pe care o facem zi de zi, care ne aduce satisfacţii şi experienţe noi. Un bun melanj între toate aceste activităţi este idealul nostru, cel puţin deocamdată:) Nu se ştie niciodată ce ne poate oferi viitorul.

I's Blog: Cum vă place să călătoriţi? În doi sau cu prietenii?

Cred că preferăm să călătorim cu prietenii. Suntem firi sociabile şi ne simţim bine în grupul nostru. Cam toate concediile le-am organizat împreună cu ei (exceptând luna de miere, când deh... am zis să fim doar noi doi). De plecat suntem mereu gata, singuri sau nu, cu un grup mai mare sau mai mic!I's Blog: Care a fost cea mai intensă experienţă trăită până acum într-o călătorie?

Cea mai intensă experienţă? Simplu:) Ce am simţit când am dat cu ochii de plaja Navagio din Zakynthos este de nedescris. Ni s-a tăiat respiraţia şi nu puteam să ne mutăm privirea de la minunea naturală ce se deschidea în faţa noastră.

Văzusem multe fotografii cu plaja Navagio, eram pregătită pentru o întâlnire cu senzaţionalul... dar cu toate astea, surpriza a fost incredibilă. Cât de perfect de frumoasă este natura în toate imperfecţiunile ei!

I's Blog: Ce planuri de vacanţă aveţi pentru 2013?

Avem multe planuri de vacanţă pentru 2013. De 1 mai plănuim o vizită în Grecia, cum altfel:) Vrem să vizitam Meteora (în spiritul sărbătorii Paştelui ce se apropie) şi apoi să ne continuăm călătoria în Lefkada. Deja avem ghidul făcut şi bine pus la punct.

Ca să schimbăm un pic spiritul elen, vacanţa cea mare din vară o facem în Croaţia. O să fim două mici gărgăriţe umblăreţe, pentru că vrem să acoperim multe locuri şi destinaţii, toate în 10 zile.

Septembrie cred că ne va prinde în Provence, printre lanuri de lavandă şi viile înmiresmate. M-am îndrăgostit de cărţile lui Peter Mayle şi aştept cu nerăbdare să descopar pe  propria piele experienţa franţuzească.

În rest... cine ştie unde ne va mai prinde anul asta?! Un pic de imprevizibil e mereu binevenit:)

I's Blog: Cititorii şi prietenii mă întreabă mereu cum este să fii travel writer. Le puteţi da şi voi câteva sfaturi - despre cum şi ce să faci ca să ai succes?

Pentru un pasionat de călătorii, a fi travel writer este probabil una din cele mai mari împliniri. Nu ştiu reţeta succesului; nu ştiu dacă există o reţetă pentru aşa ceva. Cred că a-ţi "permite" să călătoreşti este în sine un succes (şi nu mă refer la a-ţi permite material, ci mai degrabă moral şi spiritual). Şi dacă mai şi ai cui să povesteşti experienţa ta, poţi să te consideri feircit.

Foto: Andrei Pop


Mulţumesc mult, Mara şi Andrei:) Iar vouă vă recomand cu drag - Turul de Weekend!CITEŞTE ŞI:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...