Portugalia: concluzii!


Au trecut deja trei luni de când am fost în Portugalia, însă parcă s-a întâmplat ieri... Nu am uitat nicio secundă din traseul spre Costa Algarve, nici ziua mea de naştere petrecută pe Praia Rocha, nici noaptea fantastică din Faro şi nici bunătatea şi relaxarea lusitanilor. Acum a venit momentul să trag nişte concluzii... însă mie îmi tot vine una singură in minte: "Mai vreau în Portugalia!". Iată detalii...

 

Portugalia: concluzii!


1. Lisabona este un oraş fascinant, deci aveam dreptate când îmi imaginam că aş putea trăi acolo liniştită, încă înainte de a-l vedea. Lisabona este un oraş impecabil de curat, chiar şi când plouă mult. Priveliştile asupra oraşului sunt minunate, ai putea sta ore în şir să priveşti acoperişurile roşii ale Lisabonei şi oceanul din zare.

2. Tartele cu ou sunt atât de bune, încât nu te mai saturi... Doar pentru ele şi tot trebuie să ajungi în Belem! Pe mine m-a impresionat foarte tare şi monumentul exploratorilor, al oamenilor care ne-au pus lumea la picioare.

3. Apartamentele din Bairro Alto sunt elegante, vintage şi extrem de confortabile, deşi sunt cocoţate pe scări imposibile. M-aş fi putut obişnui să locuiesc în Lisabona. Nu are zgârie-nori, însă are ceva mult mai important: oameni calzi şi buni.


4. Sunt convinsă că în viitorul nu tocmai indepărtat voi merge cu maşina în Portugalia, pentru că trebuie să mă opresc din metru în metru şi să respir peisajele de pe Costa Algarve. Fără îndoială, sunt cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut vreodată: pure, simple, perfecte.

5. Portimao este un orăşel cu o plajă imensă, care pun pariu că se aglomerează în sezon. Barurile din jurul acesteia sunt ideale pentru petreceri sau prânzuri rapide, iar valurile Atlanticului au o culoare unică, de piatră preţioasă. Dacă iei autobuzul din Portimao vei ajunge la Praia da Marinha - una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Trebuie să merg şi eu acolo!

6. M-au încântat foarte tare şi preţurile. Deşi nu sunt genul care să se uite la portofel, ca să zic aşa, în Portugalia nu am avut niciun fel de reţinere să îmi cumpăr cam tot ce-am poftit. În locurile turistice, evident, totul costă mai mult - însă aşa este peste tot... Reget că am încercat o singură dată o mâncare tradiţională portugheză într-o tavernă din Alfama, însă voi recupera. It's a promise!


7. Vă recomand cu drag să faceţi un traseu prin Portugalia, să nu vă opriţi într-un singur oraş. Mergeţi în Porto şi apoi coborâţi prin orăşelele istorice până în Lisabona. Din Capitală mergeţi spre sud şi... îmi veţi mulţumi cu siguranţă.

8. Faro a fost locul de care m-am îndrăgostit la prima vedere. Am stat o singură noapte, însă una pe care mi-o voi aminti mereu. Şi când mă gândesc că acest micuţ oraş este aşezat pe o lagună impresionantă, cu plaje de vis... Hmm, trebuie să revin!


9. Alfama va cânta mereu în inima mea. Este locul cel mai aproape de suflet pe care l-am vizitat până acum. Ritmurile de fado nu pot fi egalate de nimic! Şi ştiu că toată viaţa am căutat un astfel de loc... Data viitoare voi sta chiar acolo, între pereţii cu azulejos, cu emoţii şi cu istorie ai Alfamei.

10. Este pentru prima dată, în toate călătoriile mele, când nu găsesc vreun lucru de care să mă plâng. Nu găsesc şi pace! Până şi ploaia a avut un farmec aparte, de început de lume... În ianuarie am avut parte de o călătorie incredibilă şi îmi doresc să vină mai repede ziua în care voi sta din nou, cu recunoştinţă şi veneraţie, la o masă în Alfama.

Portugalia: galerie foto!

 

 Foto: Vlad Semen


Mulţumesc din suflet ICAR Tours şi TAP Portugal - care au făcut această călătorie posibilă!

CITESTE SI:

  
  

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...