Social Media & Mobile Strategies for Travel Industry, by Eventur - concluzii!

Aşa cum vă spuneam cu ceva timp în urmă, ieri am fost blogger oficial la  Social Media & Mobile Strategies for Travel Industry, o conferinţă organizată de Alex Filip şi Eventur pentru oamenii din turism şi despre cum ne influenţează mediul online deciziile pe care le luăm atunci când plecăm în vacanţe sau când agenţiile îşi promovează ofertele. La Hotelul Ramada din Bucureşti au fost prezenţi bloggeri de travel, agenţii de turism şi persoane importante din industrie. Iată despre ce a fost vorba...

 

Social Media & Mobile Strategies for Travel Industry, by Eventur - concluzii!


1. Speaker-ii au fost extrem de bine aleşi, majoritatea având un discurs interesant, adresat fie direct agenţiilor de turism prezente în sală, fie bloggerilor. Aceştia au fost: Ciprian Enea (consultant în turism), Mihai Popescu (Marketing Manager la Vola.ro), Carmen Pavel (J’info Tours), Marcela Manolică (Travelport), Mugur Pătraşcu (iLeo), Monica Jităriuc (The Practice), Cristina Băzăvan (jurnalist freelancer), Alexandru Lăpuşan (Zitec), Filip Lăpuş (Travelio) şi  Cătălin Macovei (Infoturism).


2. Discursurile care mi-au plăcut cel mai mult (şi care au avut cea mai mare relevanţă pentru cariera şi activitatea mea) au fost cele ale Monicăi Jităriuc - o prezenţă energică, încrezătoare, interesantă şi foarte activă în PR-ul din România, a lui Mugur Pătraşcu - de la iLeo (soluţii de comunicare pe medii interactive, cu un portofoliu impresionant) şi a lui Mihai Popescu (Marketing Manager la Vola.ro - una dintre cele mai bune agenţii de turism online din România, alături de care am avut onoarea să lucrez). 

3. Iată mai jos câteva idei interesante de la conferinţa #SMMST:


Monica Jităriuc, The Practice:

- PR = managementul reputaţiei
- 3 milioane de români citesc bloguri în mod constant
-  blogurile de travel lucrează (din păcate) mereu şi mereu cu aceleaşi branduri
- dacă îţi doreşti un blog de travel, atunci ar trebui să fii creativ, să ştii cine îţi sunt cititorii, să-ţi faci PR, să colaborezi cu parteneri din domenii diferite, să ai principii, să faci mai puţin SEO şi să te lauzi cu proiectele şi reuşitele tale. 

Mugur Pătraşcu, iLeo:

- în top 20 pagini Facebook în România sunt: 9 pagini generaliste, 5 pagini de vânzări de bilete şi 5 agenţii de turism
- pe Facebook ar trebui ca agenţiile de turism să îşi prezinte experienţele, fotografiile (proprii) şi alte elemente atractive şi nici într-un caz ofertele
- turiştii caută pe Facebook, în general, experienţe şi nu agenţii de turism
- este de preferat ca o agenţie de turism să se asocieze cu oamenii talentaţi din online (bloggeri)
- orice agenţie de turism ar trebui să aibă un blog, un cont de flickr pentru fotografii, un canal Youtube pentru video şi consultanţi (eventual bloggeri) care pot influenţa opiniile clienţilor.
- în turism, o fotografie face cât o mie de cuvinte!

Mihai Popescu, Vola.ro:

- Companiile din turism trebuie să fie prezente peste tot în online
- Managerii agenţiilor de turism găsesc diverse pretexte pentru a nu activa în online: nu au buget, nu au timp, nu îşi pot măsura ROI-ul, nu au persoane specializate pentru online
- Vola.ro are un proiect foarte frumos cu fetele de la Viajoa, numit Food and the City, pe care vi-l recomand cu drag.


Cea mai interesantă parte a conferinţei de ieri a fost întâlnirea cu prietenii mei călători, dar m-am bucurat să cunosc şi mulţi alţi oameni pasionaţi de munca lor şi cu rezultate excelente în domeniu. Îi mulţumesc încă o dată lui Alex Filip pentru oportunitatea de a mă afla acolo şi pentru organizarea minunată a acestui eveniment. 

Dacă doriţi să aflaţi mai multe amănunte, Narcisa de la TravelGirls.ro a transmis live de la #SMMST.

Pe pagina dedicată conferinţei, veţi găsi în curând fotografii, dar şi toate materialele prezentate de speakeri. 

Foto: Vlad Semen, for Eventur


#SMMST este un eveniment organizat de Eventur în parteneriat cu:  Ramada Bucharest ParcGoTravelTravelportTravelioInfoturismInfopensiuni, J’Info Tours, SARTO şi AVL Systems.

3 comentarii:

  1. Ioana, iti multumesc din inima, atat pentru feedback, cat si pentru participare! Te puup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noi am vazut live blogging de la eveniment :).

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...