Take the Crown of Amsterdam

Amsterdamul este prima capitală europeană pe care am vizitat-o, acum ceva ani în urmă, într-o zi îngheţată de ianuarie. Am fost atât de impresionată de acest oraş, încât am hotărât că, din acel moment, viaţa mea se va desfăşura pe drum: voi călători şi voi scrie despre minunile lumii. Şi iată că anul acesta mă reîntorc în Amsterdam, cu un proiect interesant, împreună cu KLM Romania. Astăzi este o zi importantă pentru Olanda şi am ales-o special ca să vă împărtăşesc câteva gânduri despre sărbătoare şi despre proiectul meu...

 

Queen's Day in Amsterdam


Astăzi are loc ultima zi a Reginei în Amsterdam - cea mai importantă sărbătoare a Olandei! După 33 de ani de domnie, la venerabila vârstă de 75 de ani,  Queen Beatrix a ales să se retragă în favoarea fiului sau, Willem-Alexander, care va deveni Regele Olandei. Începând de aseară şi continuând astăzi toată ziua, dar şi mâine, petrecerile se vor ţine lanţ în Amsterdam: focuri de artificii, programe oficiale, party-uri nebune, carnaval şi pieţe de suveniruri pe străzi - cam asta pot vedea cei care se află acum în Olanda. Mi-au plăcut la nebunie olandezii! Sunt foarte deschişi la minte, foarte frumoşi, libertini, eleganţi, prietenoşi şi dornici de distracţie pe cinste. În plus, în toate călătoriile mele prin lume am auzit laude la adresa lor şi mulţi turişti au subliniat faptul că un olandez este partenerul perfect la drum lung şi la prietenie trainică. Astazi, în Amsterdam, olandezii vor petrece fără întrerupere şi au un program fantastic:

- Vrijmarkt este o piaţă gratis, unde copiii şi adulţii aduc diverse lucruri de acasă, se distrează şi cunosc oameni noi. De Ziua Reginei această piaţă este mai aglomerată ca niciodată! 

- nicio maşină nu este permisă în centrul oraşului astăzi! Este o veste foarte bună, căci mersul pe jos şi plimbările lungi prin oraş sunt senzaţionale. Astfel vei descoperi cu adevărat Amsterdamul şi comorile sale ascunse. - Koninginnenacht sau Noaptea Reginei a început aseară, la 7 PM, şi continuă până mâine, probabil. Cluburile, barurile şi restaurantele au program special, iar tu poţi alege exact ce îţi place. Îţi recomand Cafe Bern, de lângă Nieuwmarkt:)

- cartierul Jordaan este punctul central al distracţiei. Aici vei găsi standuri cu mâncare şi bere, concerte, petreceri şi, în general, o atmosferă prietenoasă şi relaxată.- s-au anunţat şi o mulţime de concerte rock, dar şi petreceri pe bărcile care plutesc liniştite (de obicei) pe canalele Amsterdamului.

- în zona Westermarkt au loc un carnaval şi mai multe petreceri gay friendly, extrem de pitoreşti şi interesante. - începând din 2014, Ziua Regelui va fi celebrată pe 27 aprilie şi vă recomand să vă faceţi rezervări din timp (4-6 luni în avans) dacă vreţi să participaţi şi voi. Take the Crown of Amsterdam, by KLM Romania & I's Blog


Proiectul meu presupune un city break atipic în Amsterdam, pentru că voi încerca să văd dincolo de atracţiile turistice clasice. Iată câteva date concrete:

- perioada: 12-15 iulie 2013

- aventura: city break Amsterdam şi concert Robbie Williams (care face parte din turneul Take the Crown)

- activităţi: Meet Robbie and the coolest cafes in the world; galerii foto din Amsterdam; atracţii turistice mai puţin cunoscute; Icebar Amsterdam; Floating Dutchman (Amsterdam Cruise); Canal Bus & Heineken Experience; Canvas on the 7th - Highest Roof Terrace Bar in Amsterdam şi multe alte surprize. 

 Foto: KLM Romania


Recunosc că nu mi-am cumpărat încă biletele la concert şi nici nu mi-am rezervat o cameră de hotel, iar dacă aveţi sfaturi pentru mine le aştept cu mare drag. Vă mulţumesc!


2 comentarii:

  1. Hei, foarte tare! N-am fost in Olanda niciodata, dar de aici de la departare pare o tara super din toate punctele de vedere. Felicitari pentru proiect ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Bia! Amsterdamul este un oras fabulos, trebuie sa-l vezi ca sa crezi:))

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...