Viaţa într-un castel medieval

Încă de când eram foarte mică mi-am imaginat că locuiesc într-un castel medieval, într-o ţară de poveste, şi că învăţ lucruri interesante, citesc multe cărţi, scriu poezii, iar toţi 'supuşii' mă răsfaţă şi îmi oferă tot ce-mi doresc pe o tavă de aur. Dacă pe vremea aceea, visurile erau mai greu de îndeplinit - acum totul este mult mai simplu. Iar dacă aş avea un copil, fără îndoială că l-aş trimite să experimenteze viaţa într-un castel medieval, într-o ţară de poveste. Iată la ce m-am gândit...


 

Viaţa într-un castel medieval


Germania înseamnă pentru mulţi rigiditate şi acurateţe. Nimic mai greşit! Germania este o ţară superbă, cu oraşe incredibile. Multe dintre ele par desprinse din filme sau din cărţile cu zâne şi feţi-frumoşi. De exemplu, Oberwesel este un oraş din vestul Germaniei, situat pe  Valea Rinului şi având pe fundal un castel care îţi taie respiraţia. Lindenberg este un oraş din sudul Germaniei, lânga lacul Konstanz, la o jumătate de oră de Austria şi Elveţia, fiind considerat cel mai însorit şi mai seducător târg medieval din ţară. Viaţa în aceste zone ale lumii nu poate fi decât frumoasă şi interesantă!

Şi tocmai de aceea, aici se organizează anual tabere tematice pentru copii din întreaga lume. Micuţii învaţă limbile germană şi engleză, experimentează viaţa la un castel medieval, se joacă şi vizitează cele mai importante atracţii turistice ale Germaniei. Cum ar fi să-i oferi o astfel de şansă copilului tău?!


Oberwesel, Germania


Oberwesel este un orăşel medieval situat în vestul Germaniei, pe Valea Rinului. Prin amplasarea şi atmosfera deosebite, este o destinaţie ideală pentru vacanţa copiilor. Campusul este castelul medieval Schonburg, care se află pe un deal, la 15 minute de centrul oraşului şi oferă o privelişte superbă asupra văii Rinului. Acest castel găzduieşte de mulţi ani în timpul verii atât copii germani, cât şi de alte naţionalităţi care studiază şi au activităţi comune.

Vârsta: 10 - 15 ani
Cazare: într-un castel medieval
Perioada: 11.08.2013 - 24.08.2013
Curs: limba germană/ limba engleză.

Facilităţi: săli de clasă modern echipate, sală de mese, acces Internet, sală de muzică şi relaxare, biliard, tenis de masă, piscină interioară în apropiere, terenuri de sport. Cazarea se face în campus, în camere cu 2-4 paturi, majoritatea cu baie proprie. Se asigură pensiune completă.

Cursul de limbă străină poate fi de germană sau engleză, este intensiv şi include 20 lecţii a câte 45 minute / săptămână. Lecţiile au loc în grupe de câte15 studenţi şi se desfăşoară în intervalul orar 09:00-12:30. În prima zi de curs, se susţine un test de plasament, în urma căruia fiecare student este repartizat într-o grupă, conform nivelului său de cunoştinţe. La plecare, se acordă un certificat de participare.

Pe timpul taberei, în castel vor fi cazaţi şi copii germani care învaţă limba engleză. Astfel, participanţii la tabără vor avea ocazia de a pune în practică ce au învăţat la ore prin conversaţii cotidiene cu copiii germani de vârsta apropiată.

Activităţi: petrecere de bun venit, plimbări prin oraş, activităţi sportive (volei, fotbal, baschet, înot, tenis de masă), quiz-uri, workshop-uri de dans, teatru, jocuri medievale, open stage, diverse jocuri, vizionări de filme etc.

Excursii: 1 excursie de o zi şi 2 excursii de câte o jumătate de zi / 2 săptămâni în locaţii de interes turistic precum St. Goar, Ruedesheim, Bingen, Boppard, Mainz, Koln, Cochem, Trier.

Tarif: 1350 EUR / 2 săptămâni, include:

    - cazare în campus
    - pensiune completă
    - curs de germană sau engleză
    - transfer dus-întors aeroport
    - program de activităţi şi excursii
    - materiale de studiu
    - test de evaluare şi certificat de participare
    - supraveghere permanentă
    - însoţitor de grup la 10 copii

Detalii şi rezervări aici!


Lindenberg, Germania


Lindenberg este un orăşel cu 12.000 locuitori din sudul Germaniei, situat la 800 m altitudine, aproape de lacul Konstanz şi la o jumătate de oră de Austria şi Elveţia. Şcoala se află pe un deal, la 10 minute de centrul oraşului, are o capacitate de 180 de locuri şi oferă cursuri intensive de limba germană pentru copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 10-17 ani, indiferent de nivelul de germană. Campusul este deschis pe tot parcursul anului.

Vârsta: 10 - 17 ani
Cazare: castel medieval
Perioada: 18.08.2013 - 31.08.2013.

Cursul de limba germană este intensiv şi include 25 lecţii pentru categoria de vârstă 10-14 ani şi 30 lecţii pentru categoria 15-17 ani. Cazarea se face în campus, în camere cu baie proprie. Masa: pensiune completă.

Activităţi – fotbal, baschet, volei, handbal, badminton, biliard, barbecue, discotecă, fusball, înot în piscină acoperită, saună, minigolf, pian, tenis de masă, drumeţii, mountain bike, arts & crafts, sală de fitness, petreceri etc.

Opţional: Tenis (02.06-31.08), tarif: 40 EUR / 2 ore

Excursii – o excursie de o zi / săptămână la Munchen, Stuttgart, Augsburg, Kempten, Meersburg, Konstanz sau castelele Neuschwanstein şi Linderhof şi o excursie de o jumătate de zi / săptămână la Ravensburg, Lindau, Friedrichshafen sau Bregenz.

Examene de certificare limba germană ce se pot susţine în aceste campusuri:

- telc Deutsch A1-C1
- telc Deutsch Junior (A1)
- telc Deutsch Schule (A2, B1)

Tarif: 1600 EUR / 2 săptămâni, include:

- bilet avion Munchen
- taxa de înscriere
- transfer dus-întors aeroport
- curs intensiv de limba germană
- cazare în campus
- pensiune completă
- program complet de activităţi şi excursii
- taxe de intrare la obiectivele vizitate
- materiale de studiu
- test de plasament
- supraveghere permanentă
- certificat de participare
- însoţitor de grup la 10 copii

Detalii şi rezervări aici!

Foto: internationalprojects.com, museumchick.com, toeurope.eu


Oricare dintre aceste tabere vei alege pentru copilul tău, cu siguranţă îi vei pune bazele unei comunicări mai bune, pasiunii pentru călătorii şi pentru limbile străine, dar şi pentru descoperirea lumii frumoase în care trăim.CITEŞTE ŞI:
  
  
  

2 comentarii:

  1. Hi,hi, abia astept sa pot sa o trimit si pe Ana in locuri dintr-astea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana oricum este o plimbareata, de foarte mica:)) Dar sunt convinsa ca o vei trimite! Pupici la toti trei :P

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...