10 Motive ca să-ţi trimiţi copilul în tabără

În afară de aura boemă a unei tabere de vară, în care copilul tău se relaxează, cunoaşte lume nouă şi se distrează pe cinste, există şi alte motive pentru care este recomandat să investeşti într-o astfel de activitate. Mulţi părinţi cunosc avantajele unei tabere internaţionale, însă le vine destul de greu să îşi lase copiii să plece singuri de acasă. Cred că şi eu aş sta să mă gândesc de multe ori înainte de a face acest pas... Însă, analizând situaţia cu obiectivitate, iată care sunt motivele reale ca să-ţi trimiţi copilul într-o tabără de vară...


 

10 Motive ca să-ţi trimiţi copilul în tabără


1. În primul şi în primul rând, trimiţându-l într-o tabără, investeşti în educaţia lui. Din păcate, la şcoală, copilul tău nu învaţă să se descurce, să ia decizii, să fie pe cont propriu. Experienţele oferite de o tabără sunt extrem de benefice dezvoltării sale ca om.

2. Învaţă lucruri noi! Da, taberele sunt create special pentru ca micuţul tău să înveţe o limbă străină, diverse sporturi, să aibă activităţi artistice şi să îşi aprofundeze hobby-urile şi cunoştinţele într-un mediu nou, prietenos şi fără inhibiţii.

3. Va avea parte de profesori excelenţi, vorbitori nativi de engleză, germană sau alte limbi străine, de atenţie, de îndrumuare şi supraveghere constantă, fără a fi restricţionat în vreun fel.

4. Îşi va face cu siguranţă prieteni din întreaga lume şi va învăţa să comunice cu ei.

5. Va trebui să ia decizii rapide, să înveţe să se descurce şi să acţioneze conform dorinţelor proprii. Este cea mai bună metodă de a învăţa să fii pe propriile picioare şi să ai un spirit liber.

6. Într-o tabără de vară (internaţională sau naţională) te desprinzi de părinţi, de mediul familiar şi de obiceiuri şi înveţi lucruri noi despre lumea în care trăim. Perfect pentru a te integra, însă fără a-ţi 'domoli' personalitatea, dimpotrivă.7. Călătoriile sunt cea mai bună şcoală de care ai parte în viaţa asta! Copiii vor învăţa să-şi respecte semenii, să dea o mai mare importanţă istoriei şi geografiei, şi să călătorească asumat, cu bucurie şi pasiune.

8. Dacă totuşi nu ai curajul de a-ţi lăsa copilul singur într-o tabără, există şi programe familiale, în care îl poţi insoţi şi în care, la rândul tău, poţi lua lecţii de engleză şi poţi vizita ţări superbe.

9. Taberele de vară sunt create inteligent şi au toate avantajele necesare dezvoltării armonioase a copilului tău. Micuţii sunt supravegheaţi non stop, au parte de cazare în campusuri universitare de top sau în castele medievale, au masa asigurată şi au la dispoziţie instrumentele necesare studiului. În plus, ei se pot distra cu ceilalţi copii, vor merge în excursii şi vor afla cât mai multe despre istoria ţării în care se află.

10. Iar dacă nu te-am convins până acum, îţi propun un exerciţiu de imaginaţie! Cum ar fi dacă fiul sau fiica ta ar petrece două săptămâni la New York (de exemplu!), ar vizita măreţul oraş, şi-ar aprofunda cunoştinţele de engleză şi ar deschide ochii către o lume complet diferită? Cred că viitorul ar suna mai bine! Pentru mai multe informaţii, vă rog sa accesaţi site-ul Mara Study Turism! Şi nu uitaţi, mai sunt doar 2 zile până la finalul concursului propus de Mara Study, în care puteţi câştiga un loc într-o tabără de vară!CITEŞTE ŞI:

  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...