Academia de windsurfing Piccadilly - pasiune şi performanţă

Aşa cum v-am povestit aici, sâmbăta trecută am fost la Şcoala de Windsurfing Piccadilly din Mamaia. Aceasta este condusă de Ion Dumitraşcu (Lulu, pentru prieteni:), pe care l-am cunoscut în Tenerife şi care este atât de pasionat de windsurfing încât îţi transmite o energie benefică şi puterea de a-ţi împlini toate visurile. Pe Lulu îl admir enorm şi îi mulţumesc pentru plimbările noastre din Tenerife, dar şi pentru invitaţia la şcoala sa de windsurfing, unde l-am surprins zburând pe valuri. Sentimentul este înălţător. De bucurie pură... Iar pentru că eu sunt o profană în domeniu, Lulu mi-a povestit câte ceva despre acest sport magic...


Academia de windsurfing Piccadilly - pasiune şi performanţă


I's Blog: Povesteşte-ne, te rog frumos, câte ceva despre şcoala de Windsurfing Piccadilly. Când a luat naştere, ce experienţă au profesorii...

Lulu: Şcoala de windsurfing şi-a deschis porţile pentru prima dată în anul 2009. De 5 ani eu împreună cu câţiva pasionaţi aşteptăm zi de zi vântul să ieşim pe apă. În 2009 mi-am zis că nu ar fi rău să predau windsurfing celor ce doresc  să înveţe, pe parcursul zilelor când vântul este mai slab. Oricum eram prezent pe malul apei...

Nu aveam decât echipament pentru avansaţi, impropriu pentru începători. Am achiziţionat prima planşă şi prima velă pentru şcoală. La sfârşitul primului an, trei echipamente îmi erau suficiente. În prezent dispunem de 30 seturi: 15 pentru începători, 10 pentru practicanţii medii şi 5 pentru avansaţi.I's Blog: Ce categorii de turişti vin la voi, să înveţe windsurfing?

Lulu: Windsurfing-ul este un sport complex ce necesită un echipament complex. Asta face din achiziţionarea componentelor un efort financiar. Combinat cu costul deplasării şi cazării în locuri cu apă şi vânt, se ajunge la un total major. Din acest motiv practicanţii acestui sport sunt oameni care nu au probleme financiare. 

Un motiv de mare bucurie pentru mine este faptul că foarte mulţi copii vin la şcoala de windsurfing.  Asta înseamnă că acest sport are viitor în România.I's Blog: Este un sport periculos? Ce măsuri de protecţie vă luaţi?

Lulu: Windsurfing-ul este  clasificat ca sport extrem. Este adevărat că poate fi practicat la cote foarte înalte şi periculoase. Trebuie însă ştiut că poate fi şi un sport de agrement, de care se pot bucura atât copii de  6 ani, cât şi vârstnici  de 70 ani. Rămâne la alegerea fiecăruia până la ce nivel poate naviga pe planşa de windsurfing.

Majoritatea se opreşte la palierul de agrement şi este suficient pentru o dezvoltare fizică armonioasă şi relaxare psihică. Pe parcursul cursurilor,  elevii sunt sub continuă supraveghere şi nu au de ce să se teamă pentru securitatea lor. Pe apă nu se iese fără vestă de salvare şi două ambarcaţiuni sunt pregătite pentru recuperarea celor ce obosesc pe apă.

I's Blog: În cât timp poate învăţa cineva să 'zboare' pe valuri?

Lulu: Cursul de iniţiere durează 6 ore. Pentru a nu se face un efort prea mare, cele şase ore se împart pe 2 zile. Elevul va începe să meargă singur după 3 ore. Pentru a ajunge să meargă în zbor, cu 50-60km/h peste valuri, este nevoie de mai multe cursuri şi multă practică pe apă. Dar deja vorbim de windsurfing-ul ca sport extrem.I's Blog: Cât costă cursurile la Piccadilly Windsurfing Paradise?

Lulu: Cursul de iniţiere costă 900 ron şi include: planşă, velă, vestă, încălţăminte, asigurare echipament. În caz de deterioarare, elevul nu suferă nicio penalizare  financiară,  care altfel ar fi destul de importantă.

Preţurile echipamentului exprimate în euro sunt aproximativ  următoarele: planşă 700-1800; velă 200-700; catarg 100-600; ghiu 70-600; fina 50-250; accesorii 150-300; centură trapez 50-200; îmbrăcăminte 50-500. Pe scurt, un echipament pentru începător costă 2000 euro şi unul pentru avansat 4000-5000 euro.I's Blog: Care este cea mai frumoasă amintire legată de şcoală?

Lulu: Cele mai frumoase momente la Şcoala de windsurfing Piccadilly Mamaia sunt cele în care grupuri de 4-5 copii aleargă împreună, plini de veselie, pe ape. Când organizăm concursuri, avem două grupe consacrate copiilor (cadeţi şi juniori).

I's Blog: Recomandă câteva locuri din lume unde îţi place să faci windsurfing:)

Lulu: Cel mai apropiat spot consacrat de windsurfing se află la 600  km de Constanţa,  în Turcia, la Gokceada, altul la 1100 Km - Alacati - Izmir - Turcia. Insulele greceşti oferă condiţii excelente pentru windsurfing. În  Canare se poate practica windsurfing pe toate insulele (El Medano -Tenerife, Pozo - Gran Canaria, Corralejo - Lanzarote, Soatovento - Fuerteventura). Caraibele reprezintă paradisul windsurferilor, iar Maui este considerată un fel de Mecca a windsurfing-ului.I's Blog: Iar în încheiere, te rog, mai povesteşte-ne despre pasiunea ta şi despre acest sport minunat!

Lulu: Windsurfing-ul reprezintă un mod de viaţă condiţionat de trei elemente: vânt, apă şi soare. Mereu în mişcare pe ape, windsurferii pândesc permanent vântul şi valul pe care aparent sunt  purtaţi haotic, dar de fapt le stăpânesc cu străşnicie şi le folosesc la zborul  pe orizontală sau verticală, prilej de adrenalină şi bucurie .

 Foto: Vlad Semen


Mulţumesc din suflet, Lulu, pentru răspunsuri şi pentru invitaţie. Am petrecut câteva ore magice la Şcoala de Windsurfing Piccadilly Mamaia, iar în Tenerife, mi-ai oferit ocazia să înţeleg şi să scriu unul dintre cele mai bune texte ever:) Asemenea lucruri nu se uită niciodată! Mulţumesc!CITEŞTE ŞI:
  

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...