De ce aş merge în Lefkada?!

Aştept un mesaj important, despre o călătorie şi mai importantă pentru mine. Îmi ocup timpul cu multe texte şi, mai ales, imagini de prin lume. Încerc să mă adun şi să alung fricile dinaintea unui nou drum. Telefonul îmi bâzâie insistent. Deschid rapid şi citesc. Este o invitaţie în Lefkada. Caut pe Google Maps şi Wiki: "Lefkada  is a Greek island in the Ionian Sea on the west coast of Greece, connected to the mainland by a long causeway and floating bridge." Hmmm, sună bine! Iată detalii...


 

De ce aş merge în Lefkada?!


Relaţia mea cu Grecia este tare ciudată. N-am fost niciodată, deşi toţi prietenii mei au trecut pe acolo. Anul acesta mi-am propus de câteva ori să-mi fac bagajul şi să plec, orice ar fi, oricum ar fi... Am visat dezlănţuit la Santorini şi la Zakynthos. Însă proiectele şi munca mea mă duc în alte locuri, mă îndepărtează de la această întâlnire cu Grecia. Nu mă plâng. Sunt sigură că o voi cunoaşte şi că totul se va întâmpla în cel mai potrivit moment. Însă, Lefkada?! De ce aş merge acolo? 

1. Se spune că o poetesă greacă, Sappho, s-a aruncat de pe Capul Lafkada din iubire, conferind insulei o aură romantică. Sappho a trăit în anii 500 BC şi s-a iubit cu multe femei, pe insula ei de baştină, Lesbos. (Chiar numele Sappho se află la baza cuvântului sapphic, o întreagă istorie a lesbianismului scrisă în versuri şi lăsată moştenire peste secole). Se pare că Saphho a fost căsătorită cu un bărbat şi a avut copii, însă nu şi-a putut uita iubita din Lesbos. Legenda este mult prea interesantă pentru a nu fi cercetată amănunţit...2. Insula este suficient de mică pentru a fi confortabilă şi liniştită, însă are aeroport unde aterizează chartere, dar şi porturi, de unde pot lua un ferry pentru o plimbare printre insulele Greciei. (Hmm, drumul meu favorit!)3. Cel mai mare resort de pe insulă, Nydri, se află într-o locaţie privilegiată, de unde se văd doar munţii şi marea, dar şi insula Skorpios, pe care a locuit familia Onassis, iar acum stă doar fiica multi-miliardarului Rybolovlev, patronul clubului de fotbal AS Monaco. How cool is that?4. În mijlocul Insulei Lefkada se află un munte măreţ, cu vârful Stavrota de 1.158 de metri. Peisajele spectaculoase sunt garantate, la fel şi fotografiile de vis!5. La 20 de kilometri sud de Nydri se află Vassiliki, un resort celebru pentru şcoala sa de windsurfing. Ştiţi cât de mult îmi plac aceşti oameni care merg pe apă, nu? V-am mai povestit aici şi aici, nu mai insist. 6. Ce mi se pare cu adevărat interesant este că insula a fost 'lipită' de continent printr-un pod superb, plutitor, de pe care aş putea vedea apusuri uimitoare. Dar şi de pe Little Bridge e frumos, nu?7. La 35 de kilometri de Lefkada Town, se află Porto Katsiki, una dintre plajele celebre ale Greciei. Nisipul fin şi alb este înconjurat de stânci uriaşe, împădurite, şi de ape de un albastru uluitor. 8. Iar dacă Katsiki este prea turistică, în satul Poros voi găsi Mikros Gialos Beach, o plajă romantică, ascunsă într-o pădure, şi cu o plajă albă, desăvărşită. Aici sunt doar câteva pensiuni, cunoscute doar de cei care îşi doresc o lună de miere perfectă. 9. Mi-aş dori să stau ore în şir pe terasa Rachi, de unde nu vezi decât cerul şi marea, în miros sublim de legume şi cărnuri pe grătar, de condimente, miere, lămâi şi vin nobil. 10. Iar dacă asta ar fi vederea din camera de hotel în fiecare seară, aş putea spune "I rest my case!".  

 Foto: edenlefkada.com, panoramio.com, commons.wikimedia.org


Voi ce spuneţi? Merită să mergi în vacanţă în Lefkada?CITEŞTE ŞI:

  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...