De la idee la bani, de Napoleon Hill

Închei seria cărţilor de autodezvoltare primite în dar de la Libris.ro, cu un volum care a făcut istorie: De la idee la bani, de Napoleon Hill. Este, fără îndoială, cea mai cunoscută carte a autorului şi una dintre cele mai vândute în întreaga lume. Hill încearcă să îţi cultive o conştiinţă a banilor şi să dezvolte o filozofie despre succes şi prosperitate. Este o carte pe care v-o recomand cu mare drag...

 

De la idee la bani, de Napoleon Hill


Cartea a avut un succes fenomenal şi a devenit legandă. Milioane de cititori din lumea întreagă i-au răsfoit paginile şi au încercat să aplice formula în 13 paşi a celebrului Napoleon Hill. Se pare că rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor, pentru că o mulţime de oameni s-au îmbogăţit, şi-au dezvoltat ideile şi au atins dorinţele suprime: fericire, bani, libertate.

Principiile expuse în această carte le ştiam, însă Hill are un stil aparte, mai incisiv şi mai... drastic. Este ca un duş cu apă rece faţă de alte cărţi de autodezvoltare, pentru că autorul nu are timp de dulcegării şi promisiuni deşarte. Mi-au plăcut foarte, foarte mult poveştile de viaţă ale unor oameni cu adevărat excepţionali, ca Henry Ford, Wrigley Jr, John Rockefeller sau Edwin Barnes.

"Dorinţa este cea care ne face să ne împlinim visurile, să le concretizăm. Cereţi daruri de preţ de la viaţă şi o să le aveţi!".

"Există o mare diferenţă între a-ţi dori un lucru şi a fi pregătit să-l primeşti. Nimeni nu este pregătit pentru ceva decât în momentul în care crede că poate obţine acel ceva. Starea ta de spirit trebuie să fie dominată de încredere, nu doar de speranţă sau de voinţă. O minte deschisă este esenţială pentru dobândirea încrederii. Minţile închistate nu inspiră convingere, curaj sau încredere".

Nu vreau să insist asupra anumitor idei sau să vă plictisesc, însă lucrurile funcţionează şi toate visele devin realitate, chiar dacă tu crezi foarte puţin. Ceea ce gândeşti ai!

Iar bogăţia începe cu o idee! Ţi s-a întâmplat de multe ori să ai idei extraordinare, care să te propulseze pe "acoperişul" lumii şi să crezi că eşti un învingător? Şi atunci ce ai făcut? Ţi-ai scris un plan, ai acţionat pe loc, ai crezut în tine şi în forţa ideii tale? Sau ai pus-o deoparte pentru când vei avea mai mult timp, mai mulţi bani, mai multă inspiraţie, pentru după concediu sau pentru la anu'?

Aici este diferenţa subtilă între învingători şi învinşi, între bogaţi şi săraci, între cei care conduc lumea şi cei care încă îşi caută un job, între bucurie şi tristeţe sau îngrijorare. Ai şi trăieşti exact ceea ce vrei tu, exact ceea ce gândeşti şi, mai ales, exact ceea ce simţi.

Dacă te simţi neajutorat, îngrijorat de lipsa banilor, trist, abătut, fără putere, fără curaj - exact asta vei avea şi de acum înainte. Dacă îţi schimbi focalizarea, mentalitatea şi gândurile - vei avea parte de ceea ce visezi. Realitatea se schimbă în permanenţă, iar tu eşti cel în măsură să îţi trăieşti viaţa exact aşa cum vrei!

Îţi recomand cu drag cartea De la idee la bani, de Napoleon Hill şi sunt convinsă că vei descoperi multe secrete în ea, care te vor ajuta să porneşti la drum cu speranţă şi încredere.

 

Îţi recomand şi alte cărţi online de la Libris.ro:
CITEŞTE ŞI:
  


2 comentarii:

  1. Nu am auzit ce-i drept despre aceasta carte, insa m-ai convins ca merita citita!

    RăspundețiȘtergere
  2. exista si online? o vreau! cat costa?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...