Evenimente şi concerte în Amsterdam

Amsterdamul este un oraş incredibil, iar 2013 este un an important pentru Olanda şi pentru capitala sa. De la expoziţii de artă la galerii impresionante în aer liber, de la concerte fabuloase la spectacole ad-hoc, de la dansuri exotice la festivităţi artistice clasice, de la party-uri incendiare la street music, de la gastronomie de top la pieţe de suveniruri - nu există loc mai potrivit să te afli anul acesta decât Amsterdam! Iată la ce evenimente şi concerte să mergi în cel mai nonconformist oraş din lume...

 

 

Evenimente 2013 Amsterdam


16-20 mai: Amsterdam Sport Weekend - dacă te afli în Amsterdam în acest weekend, vor avea loc o mulţime de demonstraţii sportive (streetball, baschet, fotbal, tenis), pe Olympic Stadium.

26 mai: Amsterdam Heritage Days - un eveniment special creat pentru sărbătorile din Amsterdam de anul acesta! Veţi descoperi peste 400 de ani de istorie bogată a oraşului, de arhitectură şi lifestyle.

26 mai (13.30-18.00):  Spring Festival - piaţă de flori, performanţe artistice live şi tururi gratis Amsterdam’s Green Canals.

30 mai - 2 iunie: Basque Film Festival

1-26 iunie: Holland Festival - cel mai important festival internaţional de artă!2 iunie: Rock and Run - în toate parcurile din Amsterdam, lumea îmbrăcată fancy (rock style) va ieşi la alergat! Un eveniment care merită fotografiat:)

6-9 iunie: Taste of Amsterdam - un festival gastronomic de excepţie, desfăşurat în parcuri, unde vă vor găti cei mai cunoscuţi chefi de la restaurantele de 5 stele din Amsterdam. Doar ăsta este un motiv suficient să vă luaţi bilete de avion către Amsterdam!

14-16 iunie: Open Garden Days -  un eveniment genial! În spatele caselor cu istorie bogată care plutesc de-a lungul canalelor Amsterdamului, se ascund grădini private de o frumuseţe unică în lume. Între 14 şi 16 iunie aceste grădini vor fi deschise publicului!

18 iunie: Nuit Blanche Amsterdam - descoperă oraşul noaptea!

 

22 iunie: Church Night - cele mai mari biserici din Amsterdam, aflate lângă superbele canale ale oraşului, îşi deschid porţile într-o noapte de poveste.

3 iunie - 2 septembrie: Vondelpark Open Air Theater. Nu rataţi manifestările artistice din parcul meu preferat!

6-10 iulie: Amsterdam Fashion Week - Summer Downtown 

27 iulie - 4 august: Gay Pride! Canal Parade: 3 august.

9-25 august: De Parade Theatre Festival - un festival interesant, medieval, de artă, teatru şi muzică.

16-25 august: Grachtenfestival Amsterdam (Canal Festival). Centrul istoric al Amsterdamului găzduieşte un festival de muzică clasică de mari proporţii.

19-23 august: Sail Amsterdam - un eveniment care se ţine o dată la 5 ani şi presupune o 'expoziţie' autentică de vase şi yachturi cu istorie, dar şi o competiţie interesantă, atât pe canale, cât şi pe mare. 

30 august - 1 septembrie: Uitmarkt - unul dintre cele mai mari festivaluri olandeze, cu muzică jazz, dance, rock and kids friendly.

7-8 septembrie: 24H West - descoperă cele mai interesante şi necunoscute colţuri ale Amsterdamului.14-15 septembrie: Open Monuments Days - cele mai captivante locaţii se deschid publicului: luxury canal houses, palate, castele, ferme vechi şi fabrici părăsite – peste 4.000 de monumente istorice din toată ţara sunt accesibile publicului gratis!

16 septembrie: Jordaan Festival - street music, concerte, operă, cabaret, pieţe de suveniruri şi licitaţii.

23 august - 4 septembrie: Nationale Restaurant Week - un alt eveniment extraordinar! Timp de o săptămână, multe restaurante din întreaga ţară oferă clienţilor săi o cină (full 3 course) la doar 25 de euro şi un prânz (tot 3 feluri) la 20 de euro. Doar în Amsterdam participă 135 de restaurante! Printre participanţi se numără şi unele dintre cele mai bune restaurante din lume: Brasserie Amstel Hotel, Le Garage, Brasserie La Camelia Okura Hotel.

17-21 octombrie: Amsterdam Dance Event - the world's biggest club festival!Concerte 2013 Amsterdam


29 mai - Lana Del Rey

2 iunie - Rush

4 iunie - Muse

6 iunie - Barbra Streisand

7 iunie - Alicia Keys

12 iunie - Rod Stewart

23, 24 iunie - Rihanna

3 iulie - Maroon 5

9 iulie - Ke$ha

13 iulie - Robbie Williams 

26 iulie - The Smashing Pumpkins

6 august - Snoop Dogg

3 septembrie - Selena Gomez

15 octombrie - Bruno Mars.

 Foto: KLM Romania


Echipa I's Blog va fi în Amsterdam şi la concertul Robbie Williams, în perioada 12-15 iulie. Dacă vreţi să vizitaţi Amsterdamul în această vară, aveţi mai sus lista de evenimente pregătită! Iar biletele de avion le găsiţi pe site-ul KLM!CITEŞTE ŞI:

Un comentariu:

  1. Merita sa te duci, indiferent...eu am fost in Amsterdam si va garantez ca merita!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...