Foloseşte-ţi mintea pentru a te îmbogăţi, de Napoleon Hill

Continuăm seria minunatelor cărţi motivaţionale primite în dar de la librăria online Libris.ro, cu un volum care a scris istorie! Acesta a fost publicat în anul 1937, iar până în anii '70 a înregistrat nu mai puţin de 20 de milioane de exemplare vândute. A schimbat vieţi. A schimbat destine. Iar autorul său, Napoleon Hill, a devenit unul dintre cei mai mari scriitori ai lumii... Iată detalii...

 

Foloseşte-ţi mintea pentru a te îmbogăţi, de Napoleon Hill


Napoleon Hill s-a născut în anul 1883, în Virginia. A început să scrie reportaje de călătorie încă de la 13 ani şi a câştigat premii pentru materialele sale, care i-au permis să se înscrie la Facultatea de Drept. În curând însă, a abandonat-o, din motive financiare. Viaţa lui Napoleon Hill s-a schimbat dramatic în anul 1908, când l-a cunoscut pe cel mai puternic om din lume, la acea dată, Andrew Carnegie. Acesta l-a ajutat să descopere 'formula succesului' şi să studieze metodele aplicate de multe celebrităţi din America.

Prima carte a lui Hill a apărut în 1928 şi se numeşte The Law of Success. Abia în 1937, Napoleon pubică Think and Grow Rich, iar acest volum îi aduce o celebritate şi o avere uriaşe. Astfel, Hill devine consilierul Preşedintelui Franklin D. Roosevelt, iar milioane de tineri din întreaga lume îi urmează sfaturile şi cursurile. 

Citatul preferat a lui Hill, pe care îl repeta tuturor, în orice ocazie, este: "What the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

În cartea Foloseşte-ţi mintea pentru a te îmbogăţi, Napoleon Hill ne dezvăluie câteva secrete universale despre cum să ne creăm propria realitate şi să ne bucurăm de succes în viaţă. Veţi găsi capitole despre dorinţă (ca prim pas spre îmbogăţire), credinţă, autosugestie, cunoaştere de specialitate, imaginaţie, decizie, perseverenţă sau cele şase fantome ale fricii. Este o carte de citit pe îndelete şi de aplicat pas cu pas în viaţa personală!


Iar pentru cei care vor să înţeleagă mai bine despre ce este vorba, voi cita un fragment din minunata carte a lui Hill, despre slăbiciunile care trebuie învinse de toţi cei care îşi doresc să acumuleze avere. Iată care sunt acestea:


1. Incapacitatea de a-ţi recunoaşte şi de a-ţi defini exact ceea ce îţi doreşti de la viaţă. 

2. Amânarea, cu sau fără motivaţie (însoţită de obicei de o sumă infinită de scuze şi pretexte).

3. Lipsa de interes faţă de achiziţionarea cunoaşterii de specialitate.

4. Indecizia, obiceiul prost de a "lăsa pe altădată".

5. Obiceiul de apela la pretexte, în loc să îţi creezi un plan clar de rezolvare a problemelor.

6. Auto-satisfacţia. Această boală nu prea are remediu, iar cei ce suferă de ea nu prea au speranţe de vindecare.

7. Indiferenţa, reflectată de regulă prin disponibilitatea de a face compromisuri în toate ocaziile, mai dregrabă decât să te confrunţi cu opoziţia şi să o invingi.

8. Obiceiul prost de a-i acuza pe alţii pentru propriile tale greşeli şi de a considera circumstanţele nefavorabile ca fiind inevitabile.

9. Slăbiciunea dorinţei, datorită incapacităţii de a alege acele motivaţii care te pot conduce către acţiune.

10. Renunţarea la luptă odată cu primul semn de înfrângere.

11. Lipsa unor planuri organizate, notate în scris.

12.  Obiceiul de a nu trece la fapte atunci când ai o idee sau de a nu accepta o oportunitate atunci când aceasta se iveşte.

13. Pofta, în locul dorinţei arzătoare.

14. Obiceiul de accepta sărăcia, în loc să aspiri către bogăţie, Absenţa oricărei ambiţii de a fi, de a face şi de a avea. 

15. Căutarea scurtăturilor către bogăţie. Încercarea de a obţine ceva fără a da nimic în schimb, reflectată perfect de obiceiul de a juca la jocuri de noroc sau de a 'da tunuri'.

16. Teama de a fi criticat. Incapacitatea de a crea planuri şi de a le pune în acţiune pentru că nu ştii ce vor spune, ce vor face sau ce vor gândi ceilalţi oameni. Una dintre cele mai mari greşeli ever!

Dacă v-am trezit interesul cu aceste fragmente din carte, vă invit să o citiţi, pentru că este mult mai mult de atât. Acum o găsiţi cu reducere, aici!


Iată şi alte cărţi online:
 CITEŞTE ŞI:

  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...