Malta, o destinaţie de vacanţă inedită

Sunt mereu în căutare de destinaţii inedite, interesante, care să-mi ofere tot: vreme bună, drumuri superbe, peisaje de vis, istorie şi tradiţii, hoteluri elegante, mare şi plaje cu nisip fin. Aşa am descoperit Malta pe hartă:) Republica Malta se află în mijlocul Mediteranei, la câţiva kilometri de Sicilia, Tunisia şi Libia. Aşezarea sa îi conferă o importanţă strategică în Europa, iar peisajele şi vremea perfectă tot timpul anului o urcă pe primele poziţii în topul viselor mele. Iată detalii...

 

 

Vacanţă în Malta


De multe ori, petrec zile în şir visând cu ochii deschişi la drumuri neştiute şi la orăşele de poveste de pe insule îndepărtate. Fotografiile mă ajută foarte mult, iar uneori mă văd chiar petrecând momente unice în anumite zone din lume. Aşa s-a întâmplat şi cu Malta. Am citit câteva istorisiri de vacanţă şi apoi am căutat materiale despre arhipelag. O zi întreagă am navigat pe apele limpezi ale Mediteranei din visele mele şi am descoperit câteva lucruri interesante de vizitat în Malta. Iată unde aş merge:

1. Primul lucru pe care l-aş face în Malta? Aş merge la plajă, evident. Se pare că cele mai grozave întinderi de nisip sunt în nord, Paradise Bay şi Mellieha.2. Fără îndoială, m-aş caza în Valletta. În apropiere de Grand Master's Palace sau de St John's Co-Cathedral. 3. Paceville este un cartier foarte interesant: aici se află majoritatea cluburilor, barurilor şi locurilor speciale pentru distracţie până în zori. Treptele St Rita cred că oferă o imagine boemă asupra vieţii de noapte vibrante din Malta.4. Marsaxlokk este un sătuc de pescari unde găseşti produse proaspete, cultivate pe insulă. Iar tavernele din zonă sunt ieftine şi au o bucătărie de vis. 5. În satul Festa au loc o mulţime de petreceri, evenimente şi focuri de artificii. Localnicii ştiu să se distreze şi să organizeze carnavaluri interesante.6. Hypogeum - MUST SEE! Camere subterane cu o istorie de mii de ani! Ce poate fi mai misterios şi fascinant?7.  Templele antice nu sunt tocmai obiectivele mele preferate într-o călătorie, însă cele din Malta mi-au atras atenţia. Iată de ce...8. Laguna albastră şi peşterile magice? Acestea cu siguranţă se află pe lista mea... Dacă iei un ferry poţi ajunge în Comino, un loc special. 9. Mdina mai este numit şi "silent city" şi are străzi înguste, dominate de clădiri antice şi de vânt. 


10. Dacă navighezi până în Gozo, vei avea parte de o surpriză: un orăşel superb - Victoria şi stânci uriaşe în Mediterana - Dwejra.


Evident, există multe alte motive pentru care să alegi Malta: Mosta Dome (o biserică incredibilă), Popeye village, Ramla Bay (o plajă cu nisip roşu), Peşterile Albastre, Dingli cliffs, Ta 'Qali craft village (suveniruri), Palazzo Parisio. Pe insulă poţi face şi diving (Malta este a 3-a destinaţie din lume pentru scuba), dar şi să înoţi cu delfinii. Sunt motive suficiente? Eu zic că da:)

Iar dacă îţi planifici o vacanţă în Malta, îţi recomand şi câteva hoteluri unde să te cazezi:

Hotel Relax Inn – Buggiba -  un hotel de 3 stele cu vedere la mare.

Hotel Bella Vista - Qawra - 4 stele, arhitectură superbă, preţuri excelente!

Hotel Riu Seabank – Mellieha - 4 stele, vedere la mare, piscină interioară şi exterioară, lux.

 Foto: maltaholidays.uk.com, insiteronline.com, malta.com, yourholidaytips.info, commons.wikimedia.org


Voi aţi petrece o vacanţă în Malta?  CITEŞTE ŞI:
  
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...