Sejurul lingvistic - o altfel de vacanţă!


Sejururile lingvistice nu sunt doar simple cursuri de limbi străine, ci pot îmbina foarte bine utilul cu plăcutul. Adică o vacanţă perfectă, într-o locaţie de vis, combinată inteligent cu un program de studiu, cu excursii şi descoperiri, cu noi prieteni şi cu o mulţime de surprize. Cum ar fi să te întorci din concediu nu doar cu fotografii frumoase, ci şi cu o diplomă, cu un vocabular bogat într-o altă limbă şi cu o mulţime de prieteni din altă ţară?! Iată detalii...


 

Sejurul lingvistic - o altfel de vacanţă!


Sejururile lingvistice se adresează adulţilor de orice vârstă şi pentru orice nivel de cunoaştere a limbii străine pe care doreşti s-o înveţi.

De ce un sejur lingvistic în străinătate?

Un sejur lingvistic în străinătate presupune interacţiunea constantă cu persoane care vorbesc limba respectivă în mod nativ, aceasta fiind cea mai eficientă metodă de învăţare. În timp ce vă petreceţi o vacanţă de două săptămâni într-o destinaţie de interes turistic precum Londra, Oxford, Cambridge, Edinburgh, Dublin, Paris, Nice, Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca, Berlin, Frankfurt, Munchen, Roma, Milano, Havana, Playa del Carmen, Miami, New York, Los Angeles, Malta, Cipru etc., dedicaţi câteva ore pe zi unui curs de studiu al limbii care se vorbeşte în ţara respectivă. Astfel aveţi posibilitatea să cunoaşteţi mult mai bine atât locurile pe care le veţi vizita, obiceiurile şi tradiţiile, cât şi pe locuitorii lor, comunicând cu aceştia în limba lor nativă.

Aceste cursuri sunt create astfel încât să faciliteze comunicarea şi să transforme procesul de învăţare în unul distractiv şi interactiv. Nu te aştepta la lecţiile anoste de care am avut parte majoritatea dintre noi la şcoală. Colegii tăi vor fi din diferite ţări şi vor avea interese comune cu ale tale.

Ce tipuri de cursuri există?

Sejurul lingvistic în străinătate este o combinaţie între o vacanţă şi un curs de limbă străină, fiind o experienţă interesantă, utilă pentru persoanele ce vor să cunoască cultura unei ţări, urmăresc un plus la CV, au nevoie de cunoaşterea unei limbi străine pentru locul de muncă sau doresc să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare în scopul afacerilor. Nu în ultimul rând, un tânăr care studiază într-o altă ţară va învăţa lucruri noi, va căpăta încredere în sine şi independenţă.

Puteţi alege dintr-o gamă variată de cursuri care sunt create pentru a se potrivi cerinţelor individuale, în funcţie de intensitatea cu care doriţi să studiaţi sau domeniul care vă interesează:

Cursuri de vacanţă: 2 lecţii pe zi.

Cursuri generale: 20 lecţii pe săptămână, câte 4 lecţii pe zi, în general în prima parte a zilei, în anumite situaţii putând opta şi pentru lecţii de după-amiază. O lecţie durează în general 45-50 de minute.

Cursuri intensive: 30 lecţii pe săptămână, câte 6 lecţii pe zi, pentru un proces de învăţare mai intens.

Cursuri super intensive: 35-40 lecţii pe săptămână. 

Cursuri în mini-grup: 20 lecţii pe săptămână; studenţii lucrează în grupuri mai mici, de câte 4-6 persoane, alocându-se mai mult timp nevoilor individuale.

Cursuri pentru afaceri: speciale pentru vocabularul utilizat în diferite domenii profesionale: juridic, medical, artistic, energetic, didactic, economic etc.

Aceste cursuri combină limbajul general cu cel specific afacerilor şi sunt, de obicei, intensive, de câte 6 lecţii pe zi, dintre care 4 lecţii sunt dedicate limbajului general, iar 2 celui de specialitate.

Cursuri Language Plus: combină lecţii de limbi străine şi cursuri de specializare în diverse domenii – design, pictură, sculptură, fotografie, film, modă, arhitectură etc.

Cursuri individuale: cea mai intensivă şi eficientă metodă de învăţare a unei limbi; formatul este determinat de nevoile fiecărui student, iar orele de studiu sunt flexibile.

Cursuri pregătitoare pentru certificări lingvistice internaţionale.

Exemple de certificări lingvistice: Cambridge ESOL, IELTS, TOEFL, TOEIC, DELF, DALF, Zertifikat Deutsch, DELE, CILS etc. Acest tip de cursuri urmează programa examenelor internaţionale de limbi străine şi sunt foarte intense, cu o durată de cel puţin 8 săptămâni, câte 30 de lecţii pe săptămână.

Datele acestor cursuri se stabilesc în funcţie de datele de examen, astfel încât la finalul cursului studenţii să se poată prezenta la examen cu şanse cât mai mari.


În ce clasă voi studia?

La sosire, cursanţii dau un test pentru a li se verifica nivelul de cunoştinţe. Conform rezultatului, ei vor fi plasaţi într-o grupă cu persoane de acelaşi nivel (şi, pe cât posibil, de vârste apropiate). Grupele sunt de câte maximum 16 persoane.

Cum se desfăşoară cursurile?
 

Activitatea în cadrul cursurilor se axează în principal pe conversaţie. Aceste cursuri nu seamănă nici pe departe cu cele din şcoală, unde profesorul vorbea şi toţi ascultau. Dimpotrivă, accentul cade pe comunicarea dintre profesor şi cursanţi. Orele acoperă toate ariile de interes: citire, scriere, ascultare, vorbire, gramatică, într-o formă interactivă, cu metode moderne. Toţi profesorii sunt vorbitori nativi, ceea ce reprezintă un avantaj enorm. Aşadar, veţi învăţa o limbă străină fără să vă simţiţi „ca la şcoală”.

Unde voi locui pe perioada sejurului?
 

Cursanţii pot locui în familie gazdă, în rezidenţă studenţească, în apartamente sau la hotel, în funcţie de preferinţe.  Fiecare tip de cazare poate avea o variantă economică şi o variantă executive.

Cazarea în familie gazdă. Acest tip de cazare se adresează celor care doresc să experimenteze stilul de viaţă specific ţării a cărei limbă o studiază. Familiile gazdă sunt alese cu grijă şi au experienţă în găzduirea studenţilor străini, fiind mereu bucuroase să îi primească şi să îi facă să se simtă ca acasă. Pe perioada şederii, studenţii locuiesc şi iau masa cu gazdele. Este o modalitate foarte placută de a vă exersa abilităţile lingvistice şi vocabularul conversând  cu gazdele voastre.

Cazarea în rezidenţă. Pentru persoanele mai independente, cazarea în rezidenţă poate fi o opţiune mai potrivită. În această variantă, studenţii pot fi cazaţi în camere single sau duble, cu baie proprie sau comună. Rezidenţele sunt dotate cu diverse facilităţi (internet, automate cu snacks şi băuturi, lounge cu TV etc.) şi oferă condiţii foarte bune de cazare. 

Cazarea în apartament. Apartamentele au câteva camere single sau duble şi baia şi bucătaria sunt comune tuturor persoanelor cazate. Este o variantă foarte bună pentru persoanele independente, care doresc să ia mesele în oraş sau să îşi prepare singuri mâncarea.

Ce activităţi există în afara orelor de curs?

Şcolile sunt amplasate în zone de interes, unde împrejurimile oferă nenumărate oportunităţi de a participa la activităţi de socializare, sportive sau culturale. Deoarece cursurile ocupă doar câteva ore pe zi, majoritatea şcolilor organizează diferite activităţi pentru cursanţi, ca aceştia să poată interacţiona şi în afara lecţiilor. Aceste activităţi pot fi petreceri, seri de film, vizite ale obiectivelor turistice importante, ieşiri la pub-uri sau restaurante etc.

Evident, cursanţii au posibilitatea de a-şi face singuri programul, alegând cum doresc să-şi petreacă timpul liber. Unul dintre avantajele acestor cursuri este că veţi găsi cu siguranţă oameni interesanţi printre ceilalţi cursanţi, cu care veţi putea explora oraşul în care studiaţi şi, mai ales, să exersaţi limba pe care o învăţaţi.
În momentul când vă decideţi să participaţi la un sejur lingvistic, vă recomand să analizaţi nivelul la care sunteţi în prezent privind limba pe care doriţi să o studiaţi, care este nivelul la care doriţi să ajungeţi şi cât timp doriţi să alocaţi acestor cursuri.Unde puteţi merge în vacanţă?

Tu îţi alegi locaţia preferată: New York, Londra, Nisa, Paris, Viena, Cannes, Tokyo, Praga, Berlin şi multe altele. Iată aici detalii despre destinaţiile sejururilor lingvistice, preţuri şi activităţi propuse.CITEŞTE ŞI:

  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...