Skiathos, insula muzicii. Din sufletul tău...

Skiathos este o insulă mică din Grecia, aflată în Marea Egee. Aici locuiesc puţini oameni, iar turiştii erau destul de rari cu ani în urmă. Situaţia s-a schimbat dramatic în anul 2007, când Meryl Streep a aterizat pe pământ grecesc, împreună cu Pierce Brosnan (of course!) şi au făcut un film minunat împreună (Mamma Mia!). Milioane de călători au luat cu asalt insula Skiathos, fascinaţi de cele peste 60 de plaje, de pădurile de pini, de peisajele fabuloase, de bisericile albe şi de atmosfera romantică. Şi astfel, Skiathos a devenit o destinaţie turistică extrem de importantă... dar nu numai. Iată detalii...

 

Skiathos, insula muzicii


Skiathos-ul a fost considerat ani la rând un paradis izolat, în care poţi medita, te poţi răsfăţa cu bucatele din tavernele locale şi în care poţi asculta valurile la apus. Nimic nu s-a schimbat în peisajul insulei. Însă turiştii au dat năvală să surprindă măcar o particică din frumuseţile atât de bine prezentate în filmul Mamma Mia!. Încă mai există oaze de linişte în Skiathos... Vremea perfectă tot timpul anului îi îndeamnă pe cei mai norocoşi dintre noi la vacanţe lungi, în extra sezon. Însă şi vara mai poţi găsi bucăţica ta de paradis. Iar când o vei afla, fii sigur că muzica îţi va invada sufletul... De ce? Iată doar câteva motive...

1. Skiathos Town este alb cu ferestre albastre şi acoperişuri roşii, liniştit, înconjurat de ape şi îţi dă un sentiment de pace şi de bucurie.2. Apsurile în Skiathos? Ca în filme...3.  Cum v-aţi simţi pe stâncile alea, cu o asemenea privelişte? Iar când vă plictisiţi, puteţi coborî la plajă...4. Vă plac filmele SF? Welcome to Skiathos! Peisajele sunt ireale!5. O cină romantică într-un decor natural, fără pretenţii? Hmmm... Cum vă place acest colţ de rai?6. Aş sta ore în şir pe băncile alea şi aş scrie cărţi! De fapt, aş merge în Skiathos şi numai pentru băncile alea...7. Cum începe o zi perfectă? Cu o dimineaţă însorită, pe o barcă, lăsând în urmă un orăşel încă adormit.8. Cică există un hotel de la ale cărui ferestre nu vezi decât imaginea de mai jos... Eu mă declar cucerită!9. Tururi de insulă pe marea albastră? Some fun? Prieteni noi? Petreceri pe apă? Nimic mai simplu. Mergi în Skiathos:)10. Iar acest ultim argument m-a convins definitiv: Skiathos este o insulă vrăjită, magică! Sper să fac parte şi eu din poveste cât de curând:)

 Foto: skiathosinfo.com


Dacă îţi doreşti o vacanţă în Skiathos, îţi recomand şi câteva hoteluri excelente:

Villa Alexis - este situată în zona Koukounaries, la o distanţă de 300 m de plajă.

Hotel Plaza - are 4 stele şi se află chiar lângă plaja Tzaneria, într-un loc pitoresc, înconjurat de măslini şi pini.

Hotel Mandraki - are 4 stele, este situat la 200 m de celebra plajă Koukounaires, iar peisajele din jurul său sunt fabuloase!

Visezi deja la Skiathos? :)CITEŞTE ŞI:
  
  
  

2 comentarii:

  1. Luandu-ma strict dupa imagini, ca tot imi sunt la indemana, locatia e minunata. Nu am fost acolo insa tot ce e nou si frumos ma tenteaza, deci, candva, probabil ca voi ajunge si pe insula Skiathos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Skiathos este o destinatie deosebita. Macar o data in viata tot merita sa ajungi pe plaja Koukounaries.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...