10 Atracţii în Croaţia!

Croaţia este de mult timp pe lista mea. De ce? Simplu! O ţară care are oraşe medievale scăldate de apele  Mării Adriatice, munţi, plaje boeme şi, mai ales, peste 1.000 de insule - nu poate să fie decât o provocare pentru mine şi un vis frumos. În plus, am văzut atât de multe fotografii absolut impresionante din aceasta ţară, încât m-am hotărât să o vizitez în viitorul cât mai apropiat. Iar dacă şi tu visezi la Croaţia sau pur şi simplu cauţi o destinaţie superbă de vacanţă pentru la vară, iată mai jos 10 motive pentru a merge în această ţară...

 

10 Atracţii în Croaţia!


1. Dubrovnik-ul este unul dintre cele mai spectaculoase oraşe din lume. Intim, elegant, medieval, înconjurat de păduri de pini şi de ziduri străvechi, dar şi de ape de un albastru ireal, cu hoteluri boeme şi restaurante de top - este prima şi cea mai îndrăgită atracţie a Croaţiei. Despre Dubrovnik v-am mai povestit aici! De abia aştept să mă plimb pe străzile celebrei cetăţi...2. Insula Krk este cea mai mare din Marea Adriatică şi are sate, oraşe şi parcuri de o frumuseţe atemporală. Peisajele sunt incredibile, cu păduri, plaje discrete, cascade, mănăstiri, golfuri de poveste şi o cultură bogată, impresionantă.3. Umag este un oraş de coastă, din Istria, vintage şi boem. Plajele încep de la marginea pădurilor, iar tavernele ascunse pe aleile umbroase te aşteaptă cu preparate tradiţionale şi o bere bună, bună.4. Opatija este un orăşel cu 12.000 de locuitori, aşezat în superbul Golf Kvarner şi la poalele Munţilor Učka, de 1.400 metri. Este celebru pentru bisericile sale medievale, pentru statuia Maiden with the seagull, dar şi pentru promenada lungă de 12 km şi pentru plajele sale.5. Spilt-ul este al doilea oraş ca mărime din Croaţia şi este o locaţie foarte elegantă şi cochetă. Palatele sale, viaţa de noapte intensă, monumentele incluse în UNESCO World Heritage, muzeele şi galeriile de artă, dar şi hotelurile de lux îl recomandă!6. Rovinj este un oraş situat în vestul Peninsulei Istria, este un important resort şi un sat de pescari foarte activ. De fapt, forma şi aşezarea sa pe canale, peisajele uluitoare, pădurile impresionate şi parcurile îl transformă într-o Veneţie intimă, atipică, de vis.7. Lovran este unul dintre cele mai vechi oraşe ale Croaţiei, care în secolul al 19-lea era resortul de lux al nobilimii austro-ungare. Turismul este foarte dezvoltat în zonă, iar ambianţa rurală, alături de arhitectura de excepţie şi parcurile veşnic verzi sunt atracţii importante pentru toţi călătorii lumii.8. Plitvice Lakes National Park este cel mai vechi şi mai interesant parc din SE-ul Europei. Râurile, cascadele, pădurile, munţii, flora şi fauna acestei zone nu mai lasă loc de niciun alt comentariu.9. Porec are peste 2.000 de ani vechime şi este protejat de apele mării de insula St. Nicholas. Principalele atracţii turistice din zonă sunt peştera Baredine, pământul roşu şi bogat şi culturile de viţă de vie, căpşunile, vinul Malvazija, Euphrasian Basilica şi bucatele tradiţionale.10. Rab Island este situată în nordul Croaţiei şi este acoperită cu păduri de stejari. Centrul istoric al singurului oraş de pe insulă este, de fapt, un castel medieval, ale cărui ziduri sunt scăldate de Marea Adriatică. Rab Island este o destinaţie romantică, perfectă pentru cuplurile care îşi doresc o escapadă departe de lumea agitată. 

Foto: commons.wikimmedia.org, wallpapers.com, panoramio.com


Acestea sunt doar câteva exemple de atracţii din Croaţia. Ţara este fascinantă şi merită să mergem în vacanţă şi să-i descoperim secretele. CITEŞTE ŞI:

  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...