Before It's Too Late - cel mai important eveniment la care am participat vreodată!

Aseară am avut deosebita onoare să fim prezenţi la evenimentul Before It's Too Late, organizat impecabil de Asociaţia OvidiuRo la Palatul Copiilor şi avându-i ca invitaţi speciali pe Ethan Hawke şi Richard Linklater, regizorul seriei "Before...". Alături de noi au fost şi Leslie Hawke şi Maria Gheorghiu, fondatoarele OvidiuRo. După conferinţa de presă, am văzut în premieră în România filmul Before Midnight, am avut parte de un one-man-show cu Ethan Hawke şi de o petrecere elegantă şi boemă. Iată detalii şi galeria foto de la eveniment...

 

Before It's Too Late - cel mai important eveniment la care am participat vreodată!


La ora 18, la intrarea principală de la Palatul Copiilor, reprezentanţii presei, dar şi câteva vedete (Alice Năstase, Irina Margareta Nistor) aşteptau cu nerăbdare întâlnirea cu un mare actor de la Hollywood. Deşi evenimentul a fost unul cu scop caritabil, toată lumea avea pe buze un singur nume: Ethan Hawke. Evident, prezenţa în România a unui star al marelui ecran din America este un eveniment în sine. 

I-am întâmpinat pe covorul roşu pe Ethan Hawke, pe Leslie Hawke şi pe Richard Linklater, în aplauze şi cu sute de fotografii. Conferinţa de presă care a precedat evenimentul a avut loc într-o sală mică şi intimă, ceea ce a însemnat enorm pentru mine. I-am avut câteva zeci de minute foarte aproape pe aceşti oameni fantastici... Aici trebuie să fac o paranteză. La intrarea în Palatul Copiilor, Ethan, mama sa, Maria Gheorghiu şi Richard Linklater s-au oprit pentru fotografii la panoul care anunţa evenimentul. Am stat la câţiva centimetri de ei şi mi-a fost foarte greu să-mi controlez emoţiile. Privirile şi zâmbetele acestor oameni te transpun într-o altă lume. Niciodată n-am mai simţit aşa ceva. Probabil că pasiunea mea pentru Hollywood şi dorinţa de a fi în preajma marilor actori au atins cote maxime. În cadrul conferinţei de presă, atât Ethan, cât şi Leslie ne-au vorbit despre importanţa educaţiei pre-şcolare, de importanţa gestului nostru de a dona 50 de lei pe lună  - o sumă derizorie pentru noi, dar care poate ajuta un copil sărac să meargă o lună la grădiniţă. Au vorbit despre România - o ţară total necunoscută pentru ei, dar care a reuşit să le atragă atenţia şi să le câştige sufletele. Au vorbit despre filme, despre pasiune şi actorie, au făcut glume şi au ascultat cu atenţie întrebările presei. Atât mie, cât şi lui Vlad, ne-a atras atenţia Mr. Richard Linklater. Niciodată nu am mai văzut un om atât de zen. Relaxat, cu sclipiri jucăuşe în privire, cu o voce calmă, cu o bunătate şi cu o pasiune greu de egalat. Pur şi simplu, te schimbi, te transformi, în prezenţa sa. 

După conferinţa de presă, vedetele s-au întâlnit la o petrecere VIP, iar apoi a urmat premiera filmului Before Midnight. Într-o sală cu peste 700 de suflete, aşteptarea şi entuziasmul erau palpabile. Amalia Enache a prezentat evenimentul impecabil, ca de obicei. Iar după câteva cuvinte despre obiectivele Asociaţiei OvidiuRo, filmul a început.Trebuie să precizez şi mica întrerupere de la mijlocul filmului. Aparatura s-a încălzit, iar la un moment dat, totul s-a oprit. Am admirat înţelegerea celor din sală, dar şi gestionarea momentului de către organizatori. Amalia a încercat să menţină lumea antrenată în discuţii, însă totul a avut un scop, zic eu. Pentru că Ethan Hawke a luat microfonul de la Amalia şi a urcat pe scenă. Ce a urmat a fost de poveste. Am avut parte de 5 minute de umor clasic de la Hollywood, de o conversaţie spumoasă, de replici minunate şi de magie. Pentru mine a fost "acel moment" unic, inegalabil, pe care l-am aşteptat mult timp. Filmul a continuat şi, din câte am observat, toată lumea s-a bucurat de producţia romantică, sexy, realistă, minunată. Nu vă povestesc filmul pentru că vi-l recomand din tot sufletul. Şi vă dau un sfat: revedeţi Before Sunrise şi Before Sunset şi apoi mergeţi la Before Midnight. Este o serie extraordinară, foarte romantică, are decoruri de poveste (Viena, Paris, Messinia), are replici inteligente, umor fin şi personaje care îşi spun povestea cu naturaleţe şi eleganţă. Before Midnight este, începând de mâine, 28 iunie, în cinematografele din România!
Video by HTC One X+


După film, Ethan şi Richard au avut amabilitatea de a răspunde la întrebările publicului. Evident, toată lumea era interesată de producţie, de seria Before şi de... viaţa la Hollywood. Însă cred că toţi au înţeles că acest eveniment a fost atât despre filme, cât mai ales despre posibilitatea noastră de a ne implica într-o campanie pe termen lung, prin care să-i ajutăm pe micuţii săraci să meargă la grădiniţă şi să aibă parte de un start bun în viaţă. Este foarte simplu: cu 50 de lei pe lună (pe care probabil îi dai pe o masă la restaurant sau câteva beri cu prietenii) poţi ajuta un copil sărac să meargă o lună la grădiniţă. Detalii găsiţi pe site-ul Asociaţiei OvidiuRo şi este foarte important să dăm cu toţii o mână de ajutor. 

După un eveniment încărcat de emoţii, a urmat o petrecere relaxată, în foaierul de la Palatul Copiilor. Formaţia Moonlight Breakfast a susţinut un mic concert pro bono şi lumea a intrat rapid în atmosferă, dansând şi socializând cu cei din jur. Petrecerea s-a întins până după miezul nopţii, când Ethan şi Leslie au ieşit din sală şi s-au îndreptat spre maşina oficială care... ar fi trebuit să fie acolo. Însă nu era. Şi atunci, extrem de firesc, cei doi s-au aşezat pe scările Palatului Copiilor, în aşteptarea limuzinei. Nu mică ne-a fost mirarea însă, când doamna Leslie Hawke s-a întors la petrecere şi a fost alături de noi până la final. Astfel, îmi pot nota în minte şi în suflet, participarea la cel mai important eveniment la care am fost vreodată (şi credeţi-mă, în 8-9 ani de presă, am fost la vreo două:)). De ce zic important? Pentru că a fost organizat impecabil şi pentru că am avut o comunicare excelentă cu echipa OvidiuRo (Mulţumesc din suflet, Oana!), pentru că a fost în scop caritabil şi mi-aş dori ca multă lume să îi ajute pe copilaşii săraci să meargă la grădiniţă, pentru că am avut parte de un show extraordinar cu un mare actor şi cu un mare regizor de la Hollywood şi pentru că am remarcat încă o dată că lumea este interesată de lucruri de calitate, de evenimente de suflet, care schimbă ceva. Începând cu inima mea...


Foto: Vlad Semen

Vă mulţumesc! 
CITEŞTE ŞI:
  

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...