"Before It's Too Late" - un eveniment pe care îl recomand!

"Ethan Hawke vă invită alături de Asociaţia OvidiuRo să susţineţi programul Fiecare copil în grădiniţă"!  Din secunda în care am citit acest anunţ, mi-am dorit să fiu acolo şi să sprijin prin toate forţele mele această acţiune. Motivaţia a fost atât obiectivă - îmi doresc din tot sufletul ca cei mici să aibă parte de o educaţie excelentă, cât şi subiectivă - o întâlnire cu un mare actor de la Hollywood - care pentru mine înseamnă enorm. Dar iată despre ce este vorba...


 

Asociaţia OvidiuRo


Fondatoarele Asociaţiei OvidiuRo, profesoara Maria Gheorghiu şi Leslie Hawke, voluntar Peace Corps, au observat de-a lungul timpului că cei mai mulţi dintre copiii săraci care nu beneficiază de educaţie de la o vârstă fragedă nu reuşesc niciodată să recupereze deacalajul educaţional dintre ei şi ceilalţi copii. Experienţa acumulată de acestea pe teren începând cu anul 2001 a demonstrat foarte clar ceea ce arată şi studiile internaţionale: educaţia timpurie are cea mai mare rată de recuperare a investiţiei faţă de oricare altă măsură de combatere a sărăciei.

Cercetările asupra dezvoltării creierului arată că lipsa educaţiei timpurii are efecte dezastruoase şi de lungă durată asupra capacităţii intelectuale de mai tarziu. De aceea, banii cheltuiţi ulterior sunt în mare măsura risipiţi în cazul în care copilul nu a beneficiat de stimulare intelectuală timpurie.

În concluzie, misiunea OvidiuRo este de a da copiilor născuţi în sărăcie şansa de a-şi construi un drum în viaţă, de a rupe cercul vicios al sărăciei. 

Mă alătur cu mare drag şi cu speranţă acestei misiuni şi sper ca mulţi dintre voi să participe (material sau spiritual) atât la evenimentele organizate de OvidiuRo, cât şi la programele lor de ajutorare a celor mici. 


Fiecare copil în grădiniţă


Programul Fiecare Copil în Grădiniţă a fost lansat de OvidiuRo şi Ministerul Educaţiei în septembrie 2010. Acesta a condus la o creştere spectaculoasă a numărului copiilor săraci înscrişi şi care merg regulat la grădiniţă. Obiectivul pe termen lung al Asociaţiei OvidiuRo este de a transforma educaţia timpurie în politică publică, pentru că o forţă de muncă educată este vitala pentru viitorul economic al României.

În prezent, 1400 de copii săraci şi marginalizaţi din 11 judeţe şi din Bucureşti sunt sprijiniţi să frecventeze grădiniţa datorită programului Fiecare Copil în Grădiniţă. Părinţii acestora sunt motivaţi să îşi trimită copiii la grădiniţă în fiecare zi, iar dacă cei mici vin regulat, primesc  lunar tichete sociale în valoare de 50 de lei. Acest sprijin a contribuit la atingerea unei rate de prezenţă regulată de peste 80%.


Before It's Too Late


În 26 iunie, Ethan Hawke şi regizorul Richard Linklater vor fi în Bucureşti pentru a susţine importanţa educaţiei  timpurii şi pentru lansarea ultimului lor film, Before Midnight. Evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor, iar fondurile obţinute vor sprijini programul Fiecare Copil în Grădinţă al Asociaţiei OvidiuRo, fondată de către mama lui Ethan, Leslie Hawke, împreuna cu Maria Gheorghiu. Numele evenimentului  – “Before It’s Too Late” – inspirat de titlurile seriei Before…  (Sunrise, Sunset, Midnight), atrage atenţia asupra importanţei dezvoltării intelectuale timpurii înainte să fie prea târziu pentru a avea un impact asupra succesului şcolar.

Programul evenimentului:

26 iunie 2013, Palatul Naţional al Copiilor, Bucureşti

18.30 - Recepţie VIP
20.00 - Premiera filmului Before Midnight
22.00 - Discuţii cu Ethan Hawke şi regizorul Richard Linklater
22.30 - After Party

“Before Midnight” – filmul


“Before Midnight” este ultimul film al actorului Ethan Hawke şi continuă seria Before Sunrise şi Before Sunset. În această producţie, Ethan se reîntâlneşte cu  Julie Delpy, în Grecia, după aproape douăzeci de ani de la călătoria lor cu trenul spre Viena. Absolut toţi criticii din cinematografie au fost de acord că filmul Before Midnight este foarte bun - o dramă romantică vintage de cea mai înaltă clasă. 

Dacă doriţi să participaţi la premiera acestui film, la sesiunea de Q & A cu Ethan Hawke şi regizorul Rick Linklater, dar şi la After Party, biletele individuale costă 150 de lei şi se pot cumpăra de pe www.bilete.ro, din oficiile Poştei Române şi Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro. Sau direct de pe acest link!

Ţinuta acestui eveniment este Nostalgie!

Pentru sponsorizările VIP, dar şi pentru alte detalii - veţi găsi aici mai multe informaţii! Partenerii şi investitorii acestui eveniment îi regăsiţi aici!

Iar în încheiere, vă invit sa citiţi un interviu cu Ethan Hawke, din revista The Talks:  Ethan Hawke: “I wonder if I’m up to the task”Vă invit cu mare drag la evenimentul Before It's Too Late şi sper să ne întâlnim acolo şi să îi punem cele mai inspirate întrebări marelui actor, dar şi să dăm o mână de ajutor copilaşilor care au nevoie de sprijinul nostru. În plus, dacă esti blogger sau jurnalist, am rugămintea de a scrie şi tu despre lucrurile cu adevărat frumoase care se întâmplă în România, cum ar fi acest eveniment caritabil!

Vă mulţumesc!

 

3 comentarii:

  1. Un eveniment care merita toata sustinerea si tot respectul

    RăspundețiȘtergere
  2. Am scris si eu, Ioana. Sper sa ni se alature cat mai multe persoane, sa oferim o sansa copiilor defavorizati.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...