Wish2Go: călătorii, discuţii şi planuri de vacanţă!

Elena şi Cătălin Gherasim sunt nişte oameni minunaţi, iar 'locul lor de joacă' - blogul de travel Wish2Go - ar trebui să fie o inspiraţie pentru multă lume. Eu, cel puţin, am fost impresionată atat de aspectul, cât şi de calitatea textelor de pe blog! În plus, ne-am intersectat de câteva ori prin online, îmi place cum comunică aceşti oameni şi m-am gândit să le pun câteva întrebări, ca să aflaţi şi voi mai multe despre Elena şi Cătălin. Iată mai jos, pe scurt, povestea lor şi a blogului Wish2Go, unde îşi doresc să călătorească şi ce planuri de vacanţă şi-au făcut pentru vara aceasta...

 

Wish2Go: călătorii, discuţii şi planuri de vacanţă!


I's Blog: Dragii mei, povestiţi-mi puţin despre voi. Ce faceţi, cu ce vă ocupaţi şi de unde a pornit pasiunea pentru călătorii şi online?

Elena: Lucrez de ani buni ca organizator de evenimente şi PR. Cât despre călătorii, pot afirma că au luat amploare acum 6 ani, când l-am cunoscut pe Cătălin şi împreună ne-am propus să cucerim Europa (cel puţin). Online-ul m-a atras încă din perioada liceului, iar pasiunea pentru social media “a înflorit” în ultimii ani.

Cătălin: Sunt absolvent de Drept şi lucrez de 8 ani în domeniul cercetării de piaţă şi sondării opiniei publice. Pasiunea pentru călătorii vine încă din copilărie, atunci când, împreună cu ai mei, am străbătut România în lung şi-n lat. Online-ul nu este vreo dragoste, ci pur şi simplu o adaptare la lumea în care trăim.

I's Blog: Wish2Go este unul dintre cele mai faine bloguri de travel de la noi. Unde vă propuneţi să ajungeţi pe viitor? Afacere în toată regula sau doar o legătură frumoasă cu fanii şi prietenii?

C+E: Wish2Go a pornit mai mult ca o modalitate de a povesti prietenilor, familiei şi cunoscuţiilor despre călătoriile noastre şi despre locurile minunate în care am ajuns. Cu timpul, nu ne-ar deranja dacă acest hobby ar fi şi generator de satisfacţii materiale, fiindcă, asa cum bine ştii şi tu, microbul călătoriilor are nevoie să fie hrănit:)

I's Blog: Care este cel mai frumos loc pe care l-aţi vizitat?

E: Este greu să alegi doar un loc, când ai vizitat atâtea şi fiecare ţi-a lăsat câte ceva frumos prin sertăraşele cu amintiri! Cred că Germania şi Elveţia mi-au plăcut cel mai mult  până acum. Cele două ţări sunt pentru mine combinaţia perfectă dintre obiective turistice, natură, servicii şi ospitalitate.C: Să ştii că am fost întrebat de multe ori acest lucru şi niciodată nu am putut da un răspuns clar şi concis. Sunt multe locuri frumoase în care am ajuns şi aş enumera aici doar câteva: Budapesta, Praga, Berlin, Zurich, Lucerna, Copenhaga sau Frankfurt. Dar îţi pot mărturisi că oraşul în care m-am simţit cel mai bine din toate punctele de vedere a fost Geneva. Iar cât de curând voi scrie un articol despre scurta noastră plimbare acolo...

I's Blog: Există un loc pe lumea asta pentru care aţi părăsi România? Pentru totdeauna...

E: Nu cred că voi părăsi România, dar dacă ar fi să aleg neapărat, atunci Germania ar fi alegerea mea.

C: Există multe astfel de locuri, însă niciodată nu am avut puterea de a părăsi România şi de a lua totul de la capăt în altă parte. Personal, mă simt cel mai bine în Germania şi probabil, dacă aş cunoaşte limba oficială şi as avea ceva ani în minus, aş pleca definitiv în Deutschland.

I's Blog: Cum vă alegeţi vacanţele? Mergeţi cu agenţii de turism sau le organizaţi singuri?

C: De obicei plecăm pe cont propriu, în vacanţe pe care le plănuim cu multă vreme înainte. Recordul nostru în acest sens îl reprezintă Revelionul din Berlin, din urmă cu 4 ani, pentru care am cumpărat bilete de avion şi cazare din... februarie :)

E: Subscriu la ceea ce a spus Cătălin. Ştiţi cât de frumoasă a fost aşteptarea până la vacanţa din Berlin? Cred că o călătorie este cel mai frumos reper în timp pe care şi-l poate lua cineva.

I's Blog: Care a fost ultima cea mai fericită zi din viaţa voastră?

E: Cred că pentru mine a fost pe 22 februarie 2013, când mi-am serbat ziua de naştere pe muntele Pilatus din Elveţia. Alături de Cătălin, desigur! (N.R. Hmmm, foarte interesant. Elena este născută în aceeaşi zi cu Vlad :)

C: Dacă e să mă refer strict la călătorii, 3 mai 2013, ziua în care am ajuns în Copenhaga.

I's Blog: Ce le recomandaţi cititorilor mei în materie de vacanţe?

E: Să caute informaţii şi pe blogurile de travel, pentru că noi scriem şi cât de frumos a fost, dar şi ce nu ne-a plăcut la un loc pe care l-am vizitat. Chiar dacă suntem subiectivi, adevărul nu poate fi chiar aşa departe. În plus, sperăm să fim şi o sursă de inspiraţie pentru ei!

C: Să se informeze foarte bine înainte de a alege o destinaţie de vacanţă şi să conştientizeze faptul că, pe lângă tradiţionalele Grecia, Turcia şi Bulgaria există foarte multe locuri în Europa care merită să fie descoperite. Inclusiv în România!

I's Blog: The bucket list - varianta Wish2Go?

E: Visul meu este să ajung în Islanda şi în Norvegia. Vreau să mă bucur cât mai mult de natura absolut fascinantă a celor două ţări.

C: Mmm, greu… Prefer destinaţiile urbane şi, pe lista mea (scurtă) de priorităţi, ar fi aşa: Oslo, Stockholm şi Londra.

I's Blog: Ce planuri aveţi pentru vara aceasta?C+E: Câteva zile la munte, un city break în România şi o minivacanţă în Europa, pe la începutul lunii septembrie. Sper să ne iasă toate...

I's Blog: Daca aţi putea să ne recomandaţi un singur hotel/ restaurant/loc din lumea asta, care ar fi acesta?

E: Restaurantul (şi barul) Berliner Fernsehturm.
C: Hotel Seeburg din Lucerna. Pentru cazare, masă, servicii, atmosferă... pentru TOT, de fapt.

Vă mulţumesc mult, dragilor! 

Iar pe voi vă invit să îi citiţi pe Elena şi Cătălin pe blogul lor Wish2Go!  CITEŞTE ŞI:


7 comentarii:

 1. Foarte simpatici amandoi,chiar si in realitate :D Ceea ce apreciez la ei este ca nu aleg destinatii foarte "turistice", foarte cunoscute, foarte invadate de turisti. Sigur au mai mult de castigat astfel, experientele fiind net superioare ;) Bravo si mult succes in continuare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim mult, Ioana! Acest interviu a fost o surpriza foarte placuta pentru noi!

  RăspundețiȘtergere
 3. Cat ma bucur ca mai exista oameni care isi organizeaza singuri vacantele :) Nu am plecat niciodata prin agentii de turism, pentru ca au prea mult farmec calatoriile in care ai libertate deplina sa urmezi sau sa schimbi dupa bunul plac planul de acasa :)

  Pe Catalin nu il cunosc prea bine, dar Elena are o energie pozitiva si o buna dispozitie molipsitoare :) Wish2go, continuati tot asa :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma bucur extrem de mult ca exista asemenea oameni, pasionati si care pot sa inspire la randul lor!

  RăspundețiȘtergere
 5. Iti multumim, Adriana, pentru cuvintele frumoase :)

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...