3 ani de călătorii. Ce am învăţat. Regrete, împliniri.

Pe 12 iulie 2013 am sărbătorit la Amsterdam cei trei ani de freelancing şi de călătorii minunate, care mi-au adus satisfacţii nenumărate, imagini pe care nu le voi putea uita vreodată, oameni extraordinari în viaţa mea şi multă încredere în mine. Uneori, mai sunt şi regrete. Am senzaţia că timpul zboară şi că eu încă am văzut prea puţin, că mă mişc prea încet... Însă ăsta este tot farmecul, la urma urmei. Să îţi acorzi clipe de aur, doar ale tale şi ale celui drag, când poţi să stai pe o bancă, în faţa oceanului, fără nicio grijă. Iar acum voi încerca să vă povestesc ce am învăţat pe drum...


 

3 ani de călătorii. Ce am învăţat. Regrete, împliniri. 


1. Poţi să-ţi calculezi acasă bugetul de un milion de ori (să fii oricât de realist), acesta nu se va potrivi niciodată cu realitatea de pe drum. Întotdeauna va fi prea mic. Sau prea mare. 

2. Din unele dintre cele mai scumpe oraşe ale Europei, Paris şi Amsterdam, m-am întors cu bani acasă:)

3. Am încercat să fac un tur de forţă prin Europa (chiar primul meu proiect de travel) cu (doar) 1.500 de euro. Pusesem 5 euro/zi de mâncare pe listă. Am ajuns la jumătatea drumului... Nu am învăţat nimic din asta timp de vreun an. Tot calcule nebuneşti făceam, pentru că altfel n-aş mai fi plecat nicăieri.

4. Oricât de greu, oricât de lung ar fi drumul, oricât de puţini bani ai avea, într-un fel (minunat şi magic) te descurci cumva. Întotdeauna. 5. Dă-ţi demisia şi pleacă în lume! Am zis...

6. După trei ani, pot spune cu mâna pe suflet că Italia este cea mai frumoasă ţară din lume. Şi Portugalia. Şi Olanda. 

7. Dacă te simţi descurajat, învins, trist, nedumerit - ia-ţi un bilet (de avion, de tren, de autobuz sau de tramvai) şi pleacă la drum. Drumul schimbă vieţi. Drumul te transformă. Chiar dacă este în propriul tău oraş, într-o zonă pe care nu ai mai explorat-o de ani de zile.

8. În mintea mea (a noastră) facem topuri fără să vrem. Care a fost cea mai fericită zi din viaţa noastră de călători? Răspuns: după-amiaza din Tarragona. Care este cel mai frumos oraş vizitat până acum? Răspuns: Amsterdam. Care a fost cea mai nefericită experienţă pe drum? Răspuns: nu am avut parte. Unde nu ne-am mai întoarce niciodată? Răspuns: în Chiang Mai. Unde am vrea să locuim pe termen lung? Răspuns: Lisabona.9. În fiecare an îmbinăm călătoriile din afară cu cele din România. Pentru că ne iubim ţara şi mereu descoperim ceva de văzut, de făcut, de pozat şi admirat.

10. Frica de avioane nu trece oricât de mult aş zbura. Anul trecut am avut 14 zboruri, din care 7 în două luni. M-am mai liniştit după ce am citit interviuri cu diverşi piloţi. Informaţia este vitală. 

11. Nu concep să plec la drum fără să ştiu măcar ce autobuz să iau din aeroport spre hotel. De obicei, am schiţe pregătite cu trasee, atracţii şi locuri interesante. 

12. Nu-mi plac hărţile tipărite. Nu le văd rostul. Însă am folosit una în Paris. Într-un singur moment...

13. Mă mişc foarte natural printr-un oraş mare. Găsesc străzi şi alei, cumpăr bilete de la automate mai rapid ca localnicii, descopăr chestii foarte puţin turistice. Este un dar. 

14. Am talentul de a rezerva cele mai frumoase camere, de la cele mai potrivite hoteluri. Niciodată nu am dat greş. Asta vine din experienţă şi din faptul că ştiu foarte bine ce vreau. 15. Regret că am fost în Barcelona de vreo 4-5 ori, doar în tranzit, şi că nu am văzut oraşul ăsta în întregime. 

16. Mă bucur că am părăsit Barcelona după o noapte petrecută pe străzi şi am descoperit Tarragona, un oraş aproape perfect. 

17. Frica este doar în mintea ta. Învaţă să trăieşti cu ea. Lumea este un loc sigur. Mai mult sau mai puţin...

18. Spaniolii şi italienii au fost ridicaţi în slăvi de multe femei. Eu rar am văzut vreunul frumos. Interesant, poate. Dar rar. 

19. Cei mai frumoşi oameni din lume sunt olandezii. După arabi :D

20. Avem noi aşa un spirit latin, care nu prea ne dă pace. Suntem primii la certuri, la ridicat tonul, la îmbufnat, la criticat şi la atras atenţia spre ceva evident. Latini sunt şi italienii, şi spaniolii. Iar sângele lor este mai fierbinte ca al nostru. 

21. Europenii din ţările bogate nu au maşini scumpe. Hmm, îi întrecem cu mult. 

22. Englezii se distrează cel mai bine. Sau cel puţin aşa pare din afară. Stau la soare, beau mult, mănâncă tot ce-şi doresc, pleacă ultimii din baruri, cântă pe stradă sau dorm pe unde apucă.

23. Cele mai frumoase femei pe care le-am văzut în viaţa mea? În Bangkok (uau, erau ca din pictorialele de fashion - perfecte!), în Amsterdam şi în Milano. 

24. Mi-am împlinit visul de a ajunge la Paris anul trecut, de ziua mea. M-am simţit foarte mândră că am reuşit acest lucru. Am cunoscut oameni faini, am avut un zbor perfect. Vederile sunt însă mai frumoase decât realitatea. Ca întotdeauna.25. Dacă vrei vreodată să vezi toate naţiile acestui pământ la un loc, toate feţele, toate gesturile, toate hainele, privirile, personalităţile şi atitudinile din lume - mergi în aeroportul din Doha. Într-un fumuar e şi mai şi. 

26. Mereu spunem că nu mai călătorim iarna. Însă ianuarie nu ne prinde niciodată pe acasă. 

27. Călătoriţi în extrasezon. Plajele sunt incredibile iarna şi sunt în întregime ale voastre. 28. Munţii noştri sunt foarte frumoşi. Regret că nu le acord suficientă atenţie. 

29. Cel mai greu se trăieşte pe insule. Iubesc insulele şi exercită o atracţie fabuloasă asupra mea. Aş vrea să văd toate insulele lumii. 

30. Acelaşi sentiment îl am şi pentru zgârie-nori. Mă impresionează de fiecare dată. 

31. Unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa noastră de călători a fost în Kuala Lumpur, când am fost invitaţi la Luna Bar, pe acoperişul lumii. Nu există cuvinte care să exprime senzaţia. 32. Am avut "tupeul" de a negocia o cazare la celebrul Hotel Cipriani din Veneţia. N-a fost să fie şi nu regret. Voi ajunge şi acolo...


34. Mă bucură e-mail-urile celor care îmi cer sfaturi de călătorie. Răspund la toate. Asta este meseria mea şi sunt mândră şi onorată.

35. Mulţumesc în fiecare zi pentru şansa de a lucra de acasă, cu oameni frumoşi şi pe proiecte interesante. Freelancing-ul mi-a adus mari, mari satisfacţii. Nimic nu se compară cu asta!

36. Îmi place la nebunie să încerc toate berile din lume:)) Primul lucru pe care îl fac într-o nouă destinaţie este să îmi cumpăr o bere locală. Amsterdam rulzz. 37. Mda, am un supermarket preferat în lumea asta mare şi nu cred că îl va detrona altul prea curând: Mercadona. Este un lanţ în Spania.

38. În ultima perioadă am început să încercăm mai des bucatele locale. Înainte bugetele erau prea mici, iar renunţările nu contau. Acum mă bucur de câte o delicatesă din fiecare oraş în care merg. Călătoriile culinare pot fi fascinante. 

39. Nu ne omorâm după peşte şi fructe de mare. Am mâncat însă un peşte interesant în Las Galletas, Tenerife. Şi cel mai bun somon ever - în Bucureşti, la Grand Continental.

40. În Tenerife nu există cofetării, patiserii, dulcegării, sandvişerii. Aviz amatorilor de afaceri. 

41. Baclavaua din Istanbul? Hmmm, cred că se poate şi mai bine.

42. Macarons din Bucureşti? La fel.

43. Cele mai bune deserturi din viaţa mea le-am mâncat astfel: o plăcintă cu mere în Amsterdam şi nişte găluşti la un restaurant unguresc din Bucureşti44. Nu mă grăbesc să văd ţările din apropierea României. Visurile mele tind spre depărtări...

45. Visează cât mai înalt. Dacă îţi iese? Şansele există. Nu te gândi la prea puţin, că este păcat.

46. Plajele din Portimao sunt geniale în ianuarie. Vă rog din tot sufletul să mergeţi acolo. 


47. Cele mai neaşteptate, mai anoste şi mai lipsite de atracţii oraşe ne-au plăcut la nebunie. 

48. Nu toată lumea este născută călătoare. Nu trebuie să pleci de acasă doar ca să pui poze frumoase pe Facebook. Nu mai număra ţările alea...

49. În schimb, dacă eşti pasionat, dacă îţi doreşti mai mult decât orice să pleci în lume, nu mai amâna până strângi bani, până vor fi vremuri mai bune sau până se face cald afară. Pleacă. Acum. Te descurci pe parcurs. Sau înveţi să o faci.

50. Unde există dorinţe şi pasiune, sunt şi înfrângeri sau regrete. Asta te face mai puternic. Stai fără griji, nu se moare dintr-un răspuns negativ. Ştiu ce spun. 

51. Mergi în Portugalia în extra sezon. Închiriază o maşină. Altfel, ratezi tot ce este mai frumos. Regret că am văzut drumul din Lisabona spre Costa Algarve din bus. Cred că este un pământ iubit de Dumnezeu. 52. Fă-ţi o listă scurtă cu ce vrei să vezi din lumea asta. Ţine-te de ea. Cu îndârjire...

53. Nu mai căra după tine tot şifonierul. Uneori, un bagaj de mână este suficient. Uneori. 

54. Întotdeauna am emoţii sau îmi este frică înainte de a pleca la drum. Aşa şi?

55. În ţările musulmane nu trebuie să te abţii de la bere. Însă trebuie să-i dedici un buget maaare. 

56. Se poate călători şi pe ploaie, şi pe vânt, şi pe muson, şi pe temperaturi extreme. Vă spun eu:) Vremea nu are nimic de-a face cu drumul tău.

57. Vizitează întotdeauna pieţele locale. Şi cele mai înalte clădiri din oraş. Vei avea parte de fotografii de vis. 58. Întotdeauna ne-am rătăcit pe unde am fost (Barcelona, Genova, Kuala Lumpur, Bangkok). Şi chiar am trecut prin panică, frică, transpiraţii reci. Pot să vă spun că au fost şi cele mai interesante experienţe trăite.

59. Nu trebuie să fii paranoic în 'relaţia' cu hoţii de buzunare. Dar îţi recomand să fii atent. Turiştii leneşi, adormiţi, neglijenţi cu lucrurile lor sunt cele mai bune ţinte.

60. Dacă pleci peste mări şi ţări, fă-ţi asigurare de sănătate.

61. Ţine-ţi banii pe card. Îi scoţi la destinaţie, în moneda locală. Cel mai indicat este să ai două carduri, pe care să le ţii în locuri diferite. 

62. Citeşte pe internet 'schemele' aplicate de răufăcători prin ţările în care mergi. Aşa m-am ferit de un atac în Bangkok. Mă aşteptam...

63. Ia-ţi medicamente la tine. Dacă se întâmplă ceva, n-are rost să alergi prin farmacii şi să dai mulţi bani. Mie antibioticele mi-au salvat viaţa în Chiang Mai.64. Cele mai grozave restaurante din lume sunt cele mici, în care se înghesuie localnicii, râd şi gesticulează, unde sunt copii şi este o atmosferă de... casă. De obicei, este suficient să dai colţul pe lângă restaurantele listate pe Lonely Planet şi le vei găsi pe cele bune.

65. Asia de SE nu este ca în vederi. "Thailanda - land of smiles" este un mit.

66. Cea mai frumoasă plajă pe care am fost este pe o insulă din Malaysia. Nimeni nu vede ce este în spatele ei. Dar, după un timp, nici nu mai contează. 67. Dacă dorul de o anumită zonă a lumii doare, nu mai sta pe gânduri. Pleacă.

68. Nu întotdeauna bem apă îmbuteliată pe unde mergem. Inclusiv pe Tioman Island din Malaysia am băut direct de la robinet. N-am păţit nimic. Dacă are gust rău, atunci cumpărăm. În Tenerife apa este foarte rea.

69. Ai chef de o destinaţie exotică, dar care să nu te coste mult? Mergi în Istanbul. Este primul pas către Asia.

70. Nu te opri în mijlocul Istanbulului şi nu mânca la cele mai tari restaurante. Ia un ferry, fă o călătorie, descoperă, visează. Oraşul este imens şi ai multe de văzut. 71. Am învăţat să fac trasee de poveste prin lume. Cine este interesat... aici mă găseşte. 

72. La şase luni după ce m-am întors din Asia, am început să înţeleg. Şi mi s-a făcut dor...

73. Marile capitale ale lumii (şi nu numai) sunt murdare, aglomerate, scumpe, cu trafic infernal, cu mulţi emigranţi, cu probleme economice, cu indivizi ciudaţi. Mai puţin Amsterdam

74. Spania trebuie vizitată din noiembrie şi până în mai. 

75. Oricât de mult ai călătorit, să nu fii convins că îţi poţi organiza perfect totul. Niciodată. Ceea ce apare pe parcurs poate fi minunat. Sau nu.

76. Dacă întâlneşti oameni faini, lasă-le o amintire, ceva. Eşti cel mai bun ambasador al ţării tale. Când nu am avut nimic la mine, am lăsat o hârtie de un leu, pe care am scris un mesaj. 
78. Încearcă măcar o dată un restaurant exclusivist, la care ţi-ai făcut rezervare cu mult timp înainte. Eventual, cu stele Michelin.

79. În ultima perioadă, am observat că sunt tot mai atrasă de luxury travel. E de bine? E de rău?

80. Fă chestii turistice, dacă pe tine te atrag. Eu m-am dat cu barca în Amsterdam, am fost pe Khao San Road în Bangkok, Vlad a urcat în celebrul lift din Lisabona şi am fost chiar şi la Zoo în Chiang Mai.

81. După cum bine ştiţi, nu mergem la muzee. Însă am văzut Van Gogh în Amsterdam şi Muzeul de Artă din Bucureşti. Preferăm viaţa, strada, oamenii. Un spectacol de neegalat.82. Nu te speria de ploaie. Poţi sta în hotel sau într-un bar şi poate fi foarte romantic. Când a plouat prima dată în Tenerife, m-am simţit cu adevărat acasă. 

83. În Italia nu peste tot se găseşte o pizza bună. Gastronomia este împărţită pe regiuni. Aşa că am luat o mare ţeapă cu pizza din Genova:)) Aşa învaţă omul...


85. Oricât de puţini bani aş avea, întotdeauna aduc suveniruri pentru părinţii mei şi ai lui Vlad. Întotdeauna. Aşa a devenit mama mea pasionată de magneţi...

86. La Amsterdam a fost prima dată când nu mi-am luat laptopul cu mine. N-am murit. M-am distrat mai mult. Valabil şi pentru alte gadgeturi.

87. Niciodată în viaţa noastră de călători nu am fost cu taxiul de la sau spre aeroporturile din afară. De ceva timp nu mai mergem nici în Bucureşti.

88. Orice destinaţie are ceva frumos sau interesant. Dacă nu crezi asta, mai uită-te odată.89. Sunt foarte fericită când recomand cuiva un hotel bun sau o atracţie inedită şi se bucură maxim de vacanţă. Evident, pe Tenerife sunt specialistă:)

90. Cele mai frumoase momente din călătorii sunt atunci când descoperim mai multe destinaţii într-una singură. Cum a fost cazul în Istanbul. Aproape peste tot există posibilitatea să vezi mai mult, să mergi puţin mai departe. Profită!

91. Ar trebui să ai la tine întotdeauna ceva mai gros (un pulover), fie şi doar pentru aerul condiţionat din aeroport şi avion. Şi încălţări comode.

92. Italienii sunt pătimaşi. Însă gătesc prost. Şi mă refer la cei din marile oraşe.

93. Regret că nu am apucat să văd Valencia. Singura mea imagine cu acest oraş este de pe terasa hotelului. Însă am mâncat aici cele mai bune măsline marinate din viaţa mea.94. Nu este obligatoriu să te simţi bine de două ori în aceeaşi locaţie. Mda, sună stupid, dar nu este. 

95. Nu am întâlnit străini care să se uite ciudat la noi, ca români. În Tenerife ni s-a spus că românii sunt vulcanici. Cam atât... În schimb unii emigranţi români exagerează. Şi nu în bine. 

96. Doar la spanioli am mai văzut tendinţa generală de a se plânge din orice. Însă nu ne întrec.

97. Bucureştiul este un oraş incredibil, dacă îl descoperi la pas şi înveţi să-l iubeşti. Stau aici de aproape opt ani şi încă mai găsesc locuri necunoscute şi frumoase. Nu te plictiseşti, asta e clar!98. V-am mai spus că nicio destinaţie nu arată ca-n poze, nu?!

99. Să locuieşti într-o vilă în Toscana poate fi paradisul pe pământ. Dacă proprietarii mai au în beci şi sos de roşii cu busuioc şi un limoncello delicios - păi nu mai pleci. 

100. Să călătoreşti şi să scrii despre asta nu este o meserie tocmai uşoară, indiferent cum o vedeţi voi din afară. Am oportunităţi pe care puţini le au. Văd locuri incredibile. Mă bucur. Muncesc cât alţii patru la un loc. Mi-e frică. Negociez. Încerc şi nu reuşesc. Dar mereu o iau de la capăt. Pentru că asta sunt eu. Pentru că drumul este destinaţia mea finală. 

Vă mulţumesc!

19 comentarii:

 1. Foarte inspirational articolul spre a calatorii si a descoperii locuri noi si interesante. Ma regasesc in multe dintre cele punctate de tine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ioana, articolul tau imi face atat de mult rau si in acelasi timp imi este balsam... Daca invidiez pe cineva pe lumea asta, sa stii ca tu esti acea persoana. Nimic nu mi-ar placea mai mult decat sa fac ceea ce faci tu, indiferent cat ar fi de greu. Poate ca intr-o zi, in viitor, voi putea sa iti cal c pe urme... Pana atunci, te urmaresc din umbra...

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumos. Imi plac mult listele astea punctate pe care le faci tu uneori, se vede foarte clar persoana din spatele cuvintelor, o persoana cu care eu rezonez. Iti urez sa ai parte de cati ani vrei tu in lumea aceasta minunata a calatoriilor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ioana, in locul ta as fi spus: "Plajele din Portimao sunt geniale în ianuarie. Vă rog din tot sufletul să NU mergeţi acolo. Le vreau doar pentru mine!" :)

  La cat mai multi ani de freelancing imbinat cu calatorii de poveste!

  RăspundețiȘtergere
 5. Va multumesc mult, dragilor! Pentru tot:)

  RăspundețiȘtergere
 6. Am început să citesct, mi-a plăcut numărul 7... apoi, am tot citit, și-am pierdut eu numărătoarea punctelor care mi-au atras atenția! Felicitări, e un articol pe care toți iubitorii de drum ar trebui să îl citească!

  RăspundețiȘtergere
 7. Inspirant articolul tau. De altfel, imi plac tot mai mult articolele tale, sa fiu sincera.

  Clar, as vrea si eu un nr 5, dar nu merge chiar la toata lumea, in schimb numarul 7 e general valabil:) si aplicabil tot mai des pt mine:)

  In incheiere, vreau sa spun ca, datorita articolelor tale, am trecut Olanda si Amsterdam-ul pe lista must-do really soon. Si cand spun must-do, asa se intampla la mine:).

  La cati mai multi ani de calatorii si la completarea listei peste alti 3 ani!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur tare mult ca te simti bine aici, acasa la mine:) Si da, trebuie sa vezi Amsterdamul, este un oras minunat. Multumesc pentru urari! Calatorii frumoase si tie:)

   Ștergere
 8. Superba senzatie si foarte obiectiv articol! Felicitari in primul rand de curaj! Si apoi de felul in care ati sintetizat atata informatie!
  PS: nu stiu de Tenerife dar acum o sa le arat acest post tururor celor care ma cred (sa zicem) visator cand le spun ca "imi e dor de Istanbul". Am fost de peste 15 ori si nu m-am saturat..din contra!

  RăspundețiȘtergere
 9. Sunt de-a dreptul contrariat de faptul că, din atâtea locuri văzute în întreaga lume, ai pus pe primul loc Amsterdamul. Și mai și susții că nu are ciudați, imigranți etc. Eu am văzut mult mai puțin decât tine, nici măcar nu am depășit granițele Europei, dar în Amsterdam nu pot vedea mai mult decât un oraș identic cu toată Olanda, dar plin de turiști aiuriți, veniți pentru iarbă și fetițe.

  În altă ordine de idei, să vorbești despre bere și să nu pomenești nimic de Belgia mi se pare... o blasfemie la adresa berii. :-)

  Mult succes în continuare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adrian, in primul rand iti multumesc pentru comentariu. In al doilea rand, am citit cu mare interes povestea ta din Olanda:)

   Vezi tu, asa suntem noi, fiinte total diferite, care vad si simt totul atat de intens si de... altfel. Noua ne-a placut foarte mult Amsterdamul pentru ca este altceva, este colorat, viu, intens.

   Iar pana acum am vazut numai latini, musulmani si thai. Cand am dat peste olandezi, nu aveam cum sa nu ne placa. Si da, fata de restul Europei, fata de alte zone ale lumii, Amsterdamul este un oras linistit, pasnic, safe, civilizat. Mie mi-a placut mult asta.

   Turisti aiuriti veniti dupa iarba si fetite sunt peste tot in lume, Amsterdamul nu are un procent mai mare, dimpotriva. In Thailanda este crima, de exemplu.

   Iar daca tu spui ca berea din Belgia este fantastica, pai sa stii ca imi caut acum bilet de avion:)

   Multumesc mult!

   Ștergere
  2. Razvan Anistoroaei15 decembrie 2013, 19:53

   Buna Ioana,
   M-a incantat sa dau intamplator de tine si mai ales sa iti descoper indeletnicirile vietii tale. M-a incantat pentru ca desi am calatorit (si locuit) probabil mult mai mult decat tine nu am reusit niciodata sa astern atat de frumos gandurile si mai ales sa sumarizez intr-o maniera inspirationala toate sensurile acestor calatorii.
   Nu pot insa sa nu ma abtin de la avea oaresice rezerve despre preferinta ta numarul 1...Amsterdam...probabil ca a avut un impact marcant...poate si pentru ca a fost ultima ta (voastra) destinatie. In aceeasi linie te-as invita sa vizitezi capitalele tarilor nordice, de pilda...ca de exemplu Copenhaga. Asta pentru ca am observat ca ordinea si curatenia te-a impresionat enorm...cred ca Amsterdam e un mic copil in privinta aceasta. De acord insa ca orasul e mult mai colorat decat unul scandinav...asta insa nu exclude fumusetea celui din urma.
   Mie, personal, orasul mi s-a parut mult prea aglomerat...obositor. Am fost de nenumarate ori acolo, in diferite perioade ale anului in diverse scopuri si am locuit in locuri diferite ale orasului. Cu toate acestea am o rezerva in a-ti sustine preferinta :).
   Mult succes in noul an...si...La cat mai multe destinatii!!!
   PS. Te (va) astept pe la Copenhaga, in caz...

   Ștergere
  3. Razvan Anistoroaei15 decembrie 2013, 19:57

   Revin putin cu o corectie vis a vis de comentariul meu anterior...nu stiu de ce aveam impresia ca ai mentionat curatenia ca element de impact la Amsterdam...acum observ ca te referi la liniste, pace, siguranta. Oricum, toate elementele acestea le vei gasi exponential exprimate in capitalele Scandinaviei.
   Cu bine!

   Ștergere
 10. frumos, frumoase calatorii, frumoase locuri...ma uimeste cat de mult te-ai fixat pe olanda, pe amsterdam mai exact.
  poate ajungi mai mult timp prin barcelona pentru ca e orasul tinta pe mine si sotul meu
  astept in continuare impresii din diverse locuri

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Amsterdam este ultima destinatie vizitata si este un oras iconic pentru mine. Insa chiar e altceva. Nu ma asteptam ca si a doua oara sa aiba un efect atat de puternic asupra mea:) Imi place Barcelona, insa niciodata n-am simtit-o foarte aproape. Am ramas intr-o noapte pe strazi si nu m-am simtit foarte bine. Insa clar, merita mai multa atentie.

   Multumesc pentru comentariu si te mai astept pe aici!

   Ștergere
 11. 100 de puncte de 100 de puncte pline de informatii si deschizatoare de dorinte: dorinta de a calatori, de a cunoaste, de a vrea mai mult.. felicitari pentru tot si incantata sa te descopar .

  RăspundețiȘtergere
 12. Ai calatorit ceva , eu am fost o singura data in barcelona , superb oras.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...