Baruri la înălţime (2)

Aşa cum v-am promis, voi continua seria de restaurante şi baruri aflate la înălţime, în Bucureşti. Ieri am vizitat două locaţii celebre - una foarte modernă, aflată la ultimul etaj al unui hotel de lux, iar cealaltă cocoţată la nivelul 10 al unei clădiri de birouri din centrul Capitalei. Ambele mi-au plăcut, dar voi reveni cu drag doar într-un singur loc... Iată detalii...

 

 

Baruri la înălţime (2)


1. Imediat cum faci dreapta de pe Bulevardul Unirii pe Nerva Traian, vei găsi un hotel arătos şi cu firmă sclipitoare: DoubleTree, by Hilton - fostul Tulip Inn. La ultimul etaj se află restaurantul Avantgarde, un local cu pretenţii mari şi cu vederi către Tineretului şi Berceni. Când am ajuns noi - luni după-amiază, pe la 7 - nu era absolut nimeni în restaurant şi ni s-a spus că lumea vine după 8.30. Poate... nu contrazic această informaţie. 

Am fost serviţi rapid (ar fi fost şi culmea!:)), ni s-au adus din partea casei pâine proaspătă, unt cu verdeţuri şi pastă de măsline, iar ca băuturi am ales din meniu cam ce era mai ieftin: o cola mică (9 lei) şi o limonadă (250 ml - 19 lei). Ultima era de tot râsul, ca să zic aşa. O apă plată cu două felii de lămâie şi cu zahăr alb, zahăr brun şi miere la discreţie, pe farfurie. 

În rest, restaurantul arată foarte bine, este decorat modern, în nuanţe calde de bej, are lumânări pe mese şi accente interesante. Preţurile însă depăşesc cu mult media! Este însă de încercat, mai ales seara târziu, când poţi lua o cină romantică şi poţi savura luminile Bucureştiului, fără să îţi atragă atenţia câmpul viran din apropiere sau geamurile murdare. 


Iată câteva imagini din Restaurantul Avantgarde:2. Dacă din Nerva Traian mergi pe bulevardul Octavian Goga, vei ajunge la pasajul Mărăşeşti şi vis-a-vis vei găsi clădirea de birouri SIF Moldova, unde - la ultimul etaj - îşi are sediul restaurantul Allhambra. Acesta este celebru printre vedetele mioritice din anii '70 - '80, însă mie mi-a plăcut din prima.

Are încăperi mari, aerisite, cu mese decorate elegant, cu pereţi încărcaţi de amintiri, cu suveniruri şi detalii care îţi fură privirea, iar terasa face toţi banii. Nu este mare, dar este în aer liber şi de la etajul 10 (aproximativ 12-13, dacă stăm să calculam) vezi o mare parte din Capitală: parcul Carol, bisericile şi blocurile din Unirii, Intercontinentalul, hotelurile din Romană, până şi noul Sky Tower de 35 de etaje. 

Preţurile sunt medii, adică am dat în jur de 12 lei pe o cafea mare şi bună, 8 lei un ceai (porţie dublă), 9 lei o bere. Spun medii, pentru că într-un astfel de local plăteşti servirea ireproşabilă şi vederea fantastică. Şi chiar a meritat!

Am prins apusul în Allhambra şi a fost de milioane. Soarele s-a ascuns după Casa Poporului, lăsând în urmă un cer de poveste. Voi reveni aici cu drag:)


Iată câteva imagini din Restaurantul Allhambra:


Foto: Ioana Budeanu, with Sony NEX


Nota: aseară am intenţionat să merg şi în altă locaţie - Restaurantul LaTeral, aflat pe Splaiul Unirii nr. 6, într-un bloc cu 8 etaje. Din păcate, localul nu mai funcţionează, iar conducerea nu a ţinut neapărat să anunţe acest lucru nici pe site, nici pe Facebook.CITEŞTE ŞI:


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...