Cine merge în Grecia la sfârşit de august?

Renunţasem la ideea mea cu Grecia pentru anul acesta, însă am dat peste câteva oferte last minute, greu de refuzat. Astfel am reînceput să mă gândesc cum să ajung şi eu pe plajele alea superbe... Dacă vă doriţi şi voi o vacanţă în Grecia acum, la sfârşit de august, sau poate la începutul lunii septembrie, iată mai jos care sunt ofertele. Cu precizarea că lucrurile se schimbă rapid, locurile se ocupă, iar preţurile fluctuează...


Cine merge în Grecia la sfârşit de august? 5 Oferte LAST MINUTE!Thassos este o insulă mare din nordul Mării Egee şi cea mai aproape "atracţie" exotică de România. Ce poţi vizita aici: mănăstiri antice, palate medievale, biserici, păduri de pini şi plaje superbe. Cele mai frumoase plaje din Thassos sunt: Skala Prinos (cu steag albastru), Pachis, Rachoni, Glyadi, Skala Potamia & Golden Beach, Giola şi Saliara sau Marble Beach.
Peninsula Halkidiki este celebră pentru Muntele Athos, pentru plajele sale uluitoare şi pentru resorturile turistice. În plus, se află aproape de noi! Golfurile largi, apele limpezi şi plajele cu nisip fin alcătuiesc un peisaj memorabil. Este o zonă foarte potrivita pentru vacanţele cu familia.
Halkidiki este o desţinatie de vacanţă populară încă din anii ’50, când locuitorii din Salonic au început să meargă în concedii în satele de pe coastă. La început, turiştii închiriau camere în casele ţăranilor şi cultivatorilor de măsline. Prin anii ’70, câţiva turişti din Austria şi Germania au mers în Halkidiki şi s-au îndrăgostit de această peninsulă. Însă marele boom al industriei turistice a venit în anii ’80, când toată Europa s-a îndreptat spre plajele fabuloase, romantice şi vintage ale Greciei. Cele mai frumoase plaje sunt: Kriaritsi, Agios Ioannis (St. John’s beach), Kalamitsi, Lagomandra, Orange beach şi Sarti. 

 


Kos este o insulă mică, aflată în sudul extrem al Greciei şi la doar 8 kilometri de Bodrum, Turcia. Principalul oraş este Kos Town şi insula are o populaţie de 30.000 de locuitori. În legendele greceşti se spune că insula Kos ar fi fost vizitată de Hercule şi că un număr mare de eroi s-au născut aici.  O vacanţă în Kos te va surprinde plăcut şi vei învăţa foarte multe despre tradiţiile şi ospitalitatea grecească. Paradise Beach este cea mai frumoasă plajă de pe Kos şi se află în partea de SV a insulei. 
Skiathos este o insulă mică, aflată în NV-estul Greciei, în Marea Egee. Face parte din Arhipelgul Sporades şi se învecinează cu o insulă fel de frumoasă – Skopelos. Skiathos nu are mai mult de 12 km în lungime şi 6 km lăţime, însă deţine nu mai puţin de 65 de plaje, golfuri şi peninsule. Deşi dimensiunile mici ale insulei v-ar putea trimite cu gândul la… plictiseală, cei 44 km de coastă, peisajele fabuloase, pădurile nesfârşite de pini, lagunele cu păsări exotice şi oamenii primitori – s-ar putea să vă facă să vă răzgândiţi. Cele mai frumoase plaje de pe insula Skiathos sunt: Trulos, Vromolimnos, Koukounaries, Asselinos, Megali Ammos şi Mandraki.

 Foto: panoramio.com, commons.wikimedia.org


Ce spuneţi? Mergem în Grecia?CITEŞTE ŞI:  

  
  
  
  

Un comentariu:

  1. Si eu ajung in Grecia, Skiathtos mai exact, la inceputul lui septembrie.
    Abia astept fructe de mare si plaja pe saturate, fiindca desi stau la mare aici ajung doar in week-end si atunci trunchiat de multe ori.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...