De ce să-ţi promovezi afacerea pe Facebook

Pentru cei mai mulţi dintre noi, Facebook-ul este o joacă. Uneori plăcută, alteori mai puţin. Punem poze cu noi în vacanţă sau pozele copiilor, urmărim câteva companii care au fotografii interesante, ne găsim colegii din liceu şi legăm prietenii noi. Cam atât înseamnă pentru cei mai mulţi comunicarea pe Facebook. Însă aceşti "mulţi" sunt... foarte mulţi. Se pare că în România există peste 6.4 milioane de utilizatori de Facebook. Şi dacă ne gândim că o bună parte dintre ei au putere de cumpărare, îşi aleg vacanţele de pe net şi cer părerea miilor de prieteni înainte de a lua o decizie, atunci vă daţi singuri seama ce piaţă uriaşă există pentru companii şi cât de importantă este promovarea acestora pe Facebook. Iată detalii...De ce să-ţi promovezi afacerea pe Facebook


Iată ce scrie Ale Filip pe blogul sau, Turistu.ro: "Facebook-ul în România înseamnă PR, înseamnă şi Marketing! El poate ajuta un business din turism să crească, să-ţi transforme un fan într-un client, după care să-l fidelizeze. Dar Facebook-ul nu se traduce doar prin vânzări. Ba dimpotrivă, e total greşit dacă foloseşti această reţea de socializare ca pe un alt canal de distribuţie, duplicând ofertele de pe site şi din newslettere. Pe Facebook trebuie să creezi o strategie editorială adaptată la profilul business-ului şi să araţi pricepere prin conţinut. Pe Facebook poţi să-ţi construieşti un brand şi să generezi awareness în jurul tău, să naşti o comunitate cu care să interacţionezi, să le răspunzi oamenilor la întrebări (customer care), după care să vinzi."

Întotdeauna am susţinut aceste idei şi încerc să le explic celor din turism (şi nu numai) importanţa de a avea o pagină de Facebook elegantă, cu un content de calitate, prietenoasă şi activă. Chiar dacă pentru unii din industrie nu este foarte clară necesitatea dezvoltării unei astfel de pagini, cred că în curând vor înţelege. Pentru că vor vedea rezultatele la alţii, adică la concurenţa directă. Tot de pe blogul lui Alex citire: "Dar care este legătura dintre turism şi Facebook? Turismul este natural de social! Turismul e una dintre cele mai intense şi definitorii experienţe umane. Este absolut normal şi natural să împărtăşeşti. Călătoriile şi experienţele din jurul acestora generează foarte multe reacţii şi discuţii. În situaţia noastră însă, business-urile de turism (agenţiile, hoteluri, pensiunile, companiile aeriene) sunt cele mai nesociale entităţi cu potenţial maxim de socializare (via Mugur Patrascu - iLeo Romania)."

Alex Filip a susţinut până acum mai multe cursuri despre importanţa integrării componentei social media în strategiile de marketing ale afacerilor din turism. Iar în toamna aceasta îşi propune să facă un tur al României şi să le vorbească directorilor şi marketerilor din industria de travel despre cum îşi pot energiza afacerea:) Eu mă aflu printre partenerii media ai acestui eveniment şi îl susţin cu toată puterea pe Alex, pentru că sunt conştientă de necesitatea unui specialist care să "dea un brânci" industriei turismului din România. Şi, evident, să-l ajute să crească frumos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...