În jurul lumii, prin... Bucureşti (1)

Aşa cum aţi văzut ieri pe pagina mea de Facebook, am avut parte de o zi fantastică prin capitală. Ocazia: mama mea a venit din Iaşi, în vizită. M-am gândit să-i ofer două zile interesante prin Bucureşti, să testam câteva restaurante şi terase şi să vedem ce s-a mai schimbat şi cum arată oraşul meu de suflet vara, la cel puţin 35 de grade:) Am reuşit să vedem o mulţime de locuri frumoase, să facem fotografii şi să degustăm bucate & cocteiluri din mai multe zone ale lumii. Iar pentru voi am pregătit un mic reportaj. Iată detalii...În jurul lumii, prin... Bucureşti (1)


1. Am pornit la drum din Ştefan cel Mare şi am mers pe Calea Floreasca (muuult şi bine) până la Compelxul Floreasca, în cadrul căruia se află câteva localuri elegante. Cu intrarea din Puţul lui Zamfir, se află o cafenea-magazin cu specific portughez, numită Gala Food. Este micuţă, cochetă şi cu personal foarte amabil. Am comandat câteva pasteis de nata şi două limonade reci, iar tartele cu ou au fost coapte pe loc. În magazin veţi găsi produse aduse direct din Portugalia: miere cu lavandă sau trandafiri, ciocolată, migdale trase în cacao, vin de Porto, conserve de ton sau cu fructe de mare, ulei de măsline şi oţeturi balsamice. Recomand cu drag Gala Food! De aici puteţi cumpăra câteva cadouri foarte interesante:)2. Din Piaţa Floreasca am trecut pe lângă Parcul Cinematograf Floreasca, printr-o zonă verde, cu vile şi blocuri cu patru etaje, am traversat strada Rossini, iar din Barbu Văcărescu am intrat în superbul Parc al Circului. După ce am stat de vorbă cu două cămile leneşe (din menajeria circului), ne-am îndreptat spre lac. Nu am cuvinte să vă povestesc cât de frumoşi sunt nuferii uriaşi de aici. În nuanţe de ivory şi soft pink, cu un miros delicat, bătuţi de vânt şi udaţi de fântânile arteziene, aceştia te uimesc şi te încântă. Aveam senzaţia că sunt ireali, făcuţi din cea mai fină mătase... 

*Şi aici o idee - fiind nişte flori superbe, protejate de lege, autorităţile ar trebui să se sesizeze că peste drum, pe Ştefan cel Mare, nişte "doamne" vând boboci de nufăr la preţ de nimic. 3. După o oră de vis petrecută la umbră, în parc, am ieşit pe Aleea Circului, din nou în Ştefan cel Mare şi am făcut dreapta, pe Vasile Lascăr. Am trecut de Piaţa Gemeni şi ne-am oprit exact înainte de strada Maria Rosetti, la un restaurant libanez - Four Seasons. Experienţa de aici a fost memorabilă şi de aceea îi voi dedica un articol special! Am luat prânzul într-o grădină de vis, iar când am ieşit în stradă, am simţit că păşesc într-o altă lume, prea fierbinte, prea comună...4. Am continuat drumul tot pe Lascăr, până la intersecţia cu Batiştei, unde am făcut uşor stânga pe strada Armand Călinescu, prin inima cartierului armenesc. Este o zonă foarte frumoasă şi foarte liniştită, pe care v-o recomand pentru plimbări în miezul zilei. 

5. Armand Călinescu se intersectează cu strada Speranţei, unde se află restaurantul italian Morgan La Dud. Pe internet am citit recenzii foarte bune, iar eu auzisem că este condus de Florin Dumitrescu, de la Masterchef (nu mai este!). Şi mi-am spus: iată locul ideal pentru un desert racoritor! M-am gândit chiar că ar fi trebuit să-mi fac o rezervare... 

În local nu era nimeni, în afară de câţiva chelneri plictisiţi, care se uitau la telenovele. Restaurantul arată binişor, cu fotolii din piele şi mese drăguţe, din lemn masiv, şi cu o terasă construită în jurul unui dud uriaş.

Când ne-a fost adus meniul, am descoperit că nu conţinea decât patru variante de desert: două torturi, o plăcintă cu brânză şi îngheţată (artizanală - aşa scria acolo!). Am comandat îngheţată, evident. Nu aveau, cică se mâncase toată la un catering matinal. Însă chelnerul ne-a recomandat torturile, făcute "de bunica lor, în casă". Nu mi-am dat seama dacă ne ia la mişto sau el e chiar sincer:)) Ne-am rezumat la un irish coffee şi un fresh de portocale, aduse în mână şi aruncate pe masă. Au costat vreo 35 de lei, cheltuială inutilă. Nu mai revin.6. Din strada Speranţei am ieşit la Piaţa Rosetti, am mers pe Bulevardul Carol şi am coborât pe Brătianu spre Lipscani. Ne-am oprit o oră într-unul dintre localurile mele preferate - Berăria Hanul cu Tei. Erau doar câţiva clienţi pe terasă (era în jurul orei 19 şi soarele încă ardea), însă noi am vrut să mergem la etaj. Domnişoarele chelneriţe au zâmbit suspect, dar nu ne-au împiedicat (deşi puteau să o facă lejer). Sus nu era nimeni, era răcoare şi extrem de plăcut. Am petrecut o oră agreabilă, cu bere cu lămâie, limonadă şi cafea. Vă recomand acest pub, are nişte oameni minunaţi, iar atmosfera este superbă în nopţile lungi de weekend. 7.  Din Hanul cu Tei ne-am întors puţin spre Spitalul Colţea şi am mers până în capătul străzii Colţea, printr-un cartier cu parfum de altadată. Aici, la numărul 44, se află Zoom Lounge & Cafe - un club, cafenea & terasă desfăşurate pe 6 etaje. De la subsol iei un lift care te poartă încet spre ultimul nivel, unde se află o terasă drăguţă, cu vedere de 360 de grade la centrul vechi al oraşului. Am prins apusul aici şi chiar a fost frumos, deşi localul este destul de vechi şi nu foarte elegant. Am băut bere cu grapefruit şi cocteiluri, iar când noaptea s-a lăsat peste Bucureşti, deplină şi înmiresmată, am plecat spre casă. 8. Însă aventura nu s-a sfârşit aici. Am improvizat un drum prin Lipscani şi Şelari, deşi puteam urma alt traseu. Am vrut să vadă şi mama mea aglomeraţia din centrul vechi, într-o noapte de sâmbătă. De abia ne-am strecurat printre scaunele teraselor şi nu am putut să nu observ că cei de la mese consumau apă, limonadă şi câte un pahar cu bere - aşa doar de dragul de a vedea, de a fi văzuţi şi, mai ales, înghesuiţi, într-o zonă populară şi vibrantă. Oricum, crâşmele din centrul nostru vechi arată foarte bine!

9. Per total, am avut o zi fantastică, foarte aproape de perfecţiune! Nu v-am vorbit despre preţuri pentru că acestea nu contează atunci când ai un plan şi, în definitiv, le găsiţi uşor pe internet. Ca să vă faceţi totuşi o idee: o limonadă (12-16 lei), cafea (8-21 lei), bere (8-10 lei), apă (4-7 lei), pasteis de nata (3 lei/buc), un meniu libanez pentru două persoane cu sos humus, lipii cu carne de pui şi vită, salată cu mentă şi două limonade cu mango (100 lei). 

10. Astăzi am un alt traseu pregătit, care va include Calea Victoriei, Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei, Kiseleff, Herăstrău şi alte zone din nordul Bucureştiului. Bineînţeles, şi câteva restaurante interesante. 

Staţi aproape pentru că am muuulte materiale pentru voi! Mulţumesc!
CITEŞTE ŞI:
2 comentarii:

 1. Nu am mai fost de ani buni in Parcul Circului si din poza ta vad ceva diferit, este amenajat tot parcul la fel de frumos?
  Ma bucur ca te-ai simtit bine si la 35 de grade...
  Daca ieri ai avut o zi aproape de perfectiune, dupa traseul de azi sigur va fi perfecta!
  O zi frumoasa va doresc!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ioana, trebuie sa recunosc: te invidiez! O zi minunato-delicioasa ;)

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...