Travel Dreams

"Every girl has a dream!" Când vine vorba despre călătorii, visurile mele sunt foarte înalte: îmi doresc să văd tot, să înţeleg şi să cunosc lumea, aşa cum este ea - spectaculoasă, magnifică. Evident, scenariile sunt pregătite, bagajele făcute şi singurul lucru pe care îl mai aştept este oportunitatea de a deschide uşa şi a pleca. Oamenii, în general, aşteaptă: să fie vreme bună, să aibă mai mulţi bani, să aibă cu cine, să fie timp, să vină momentul potrivit. Uneori, ridic şi eu astfel de "probleme". Alteori - cel mai des - doar închid uşa în urma mea. Iată la ce visez astăzi. Mâine este o altă zi... 

Travel Dreams


1. La Spezia - aş vrea să văd toată Italia, de la nord la sud, să conduc şi să mă opresc în fiecare sat, în fiecare oraş. Însă până atunci, mi-aş dori să ajung cât mai curând în La Spezia. 2. Marrakech - îmi doresc enorm să ajung aici şi să locuiesc câteva zile într-un riad de lux, să ies seara în piaţa Jemaa El Fna, iar apoi să beau un ceai pe o terasă de pe un acoperiş. Să privesc în zare şi să-mi imaginez că fac parte, măcar o secundă, din acea poveste. Iar apoi, aş alege să merg până la Ouarzazate - Poarta Deşertului - să respir aerul Africii, să simt arşiţa deşertului şi să văd dunele strălucind la apus. 3. Mi-aş dori să-mi petrec fiecare iarnă în Tenerife. De data asta aş alege capitala - Santa Cruz - şi mi-aş lua un apartament cu vedere la superbul oraş şi la Atlantic. 4. New York-ul se află pe lista mea scurtă. Nu trebuie să vă mai dau motive, nu? Cred că este un oraş care mi s-ar potrivi perfect, din toate punctele de vedere...5. Los Angeles - pentru că vreau să particip la Oscaruri şi să văd cu ochii mei celebrele dealuri. Apoi aş vrea să merg în Vegas şi în San Francisco. Că tot sunt la o aruncătură de băţ:)) 6. Voi ajunge cu siguranţă şi în Caraibe: Republica Dominicană, Puerto Rico, Barbados, St Lucia - dar, mai ales, Cuba. Unde sper să mă întâlnesc cu scriitorul meu preferat - Juan Pedro Gutierrez. 7. Anul ăsta am ratat Brazilia la milimetru, însă din America de Sud mi-aş dori mai mult să văd coasta vestică: Lima, La Paz, Santiago
 


8. Când mă voi întoarce în Asia, cu siguranţă nu voi mai rata Singapore şi Hanoi. Mai ales o croazieră prin HaLong Bay!9. Undeva în viitor, mi-aş dori să încerc o călătorie cu un tren de lux din New Delhi în Mumbai şi apoi spre Kerala, poate şi o oprire în Sri Lanka. 
 
Foto: nikhilchandra.in


10. Tot pe lista foarte, foarte scurtă se află Maldives şi Seychelles. La cum iubim noi insulele, s-ar putea să ne dorim să închidem plajele în jurul nostru şi să rămânem acolo:)) 11. Fără îndoială, în viaţa mea de călător va exista un drum spre Nairobi, Mombasa, Zanzibar şi apoi câteva zile de uitare pe Madagascar. 12. Cel mai important şi mai emoţionant traseu din Europa va fi Camino del Norte: San Sebastian, Bilbao, Santander, Oviedo, Lugo, A Coruna şi Santiago de Compostela. Accentul va cădea pe următoarele zone:

- Oviedo & Playa del Silencio
 


- Playa de las Catedrales13. Nici Sicilia şi Malta nu mă deranjează! :)) Probabil vor face parte dintr-un traseu complet prin Italia. Sau nu...14. Dintre oraşele europene, pe lista mea se află - în ordinea preferinţelor: Londra, Dublin, Brugge, Gdansk, Berlin, Marseille, Madrid, Veneţia, Split.15. Tel Aviv şi Petra - din curiozitate:) Şi aş adăuga aici şi Jeddah şi drumul spre Mecca. Iar dacă tot suntem în "zonă", aş da o fugă şi în Dubai sau Abu Dhabi, să văd zgârie-norii. 

Foto: velvetescape.com


16. Grecia rămâne tot o neîmplinire de anul acesta. Dar voi ajunge cu siguranţă şi voi sta mai mult timp în insule. În definitiv, sunt atât de aproape...17. Ah, şi mi-ar plăcea enorm un revelion în Sydney.


18. Ne-am dori mult să locuim o perioadă în Lisabona şi Cascais. Cine ştie... poate aşa va fi! Da, cam astea sunt dorinţele mele astăzi. Ce va fi mâine, vă voi povesti...CITEŞTE ŞI:Un comentariu:

 1. Buna Ioana,
  Poate o sa adaugi la lista ta de "orase must see" si Miami, Florida. Cine stie...
  In consecinta, daca vei ajunge aici sigur vei avea nevoie de cazare. Nu iti recomand airbnd.com. Noi ne-am inchiriat,
  conform pozelor, ceva cozy...numai ca "afara-i vopsit gardu' si-nauntru leopardul", astfel ca nu am stiut cum sa plecam mai repede.
  Oricum, noi trebuia sa inchiriem ceva pe termen lung.
  Venind in Florida acum o luna jumatate si neavand la acel moment nici Social Security Number, nici Green Card, nici credit history or score, nici credit card, nici cosigner, doar o suma de bani intr-un cont din Romania, a fost destul de greu, singuri fiind, sa facem in asa fel incat sa fim acceptati in atare conditii si sa putem inchiria ceva.
  Mentionez ca pentru a afla daca te califici sau nu sa inchiriezi ceva, trebuie sa aplici mai intai. Aplicatia costa intre 50 si 100$/persoana. Daca sunt 2 soti, cazul nostru, trebuie sa aplice amandoi deodata, nu se poate sa aplice doar unul. Rau este insa faptul ca BANII NU TI SE RESTITUIE, chiar daca esti respins.
  In toata escapada asta a noastra, am cunoscut doi romani, agenti imobiliari (realtors)care ne-au ajutat si ne-au dus direct la un complex unde stiau ca ne vom califica (adica nu am platit in van taxa pentru a aplica).
  Drept urmare, ii recomand cu caldura pe Dorin si Lavinia Frai, iar cine este intr-o situatie similara cu a noastra, poate apela cu incredere la serviciilor si sa viziteze sit-ul: http://www.americandestinyrealty.com.
  Eu cam asta am avut de spus in dorinta de a-i ajuta pe cei care iti citesc blogul si ar putea fi vreodata intr-o situatie similara cu a noastra. Pupici si multa sanatate!

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...