Baruri la înălțime (3)

Zilele trecute am făcut o incursiune în centrul Bucureștiului, pentru a surprinde imagini superbe cu orașul, din alte baruri aflate la înălțime. De data aceasta am fost pe terasa MNAC, în Casa Poporului, iar apoi în Silk Sky Bar - o terasă aflată pe acoperișul Hotelului Z Executive Boutique, din Piața Universității. A fost o seară frumoasă și vă recomand și vouă să vă redescoperiți orașul! Ce am văzut, băut și pozat - mai jos...


 

Baruri la înălțime (3)


1. Terasa MNAC

Se află la ultimul etaj al Muzeului Național de Artă Contemporană din Casa Poporului, cu intrarea din Calea 13 Septembrie. Este probabil singura terasă din România unde ți se face un control corporal ca la aeroport:) Un lift din sticlă te poartă încet spre etajul 4, care de fapt este un fel de etaj 10, ținând cont de poziția Casei Poporului și de înălțimea sălilor muzeului. Despre acesta din urmă nu vă pot spune mare lucru, pentru că nu este genul meu (nici muzeul, nici arta contemporană:). Terasa este în stil rustic (foarte rustic), cu o podea din lemn, cu mese și scaune metalice, cu prețuri relativ mici și cu vedere la Cotroceni, Podul Basarab și alte zone ale Bucureștiului, aflate în spatele celei mai mari clădiri din Europa. Noi am prins o vreme ploioasă, dar am savurat peisajul alături de un Latte și o limonadă cu mentă. Este de încercat această terasă, măcar pentru ineditul său!


Iată mai jos cum se vede Bucureștiul de pe terasa MNAC! 2. Silk Sky Bar

Am aflat abia miercuri de această terasă la înălțime, deși știam de existența Hotelului Z Executive Boutique, din buricul Capitalei. Acesta se află pe strada Ion Nistor la numărul 4, exact vizavi de CinemaPro. Un lift foarte mic urcă până la etajul 9, unde se află barul și restaurantul hotelului, cu decoruri glamour, iar de acolo mai urci câteva trepte până la terasă. 

Din pozele de pe net și din descrierile turiștilor, mă așteptam să fie o terasă mare, aerisită, cu vedere bună. Însă primul lucru care m-a întâmpinat a fost... fumul de țigară. Persistent. Mult prea mult pentru oricine. Apoi m-a impresionat (negativ) dimensiunea terasei. Este un fel de balcon, are 6 mese mici și un perete din geamuri deschise spre Piața Universității. Mai există un astfel de balcon și pe partea cealaltă a clădirii, de unde se poate vedea excelent apusul. Despre peisaj numai de bine. Poziția hotelului este perfectă. Toata Piața Universității se desfașoară sub privirea ta uimită, pescărușii zboară pe lângă tine, Intercontinentalul se vede în toată splendoarea sa, iar Spitalul Colțea, Biserica Colțea și parcul din apropiere sunt fascinante. Când s-au aprins luminile - totul a devenit magic. 

Prețurile sunt destul de mari la Silk Sky Bar. O limonadă este 13 lei, o bere (mică) minim 10 lei. Felurile de mâncare sunt puține și destul de scumpe - o salată este 22 de lei. Din păcate, meniul este sărac și în plus, nu au aproape nimic din el. Sau am prins noi un moment prost. Se pare că miercurea nu aprovizionează. Fresh de portocale nu aveau, bere Grolsch nu aveau, așa că am băut Ursus Cooler și limonadă cu miere. Servirea este ok, fetele sunt amabile și vin rapid la etaj dacă le suni - ai un buton pe masă special pentru așa ceva. Băile sunt la fel ca localul în sine: înghesuite. Per total însă, a fost o experiență foarte plăcută datorită peisajelor, apusului, luminilor și muzicii live. Da, la Silk Bar puteți merge la diverse evenimente - jazz live sau rock live - fără să platiți o taxă de intrare. Vă recomand să faceți o rezervare în prealabil! 


Iată mai jos câteva imagini din Silk Sky Bar și cum se vede Bucureștiul de aici!


Fotografiile nu au fost editate:) Foto: Sony NEXCITEȘTE ȘI:Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...