Seară romantică în București. Restaurant Duna - de neratat!

Săptămâna trecută am petrecut o seară foarte frumoasă într-o locație de poveste: o grădină de vară, în care soarele pătrunde pieziș, unde mâncarea și vinul bun te inspiră și unde noaptea vine pe neașteptate, cu lumini discrete, iar oamenii și muzica crează o atmosferă de vis, așa cum mi-am dorit mereu - dar rar am găsit prin București. Îmi plac agitația și frenezia din barurile capitalei, dar uneori am nevoie de liniște, de romantism (da, true fact!), de un desert perfect și de o vorbă bună cu cei dragi. La Duna am găsit toate astea și... mai mult. Iată detalii...


Seară romantică în București. Restaurant Duna.


Sunt atât de multe baruri și restaurante în București, încât este greu să te decizi unde vei merge. Fie într-o sâmbătă seara, fie într-o zi când sărbătorești ceva sau când vrei să-ți scoți partenerul la o cină romantică.  De multe ori, citesc zeci de review-uri până să mă hotărăsc ce "testez". Aproape de fiecare dată nimeresc în locuri care mă încântă, dar sunt și momente în care dau peste oaze de bucurie, care mă inspiră și despre care trebuie să vă povestesc.

Vineri după-amiaza am fost în Sky Tower și am admirat Bucureștiul de la etajul 34, apoi am luat un tramvai și am ajuns în zona Eminescu. De acolo am străbătut cartierul armenesc pe jos, bucurându-ne de toamnă și de soarele blând, am traversat Calea Moșilor și am ajuns la Foișorul de Foc. Aici, pe o stradă cu vile cochete și o biserică frumoasă - Iancu Capitanu - la numărul 40, se află Restaurantul Unguresc DunaNiciun semn din stradă nu te pregătește pentru frumoasa grădină de vară a restaurantului, care se află în spatele vilei, unde zgomotul Bucureștiului nu ajunge. Mese mari și scaune confortabile te îmbie la relaxare. Chelnerii te întâmpină cu un zâmbet și te servesc rapid și bine, aducându-ți felurile de mâncare unul după altul, într-un curcubeu de arome și culori. Gazda noastră - Andreea Caba - este proprietara restaurantului și ne spune o mulțime de povești despre locație, despre clienții celebri care îi trec pragul și despre bucatele gustoase. Este o plăcere să stai de vorbă cu ea și să înveți! 

Noi nu suntem consumatori de vin, însă aflați că Duna are exclusivitate pe vinurile ungurești - despre care am auzit nu doar că sunt bune, ci și că dau dependență - cu buchetul și căldura lor. Comandăm un papricas de pui cu găluște ungurești (Vlad) și medalioane de porc cu ciuperci și sos de hrean (eu). Împreună sosesc și cei mai grozavi gogoșari la oțet pe care i-am gustat vreodată (sorry, mama!:)), dar și cartofii speciali Duna - o garnitură pe care mi-e foarte greu s-o descriu: broccoli, cartofi, cașcaval și smântână - într-un melanj divin. Rar am gustat așa ceva!

 Foto: HTC


La desert, deși nu mai puteam să gust nimic, nu am avut cum să refuz un somloi - așa cum v-am mai povestit - cel mai bun desert din lume. Este tipic unguresc - niște gogoșele mici din pandișpan de trei feluri (vanilie, cacao și nucă), cu o cremă delicioasă de vanilie, cu umplutură de nucă și stafide, cu sos de ciocolată și frișcă. Combinația este dincolo de imaginație!Noaptea s-a lăsat ușor, însă vântul toamnei nu a ajuns la noi. Lumânările de pe mese crează cercuri de lumini și umbre, iar muzica și conversațiile lejere te fac să uiți de lume și să rămâi acolo, ancorat în timp, în poveste. Iar interiorul restaurantului este la fel de frumos, poate chiar mai impresionant.Vă recomand să mergeți la Restaurantul Duna și să gustați din bunătățile de aici. Să beți un pahar de vin Tokaji, să savurați un Somloi, să priviți în ochi persoana iubită. Este imposibil să dați greș:) Și apoi aștept un mesaj de la voi, să-mi spuneți dacă am avut dreptate sau nu! Vă mulțumesc!

Restaurant Duna - galerie foto! Foto: Vlad SemenCITEȘTE ȘI:

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...