5 Orașe pe care le recomand iarna aceasta!

Acum este o perioadă perfectă pentru a ne gândi la vacanțele viitoare, la locurile frumoase pe care le putem vizita iarna, la destinațiile pe care le-am visat întotdeauna, însă le-am tot "amânat". Noi ne-am făcut un obicei din călătoriile de iarnă. Din octombrie și până în februarie, poți să-ți faci o vacanță la prețuri foarte bune, dacă știi să navighezi printre oferte. Pentru cei care nu iubesc zăpada, frigul, ploaia sau sporturile de iarnă, iată mai jos unde se poate merge fără probleme în acest sezon...

 

5 Orașe pe care le recomand iarna aceasta! 


1. Lisabona

Portugalia rămâne în topul preferințelor mele din Europa continentală. Este o țară care îți poate împlini orice vis. Iar dacă ajungi în Lisabona, poți sta câteva zile în oraș, apoi poți închiria o mașină (sau poți merge cu autobuzul) și vei descoperi cel mai frumos traseu pe care l-am făcut vreodată - Costa Algarve. Oprește-te în Portimao și în Faro, dar și în celelalte orășele de pe coasta Atlanticului. Noi am fost în ianuarie, am prins și ploaie, și soare în Lisabona, dar în Portimao am stat la plajă (erau peste 25 de grade). M-aș mai duce acolo:)


2. Barcelona

În Barca am fost în octombrie, noiembrie și, de vreo două ori, în ianuarie. Dacă la începutul toamnei poți sta lejer la plajă și soarele arde cu putere, în ianuarie vremea este numai bună de plimbări. Da, este posibil să te prindă și o ploaie, dar este un oraș romantic, elegant, unde vei găsi baruri incredibile, numai bune pentru o gustare și o sangria pe vreme mai puțin plăcută. Cred că este mai frumoasă Barcelona iarna, pentru că nu mai are valul acela de turiști curioși și poți simți orașul cu adevărat. 


3. Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz este un oraș vintage-boem din Tenerife, din NV-ul insulei. Nu este foarte turistic, însă peisajele îți taie respirația. Ai hoteluri coloniale, cu palmieri și flori tropicale, cea mai veche biserică din Tenerife, plajă, restaurante, prețuri bune. Dacă iei autobuzul, în 90 de minute ești în sud, pe plajele vulcanice sau cu nisip auriu și fin din Las Americas. Fără îndoială, Tenerife este destinația pe care o recomand pentru iarnă! De ce? Simplu: prețuri bune, fără TVA, plaje fantastice, mai puțini turiști, mâncare excelentă, restaurante și hoteluri romantice, posibilitatea de a-ți închiria un apartament pentru o lună întreagă de vacanță, atracții minunate pe toată insula. Noi vom fi acolo la iarnă, deci - vă așteptăm:)


4. Kuala Lumpur

Am vizitat KL în august și septembrie, însă vei găsi o vreme perfectă tot timpul anului. Noi am prins musonul, dar a constat în câteva ploi răzlețe, de scurtă durată. Kuala Lumpur este un oraș foarte frumos, ai multe de vizitat și de descoprit aici, sunt atracții pentru toată familia, iar când te saturi de zgârie-nori, poți lua un autobuz și o barcă și să îți petreci câteva zile pe o insulă tropicală, cu ape turcoaz și junglă, într-o căsuță aflată la trei metri de mare. O experiență pe care nu o voi uita niciodată!


5. Bangkok

Pentru Bangkok m-aș întoarce în Asia. Am stat doar câteva zile în capitala Thailandei, însă mi-a plăcut foarte mult și aș fi vrut să am timp să o descopăr. Plimbarea pe râu cu barca, Khaosan Road, templele aurii, piețele fabuloase - toate merită cu adevărat! Iar apoi te poți îndrepta spre un resort celebru din Phuket sau spre o insulă tropicală. Singura mea recomandare este să îți cumperi pachetul de vacanță de la o agenție profesionistă, cu multă experiență, care te poate consilia permanent. 


Pe lista mea "de iarnă" am trecut în ordinea preferințelor: Maroc, Los Angeles, Caraibe, Sicilia, Cascais, Kenya, Dubai, Singapore. Tu unde vei merge iarna aceasta?CITEȘTE ȘI:
4 comentarii:

 1. aproape sigur voi petrece sfarsitul de an in Barcelona. Sper sa fie mai linistit orasul, asa cum spui si tu, in aceasta perioada

  RăspundețiȘtergere
 2. tenerife nu are TVA de 7%,sau doar la restaurante?
  merci!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, are putin TVA la unele chestii. Cred... :))

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...