Crăciun magic acasă la... Moș Crăciun!

Ai fost cuminte anul acesta?:) Ce spui de o vacanță fantastică, într-o zonă de poveste?! Cum unde? Acasă la însuși Moș Crăciun! Ninsori bogate, priveliști de basm, elfi, sănii trase de reni, brazi împodobiți cu mii de beculețe, străzi luminate feeric, prăjituri home-made, ciocolată caldă și o mulțime de cadouri speciale, asta te așteaptă în Rovaniemi, Laponia, în Finlanda. Alege să petreci Sărbătorile de iarnă într-un loc atât de frumos, încât îl vei păstra în amintiri pentru totdeauna, iar copilul din tine va avea parte de o călătorie magică!


Crăciun magic acasă la... Moș Crăciun!


Rovaniemi este un oraș din Finlanda, capitala administrativă și comercială a celei mai nordice provincii din țară, Laponia. Este situat în apropierea Cercului Artic, între dealurile Ounasvaara și Korkalovaara, pe râul Kemijoki. Populația din zonă este de doar 60.000 de locuitori, însă aceștia știu să întâmpine Crăciunul așa cum se cuvine: cu muzică, dansuri tradiționale, focuri de artificii, prăjituri și băuturi clade și plimbări cu saniile.

Datorită peisajelor superbe și a numeroaselor oportunități de relaxare și distracție, Rovanimei este o importantă destinație turistică. Orașul are multe hoteluri și restaurante excelente situate fie în centru, fie în afara orașului, în zone acoperite de zăpadă și magice.
 
În Rovaniemi poți să te plimbi pe podul Jätkänkynttilä, de pe care ai priveliști spectaculoase asupra raului Kemijoki, poți vizita Rovaniemi Town Hall și Lappia House - teatru, sală de concerte și bibliotecă. Pe dealul Ounasvaara vei vedea și primele case ridicate de oameni în această zonă, încă din cele mai îndepărtate timpuri! Un alt fenomen interesant și atractiv pentru turiști este și Aurora Boreala, numit și "Dance of the Spirits". Datorită apropierii de Cercul Arctic, în Laponia este o climă subarctică, cu veri scurte, răcoroase și ierni lungi, bogate în zăpadă. Cea mai ridicată temperatură este în iulie, 19 grade, iar cea mai scăzută în ianuarie, -15 grade. Media anuală este de 1 grad Celsius. Zăpada se menține timp de 183 de zile/an!

Orașul lui Moș Crăciun este de fapt un parc de distracții, situat la 8 km nord de Rovaniemi și la 2 km de aerportul din același oraș. Există un autobuz care circulă la fiecare jumătate de oră și transportă turiștii din Gara Rovaniemi în Santa Claus Village.


Iată cum să te distrezi în Orașul lui Moș Crăciun:

 


- Cercul Arctic trece exact prin Santa Claus Village. O linie albă marchează trecerea în zona Arctică, aceasta fiind extrem de fotografiată de turiști.

- Santa Claus Post Office - aici vei găsi o mulțime de suveniruri, cărți poștale, CD-uri - toate în spiritul Crăciunului. Toate scrisorile și felicitările trimise de aici vor purta un timbru special cu Moș Crăciun.

- Santa Claus's Office - "biroul" lui Moș Crăciun este situat în principala clădire a orașului, iar aici vizitatorii pot face fotografii cu Moș Crăciun și pot sta de vorbă cu el pentru a-i șopti dorințele cele mai aprinse.

- există multe restaurante și magazine, unde poți face cumpărături specifice Crăciunului, poți gusta bunătățile locale și te poți încălzi cu o ceașcă de ciocolată fierbinte.

- vizitează Expoziția de Crăciun - o prezentare unică și nostalgică a obiceiurilor și tradițiilor din diferite părți ale lumii. Filmele despre Crăciun care au facut istorie, dar și decoarțiunile rare îți vor purta pașii prin țări ca: Finlanda, Anglia, Rusia, Germania, Japonia, Franța, Austria, Spania, Polonia și Statele Unite. Un bilet la această expoziție costă 5 euro.

Rovaniemi este locul perfect pentru a petrece Sărbătorile împreună cu familia, atât pentru faptul că vă veți întâlni cu Moș Crăciun, cât și pentru că aici puteți practica tot felul de sporturi de iarnă: safari cu snow-mobilul, ski, săniuș sau o plimbare cu sania trasă de reni.

Crăciun la Rovaniemi:
Petrece Sărbătorile de iarnă acasă la Moș Crăciun, iar spiritul magic al aventurii te va face cu adevărat fericit!CITEȘTE ȘI:
  
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...