Tu ce ai face dacă azi ar fi ultima zi?

Dimineață m-am tezit cu o idee ciudată. Ce aș face eu astăzi dacă asta ar fi ultima mea zi aici, pe pământ? Cum mi-aș trăi ultimele ore? Aș face aceleași lucruri ca în fiecare zi sau aș face ceva special? Aș fi bucuroasă sau foarte tristă? Mi-ar fi frică sau aș bea din paharul iubirii, al seninătății și al credinței? Este o întrebare ciudată pentru că foarte puțini dintre noi se pot pune într-o astfel de ipostază. Chiar și mai puțini încearcă să-și trăiască fiecare clipă ca și cum ar fi ultima... Fii sincer: tu ce ai face?

Tu ce ai face dacă azi ar fi ultima zi?Hmmm, stau și mă gândesc, iar ideile vin una după alta. fără greutate:

- aș fi recunoscătoare pentru că respir, trăiesc și zâmbesc încă o zi, că văd cerul, că simt soarele. 

- aș mulțumi pentru darurile care mi s-au făcut de-a lungul vieții

- aș bea o cafea cu lapte și aș citi presa. Poate aș scrie și pe blog...

- cred că aș munci puțin, pentru că mie munca îmi aduce foarte multă bucurie și mi-ar plăcea să las lucrurile în regulă

- aș ieși să mă plimb pe străzi, cu muzica la maxim în căști. M-aș plimba și cu tramvaiul:)

- m-aș opri la o cafea într-un loc foarte, foarte elegant

- aș trimite mail-uri la prieteni și le-aș mulțumi că sunt în viața mea

- aș vorbi cu mama la telefon muuult

- aș cumpăra mici cadouri celor dragi

- mi-aș cumpăra mie ceva frumos

- aș dărui bani/ cadouri străinilor

- aș merge în piață și apoi aș găti ceva bun pentru toată familia

- m-aș uita la un film bun, cu replici inteligente

- aș scrie pe Facebook despre ce am învățat până acum din călătorii și din viață

- aș da câteva sfaturi necerute:))

- aș avea mai mult curaj să spun lucrurilor pe nume

- aș bea o bere bună

- mi-aș admira cărțile și lucrurile frumoase din jur

- aș petrece toată seara și toată noaptea în brațele iubitului meu, vorbind despre lume, amintindu-ne, râzând, iubindu-ne, încercând să nu stingem niciodată lumina, speranța, credința. 

Tu ce ai face în ultima ta zi? Ai mai merge la acel serviciu care nu îți place? Ai mai fi trist și nemulțumit de tot ce îți iese în cale? Te-ai mai certa cu cineva? Ai mai fi dezamagit? Ți-ar părea rău de lucrurile pe care nu le-ai încercat, de visele la care ai renunțat cu prea mare ușurință? Ți-ai suna părinții? Ai face ceva ridicol doar pentru că îți face ție plăcere? Dacă răspunsul este "DA" la măcar una din întrebările de mai sus, atunci fă ceva. ACUM! Clipele zboară...

Aștept comentarii și vă mulțumesc!

8 comentarii:

 1. Toată ziua m-aș ruga să nu fie asta ultima... pe bune, n-aș putea să cred că e chiar ultima, că e gata, THE END, deci m-aș comporta prostește, atac de panică, clar... de fapt cred că nimeni nu ar putea trăi senin acea ultima zi, dacă ar ști că e chiar ultima de tot, tocmai din acest motiv e bine să nu știm care e ultima... părerea mea :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, ai dreptate, nu e bine sa stim... Insa clar nu mi-as risipi-o cu atacuri de panica, desi le fac des in situatii neprevazute:))

   Ștergere
 2. As lua primul avion spre Venetia sau Roma ( depinde in care oras pleaca avionul mai repede), as manca la unul din cele mai faimoase restaurante de acolo si pe urma as savura o inghetata pe treptele de la Fontana di Trevi sau Basilica San Marco, dupa caz...:)))),pe toate le-as face impreuna cu sotul meu.

  Carmen

  RăspundețiȘtergere
 3. Cred ca as avea dilema lui Hamlet.Cred ca m-as gandi mult si cu ochii cat cepele,de ce,pentru ce,daca totul a avut vreun rost si are o finalitate,in sensul unui scop,din acest punct de vedere,totul se inscrie in ceea ce s-a numit tragedia omului,pentru ca eu nu pot avea,ca un ameican perspectiva unei amazing life,eu vin din Balcani,unde totul e tenebros.Cat priveste ideea de a trai fiecare zi ca si cum ar fi ultima,desi pare atractiva,nu cred ca te-ar incanta pe termen lung,nu poti fi hiperactiv si surescitat tot timpul,ai nevoie de clipe de relaxare ,lene,reverie...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai cine a zis ca a trai la maxim fiecare zi inseamna sa fii hiperactiv si surescitat? Eu pot trai la maxim si, mai ales, simti la maxim doar stand cu iubitul meu intr-o gradina frumoasa, pe malul marii sau uitandu-ne la un film bun. Nu trebuie sa fii mereu agitat... Trebuie doar sa te bucuri intens de fiecare lucru pe care il faci:)

   Ștergere
 4. as petrece cît mai mult timp cu copii şi soţul, lucru care îl facem atît de rar

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu chiar mai am de trait destul de putin...... si incerc sa fac fata acestiu lucru cu greu. Ma gandesc foarte mult la ce las in urma si mai ales la "cine" las in urma si ma tem ca fetita mea nu se va descurca fara mine. In prima zi am fost foarte speriata, apoi mi-am dat seama ca trebuie sa incerc sa traiesc normal in continuare.....pana atunci. Acum tot ce mi se parea de netrecut si impovarator mi se pare banal, fara sens, lucruri care mi-au adus atata tristete si durere si care sunt atat de putin importante acum. Poate ca daca ne-am teme mereu ca asta ar putea fi o ultima zi, am reactiona diferit, am fi mai iertatori si mai bun, ne-am petrece mai mult timp cu cei dragi, dar, din pacate uitam ca suntem muritori...... Asta fac si eu, am depasit emotia relativ si tristetea si incerc sa ma bucur de copil, fara sa o sufoc, sa ma bucur de colegi, asa cum sunt ei, de prietenii mei cu care imi doresc sa ma vad mai des, sa iubesc, sa impart doar zambete in jur, sa traiesc frumos, asa cum nu am trait in ultimii ani.....as mai vrea sa vad marea, sa ma indragostesc, sa ii las copilei mele toata forta de a accepta si de a fi mereu puternica, ambitioasa, iubita, fericita, implinita. cam atat.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...