Și spun acest lucru pentru că l-am fotografiat aseară, în cel mai frumos parc din România! Nu am crezut niciodată că voi vedea exact imaginile acelea din desenele animate de Sărbători, când copiii, bunicii, părinții și cățeii stau cuminți și așteaptă să se aprindă luminile și să vină Moșu’. Am crezut mereu că decorurile acelea fabuloase sunt invenții ale adulților cu imaginație, ca să te facă să simți spiritul Crăciunului. Dar, m-am înșelat. Și am avut parte de una dintre cele mai frumoase, mai romantice și mai strălucitoare seri din ultimii ani…

Târgușorul Brâncovenilor Mogoșoaia

Am aflat de acest târgușor de aici. Mi-au plăcut mult pozele, însă sunt obișnuită ca acestea să nu reflecte realitatea. Am învățat lecția. Dar am zis că nu avem nimic de pierdut dacă dăm o fugă până în Parcul Mogoșoaia să vedem ce se întâmplă acolo. O “fugă” este relativ spus, evident. Am schimbat trei mijloace de transport, am stat în trafic, a fost foarte aglomerat și pe alocuri periculos. Noroc de GPS-ul de pe telefon, că altfel habar n-aveam unde să cobor, oamenii se prelingeau inclusiv pe geamurile mașinuții din secolul trecut care ne-a transportat. La întoarcere însă, am fost boieri, am luat taxiul. Ce să mai zic, o adevărată aventură:)) 
 
Dacă a meritat? Hmmm, nu cred că m-a mai emoționat ceva atât de mult de luni de zile. Parcul este imens și este împodobit ca în povești. Fiecare detaliu este atent gândit și la fiecare pas mă entuziasmam și țipam ca un copil. De la casa lui Moș Crăciun, la clădiri și copaci uriași îmbrăcați în lumini, de la chiciura de pe pomi care crea o atmosferă magică, la căsuța din copac, la bradul superb și la St. Bernanrd-ul care păzea parcul – totul este perfect!
 
Moș Crăciun se plimbă prin parc și așteaptă copiii bucuroși să facă poze cu el. Câinele se joacă fericit cu toți cei care îl alintă și mângâie. În depărtare se aud colinde, iar pomii par încremeniți sub povara lor de abur, gheață și lumină. 
 
Este frig, te afli pe malul lacului. Însa ai la dispoziție câteva locuri unde să bei un vin fiert. Când am deschis ușa primului restaurant de pe alee, am simțit că pășesc într-un alt univers. Rar mi-a fost dat să spun despre un loc că este PERFECT! Mese și scaune din lemn vechi, fulgi desenați pe ferestre, focul trosnind în sobă, flașnetă ce-și așteptă maestrul, crăciunițe înflorite, stele sclipitoare prin geamul mansardei, fotografii din alte vremuri pe pereți, pizza delicioasă, vin cu scorțișoară și miros divin, oameni amabili, colinde, un miraj ce aș fi vrut să nu se termine niciodată. Până și Vlad a zis că i-ar plăcea să rămână acolo, ca într-un vis. 
 
Puteți și voi să vă bucurați de Parcul lui Moș Crăciun din Mogoșoaia și să vă simțiți din nou copii. Este deschis până pe 24 decembrie seara (orele 12-21), deci mai aveți patru zile! Nu veți regreta nicio clipă:) 
 

 

Iată mai jos fotografiile făcute de Vlad:

Ca de obicei, puteți vedea pozele lui Vlad și pe contul nostru de Flickr. În plus, am făcut și eu câteva fotografii aseară, cu Sony NEX 5. Le găsiți aici!

No Comments

  1. Superbe pozele !, dar ati avut si ce fotografia in Parcul din Mogosoaia 🙂

  2. Cat de frumos este decorat parcul. Chiar ca doar in desene animate am vazut asa ceva.