Cele mai bune filme ale sezonului!

Pregătirile pentru cele mai importante premii din cinematografie au intrat în linie dreaptă, astfel încât vom asista la o adevărată desfășurare de forțe în perioada imediat următoare. Începem sezonul premiilor weekendul viitor cu '2014 Golden Globe Awards' - 12 ianuarie, continuăm cu '19th Annual Critics’ Choice Movie Awards' - 16 ianuarie, cu '2014 Screen Actors Guild Awards' - 18 ianuarie, cu '2014 Film Independent Spirit Awards' - 1 martie, și la final - '86th Academy Awards' (nominalizările vor fi anunțate pe 16 ianuarie, Gala Premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie). Multe dintre filmele care au fost deja nominalizate la diverse premii nu au apărut pe ecrane, însă le așteptăm cu maxim interes. Mai jos veți găsi o listă cu producțiile acestui sezon, pe care o voi actualiza permanent, în funcție de ce filme reușesc să văd. Veți găsi filme pe toate gusturile și, fără îndoială, cele mai bune din 2013! 


Cele mai bune filme ale sezonului!


Prisoners - este un thriller excelent, pe care îl recomand, cu o distribuție interesantă: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Melissa Leo. Are 5 premii câștigate, 10 nominalizări și scor 8.1 pe IMDB. Eu i-am dat un 8, pentru că a fost previzibil (cel puțin pentru mine!).The Butler - îl iubesc enorm pe Forest Whitaker și a făcut un rol excelent, de compoziție, dificil și emoționant. Recomand cu mare drag acest film! Are 5 premii câștigate, peste 20 de nominalizări și scor IMDB: 6.9. Eu l-am notat cu 9! The Wolf of Wall Street - unul dintre cele mai așteptate filme ale sezonului, cu Leo DiCaprio într-un rol mare, dar și cu preferații mei - Jonah Hill și Matthew McConaughey. Are 13 premii câștigate, 40 de nominalizări - două la Golden Globes, scor IMDB: 8.8. UPDATE: mi s-a părut un film fără sens, iar DiCaprio nu m-a impresionat. I-am dat un 6. Dezamăgitor!Gravity - am așteptat cu sufletul la gură acest film, deoarece auzisem multe păreri bune despre el. Nu mi-a plăcut și mi s-a părut anost și inutil. Însă este doar părerea mea și îl recomand! Are 58 de premii câștigate, 51 de nominalizări - dintre care 4 la Golden Globes, scor IMDB: 8.4. Eu i-am dat un 6 cu indulgență, pentru că îi ador pe Sandra Bullock și George Clooney. American Hustle - o producție Crime /Drama, trecută la comedie pentru Golden Globes, cu o distribuție fabuloasă: Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner, Jennifer Lawrence, cu 7 nominalizări la Golden Globes, 23 de alte premii câștigate și scor 8.0 pe IMDB. De abia aștept să-l văd, consider că distribuția are 'chimie' :) UPDATE: o altă mare dezamăgire! Povestea se leagă într-un fel, însă nu reușește să fie decât o comedie neagră, simpluță și ștearsă. Personajele au "tărie", însă nu conving suficient de mult încât să consider că American Hustle merită cu adevărat. Mi-au plăcut totuși actrițele - Amy Adams și Jennifer Lawrence - sunt frumoase, complicate, elegante, sexy & smart. Pentru fashion design și pentru rolurile Adams-Lawrence, am dat un 6 pe IMDB.Inside Llewyn Davis - o nouă producție semnată de frații Coen și pregătită pentru premii, o Drama/Music, cu Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake. Este nominalizat pentru 4 Golden Globes, are 21 de premii câștigate și 55 de nominalizări, scor IMDB: 8.0, la puțin timp după lansare. 

 


12 Years a Slave - cel mai aclamat film al sezonului, posibilul câștigător al multor premii mari! Este o Biography/ Drama/ History, cu Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Lupita Nyong'o (de urmărit!) și Brad Pitt (actor și producător). Are nu mai puțin de 87 premii câștigate, 106 nominalizări - din care 7 la Golden Globes și scor IMDB: 8.6. Mie nu mi-a plăcut absolut deloc, i-am dat un 5!Saving Mr. Banks - este o Biography / Comedy / Drama, cu Emma Thompson și Tom Hanks, despre viața lui Walt Disney. Este nominalizat la un premiu Golden Globe (pentru Emma Thompson), are peste 10 premii câștigate și se anunță interesant. Scor IMDB: 7.8.Captain Phillips - este al doilea film al lui Tom Hanks din acest sezon, o Adventure / Biography / Drama, are 7 premii câștigate, 41 de nominalizări - din care 4 la Golden Globes, scor IMDB: 8.1. Este o producție foarte așteptată și sper să o văd în curând, ca să mă pot exprima. UPDATE: este un film extraordinar! Foarte bun, alert, sensibil si emotionant. I-am dat 10 pe IMDB, il recomand!Blue Jasmine - este ritualicul film al lui Woody Allen pentru premii, o Comedy /Drama cu Cate Blanchett și Alec Baldwin, nominalizat la două Golden Globe Awards, cu 14 premii câștigate și 25 de nominalizări, scor IMDB: 7.7. Dacă povestea nu o ia 'razna' (de așteptat în cazul lui Allen!), atunci sunt convinsă că acest film îmi va fi pe plac:) UPDATE: mi-a placut filmul, este bun dar destul de previzibil, insa Cate Blanchett este senzationala. Am facut o medie: 6 pentru Blue Jasmine - 10 pentru Cate = 8 scorul pe IMDB. Recomand!Philomena - este o dramă cu Judi Dench (care mie îmi place foarte mult), nominalizată la 3 Golden Globes, cu 17 premii câștigate și 27 de nominalizări, scor IMDB: 7.9. Un alt film pe care de abia aștept să-l văd. 
Rush - este o Biography/ Action / Drama, oarecum emoționantă - mai ales în ultima oră. Un film interesant, care a urcat rapid în topuri și a impresionat publicul. Este nominalizat la două premii Golden Globe și are scor IMDB: 8.3. Eu i-am dat un 6 pentru că m-am plictisit în prima oră, cel puțin.Labor Day - o dramă care se anunță foarte interesantă, scrisă și regizată de Jason Reitman (Up in the Air), cu Kate Winslet și Josh Brolin în rolurile principale. Este nominalizat la un premiu Golden Globe (pentru Kate Winslet) și are scor IMDB: 6.6. Punem pariu că mie o să-mi placă mult? :))Mandela: Long Walk to Freedom - o Biography / Drama / History care nu mai are nevoie de nicio prezentare, cu Idris Elba în rolul principal, trei nominalizări la Golden Globes și scor IMDB: 6.9. Ocupă una dintre primele poziții pe lista mea de MUST SEE! Dallas Buyers Club - este o Biography / Drama / History (well, another one!), cu Jared Leto, Matthew McConaughey și Jennifer Garner, cu 19 premii câștigate, 26 de nominalizări - din care două la Golden Globes, scor pe IMDB: 8.1. De abia aștept să-i aud accentul lui McConaughey, pe care îl ador! UPDATE: văzut, plăcut enorm, dat 10 pe IMDB! Matthew și Jared sunt fabuloși! Recomand:)All Is Lost - un film de aventuri și acțiune cu Robert Redford și numai cu el:)) One man show, nominalizat la două premii Golden Globe, scor IMDB: 7.3. Un film pe care probabil am să-l sar. Her - o Comedy/ Drama/ Romance, cu Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson și Rooney Mara, cu 31 de premii câștigate, 49 de nominalizări - din care 3 la Golden Globes, scor IMDB: 8.5. UPDATE: un film foarte interesant, unic, ciudat, atrăgător, sensibil, emoționant. I-am dat 9, mi-a plăcut, recomand!Nebraska - un film Adventure/ Drama, alb-negru, regizat de Alexander Payne (The Descendants), cu 22 premii câștigate, 48 de nominalizări - din care 5 la Golden Globes, scor IMDB: 8.1. Cred că este interesant.
Before Midnight - ultimul film din seria "Before...", regizată de Richard Linklater, cu Ethan Hawk și Julie Delpy, o producție pe care am văzut-o în premieră în România și în compania fabuloasă a regizorului și a actorului principal. Are o nominalizare la Golden Globes pentru Julie Delpy, scor pe IMDB: 8.1 și este excelent! Recomand:)August: Osage County - un film Comedy/ Drama cu Meryl Streep și Julia Roberts, nominalizat la două premii Golden Globe, scor IMDB: 7.3. Părerile sunt împărțite, deci trebuie să-l văd ca să mă pronunț.Blue Is the Warmest Color - o coproducție Franța, Belgia & Spania, Drama / Romance, cu 24 de premii câștigate, 27 de nominalizări - din care una la Golden Globes, scor IMDB: 8.1.The Book Thief - Drama/ War, o altă producție despre cel de-al doilea război mondial, privit dintr-un alt unghi, evident, cu Geoffrey Rush. O nominalizare la Golden Globes, scor IMDB: 7.6.The Croods - o animație excelentă, care mi-a plăcut foarte mult, cu o nominalizare la Golden Globes și scor pe IMDB: 7.3. Recomand!Despicable Me 2 - animație nominalizată la două premii Golden Globe, scor IMDB: 7.6. Nu este pe lista mea, nu îmi place genul. Frozen - animație nominalizată la trei Golden Globes și alte 25 de premii, scor IMDB: 8.1. De abia aștept! UPDATE: nu am reusit sa ma uit decat 20 de minute la aceasta productie. Din pacate, toate personajele canta si nu prea e genul meu. Spun "pas" de data asta:(În afara premiilor, aștept cu nerăbdare să văd producțiile:

The Counselor - Crime/ Drama/ Thriller, în regia lui Ridley Scott, cu Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Brad Pitt. Un film foarte controversat, cu scor IMDB: 5.8, dar pe care aș vrea să-l văd pentru Bardem si Diaz.Diana - o Biography / Drama / Romance cu Naomi Watts, o actriță care îmi place din ce în ce mai mult. De fapt, de abia aștept să văd un film cu ea:))) Scor IMDB: 5.0. UPDATE: un film bun, foarte interesant și sensibil. Naomi putea mai mult! I-am dat 9, recomand!

 


Voi ce filme ați văzut până acum și care credeți că va fi producția anului?

 

3 comentarii:

  1. Bine te-am găsit, Ioana! Aş spune că am ajuns întâmplător pe blogul tău, dar nimic în Univers nu e întâmplător :) Primul articol pe care l-am citit este cel despre împlinirea dorinţelor şi mi-a mers la suflet!!! Apoi, am tot citit şi bag seama că nu mă mai satur. Trăieşti superb şi povesteşti minunat. Mulţumesc, atât pentru speranţa pe care mi-o dă articolul tău despre împlinirea dorinţelor (eu sunt ultimul "anonim" de acolo), cât şi pentru o lectură senzaţională :) Un an excelent îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet:) Te imbratisez cu drag!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...