Cum să ai un an excelent!

Niște "mari specialiști" britanici au declarat ziua de astăzi - "Blue Monday" - cea mai deprimantă zi din an. Indiferent de criteriile lor, care sincer nu mă prea interesează, tu poți avea o zi excelentă. Și nu doar azi! Ci fiecare zi din an poate fi perfectă, așa cum îți dorești. Totul depinde doar de tine, de gândurile tale și de micile schimbări pe care le vei face începând de acum... Iată despre ce este vorba...


Cum să ai un an excelent!


1. Nu mai amâna lucrurile neplăcute sau grele. Primul pas este cel mai important!  Amânarea nu face decât să-ți împovăreze ziua și, la sfârșitul acesteia, te vei simți îngrozitor. Fă ce ai de făcut acum și totul va fi bine. 

2. Nu te mai concentra pe momentele din trecut - nu le vei putea schimba - și nici pe ce va fi mâine sau la anul. Viitorul ți-l creezi singur acum, bucurându-te la maxim de momentul prezent. Cum să faci asta? Râzi, oferă-ți un mic dar, mănâncă un desert, ieși cu prietenii, scrie un e-mail frumos cuiva. 

3. Bea mai multă apă. Chiar dacă pare un lucru lipsit de importanță, dacă te vei obișnui să bei apă mai des, vei vedea schimbările pozitive din viața ta.

4. Învață pe cineva un lucru nou, fără să ceri nimic în schimb. Ajută pe cineva într-o problemă delicată și bucură-te că ai putut fi de folos. 

5. Împărtășește prietenilor de pe rețelele sociale doar lucruri pozitive. Nu te mai plânge, caută partea frumoasă/amuzantă a lucrurilor, este imposibil să nu o găsești.

6. Începe-ți ziua mulțumind în gând pentru toate lucrurile frumoase pe care le ai în viața ta. Astfel deschizi ușa către noi și infinite oportunități. Da, chiar atât de simplu este!

7. Be happy! Fără niciun motiv, fără să aștepți ceva, fără să condiționezi starea. Zâmbește!

8. Schimbă ce nu-ți place în viața ta, nu te plânge de ce nu merge bine. Cere ajutorul, nu este nicio rușine.

9.  Meditația te ajută mult. Petrece 10 minute/zi doar cu tine și cu gândurile tale. 

10. Citește, citește, citește!

11. Stabilește-ți un scop, o misiune pentru anul acesta, care să nu depindă de alți oameni. 12. Este ok să plângi și să-ți exprimi sentimentele. Fă-o mai des și eliberează-te de micile furii și neputințe. 

13. O zi bună începe la 6 dimineața! Culcă-te mai devreme. Toți oamenii de succes o fac:)

14. Urca întotdeauna pe scări, nu cu liftul. Care crezi că vor fi rezultatele după un an?

15. Cumpără legume și fructe din piață, mai des decât din supermarket. Mănâncă mai viu, mai sănătos, mai colorat. Gătește mai des în casă. 

16. Închide-ți telefonul când stai la masă cu cineva. 

17. Fă lucrul acela de care îți este cel mai frică. Astăzi! Nu trebuie să-ți iasă din prima, nu ești într-o competiție. Încearcă...

18. Învață să gătești câteva feluri simple de mâncare. 

19. Încetează să mai dai atenție la ce cred alții despre tine. Nu mai fă nimic din ce vor alții. ACUM!

20. Trăiește fără regrete. "Trebuia să..." este cea mai proastă expresie posibilă!

21. Învață în fiecare zi ceva nou. Orice. 

22. Renunță la persoanele care nu te motivează, sau care te plictisesc, sau care nu aduc nimic bun în viața ta, doar iau. 

23. Petrece timp de calitate cu partenerul tău. Investește în iubire. Ascultă-l, răsfață-l, bucurați-vă împreună de momente frumoase în fiecare zi, nu doar în weekend.

24. Nu te concentra pe diete și programe de slăbire, ci pe sănătate și energie. 

25. Călătorește într-un loc în care n-ai mai fost până acum. Cel puțin o dată pe an, încearcă un lucru diferit: mergi noaptea pe strazi într-un oraș necunoscut, ia un atubuz care nu știi încotro merge, intră în vorbă cu străinii, cazează-te prin CouchSurfing etc.

26. Dacă nu te simți împlinit din toate punctele de vedere cu jobul pe care îl ai, dă-ți demisia acum.

27. Încetează să fii rău cu tine însuți, să te minți, să te învinovățești, să te pedepsești. Fii bun cu tine și iubește-te, ești o persoană minunată!

28. Nu te mai neglija, investește în relația cu tine însuți. Ce-ar fi să te scoți la o cafea și să afli ce îți place cu adevărat?

29. Exprimă-ți starea de libertate. Scrie pe o foaie ce te face să te simți liber: o slujbă mai puțin stresantă, mai mulți bani, mai multe călătorii, o relație mai puțin toxică. Imaginează-ți cum ai vrea să fie viața ta. Povestea pe care ți-o spui acum este exact viața pe care o ai!

30. Nu uita: nimeni nu este vinovat pentru cum ești, pentru ce ai, pentru ce faci. Ești singurul care își poate crea realitatea, bunăstarea și fericirea. 

2 comentarii:

  1. Foarte frumoasw sfaturi, mai ales pe masura ce ma apropiam de final! E ciudat cum uitam cele mai importante lucruri in viata, in timp ce ne legam strans de cele mai efemere si veninoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa zic,la inceput de an...Sunt printre cei care spera sa se retraga pe o insula.Visez la o vara eterna.Visez sa pot auzi dimineata zgomotul pietrisului impins de ocean spre mal.Dar la inceputul acestui an am aflat de cei sapte studenti luati de un val mare pe o plaja in Portugalia.Si de alti trei oameni maturati de un val in Galicia,nordul Spaniei,unde sunt plaje,printre cele mai frumoase din lume.Valuri mari au fost si in Tenerife,si aproape un potop in decembrie-e vegetatie putina si apa ia totul la vale.Cu oceanul nu te joci.Cu Atlanticul nu te joci...Si totusi visez la vie en rose,care sa fie un pic mai reala,nu doar din"gandire pozitiva",sa ma surprinda cu realitatea ei...Ganduri suparate,la mijlocul iernii.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...