Hotelurile din viața mea (2)

Dacă în articolul trecut v-am plimbat prin Iași, Marrakech și Kuala Lumpur, astăzi am să vă prezint câteva dintre hotelurile în care am stat în București, Lisabona și Barcelona și pe care le recomand. Iată detalii...


Hotelurile din viața mea (2)


1. Orhideea Residence & SPA, București

Orhideea Residence este un complex foarte elegant din București, care are numeroase beneficii pentru clienții săi: este un combo (locuințe permanente și apartamente în regim hotelier, aflate în clădiri diferite), SPA, piscină, hammam, salt room, fitness center, fresh bar și breakfast place at 11th floor. 

Noi am stat (de ziua mea:) la etajul 11, într-un apartament de 93 metri pătrați, cu living, bucătărie, baie, dormitor și terasă imensă. Totul sclipea de curățenie, iar livingul este absolut impresionant prin dimensiune, eleganță, stil minimalist, atenție la detalii și spațiu bine împărțit. Într-o singură încăpere am avut două canapele, bibliotecă & TV, insulă, bucătărie cu de toate, birou și ferestre pe un perete întreg. Iar dacă eu stăteam la birou și Vlad pe canapea, aproape nu ne auzeam din cauza distanței:))

Piscina este excelentă, am văzut foarte mulți copii cu părinții și bunicii bucurându-se de apa caldă, în timp ce afară ningea. Mai pot spune că terasele și balcoanele sunt foarte practice, mobilate și necesare mai ales pentru fumători. Acest viciu este interzis în apartamente și se sancționează cu 100 euro.

Dimineața am luat micul dejun tot la etajul 11, într-un apartament transformat în sală de mese. A fost foarte bun, iar personalul este deosebit de atent și comunicativ. Minusuri? Ar fi un singur lucru, dar este doar o experiență personală. Patul mi-a displăcut profund! Avea o saltea deloc pe gustul meu, în genul celor cu apă. Însă este doar o părere, s-ar putea ca vouă să vă placă. Ar mai fi și zona - lângă stația de metrou Grozăvești - însă pe mine acest lucru nu mă deranjează, mai ales că este și Carrefour Orhideea foarte aproape. În centru ajungi in 15 minute cu metroul, iar cu taxiul în 10 minute și te costă maxim 10 lei. Bucureștiul se vede minunat noaptea, de pe terasa apartamentului:)

Deși acum se vede un șantier pe una dintre laturile clădirii, la vară cred că totul va arăta excelent! Pe booking, Orhideea Residence & SPA are 8.6, eu i-am dat un 9. Prețul unui Business Apartment este în jur de 220 lei/noapte cu mic dejun inclus, în funcție de perioadă și de site-ul unde faceți rezervarea. 
2. Casa de Santos, Lisabona

După o experiență nefericită cu un low-budget hotel din Lisabona, am ales să ne cazăm la Casa de Santos, care are regim de... hostel. Însă noi am rezervat un apartament privat și ne-am prezentat la hostel să luăm cheia.

După o "plimbare" de vreo oră pe ploaie prin Bairro Alto, am găsit în sfârșit hostelul - pe Rua de Boavista. Niciodată în viața mea nu am văzut un astfel de hostel - în stil african, de o eleganță incredibilă, foarte frumos, frapant chiar. Iar patroana, o doamnă simpatică, ne-a dus câteva străzi mai sus, la apartamentul nostru. În afară de faptul că se urcă destul de greu (atât pe străzi, cât și până la apartament), acesta este perfect. Living, dormitor, balcon, bucătărie imensă, view. Mi-a plăcut foarte mult și cu siguranță acolo voi sta când voi mai ajunge în Lisabona. Să mai spun și că are în apropiere un mini market cu fructe și legume proaspete, iar stația de metrou/ tramvai este la 5 minute?! Perfect! 

Pe booking, Casa de Santos are 8.8. Eu i-am dat 10, pentru că m-am simțit ca o prințesă în acest apartament! Prețurile încep de la 60 euro/noapte în extra-sezon și ajung până la 120 euro/noapte vara. La hostel găsiți prețuri mai mici, dar camerele au baie comună. De văzut neapărat! 3. Onix Fira, Barcelona

Este singurul hotel în care am stat în Barcelona - și am fost de vreo 4-5 ori. Dacă mai ajung în oraș, tot la Onix Fira aș sta, din mai multe motive: este în Plaza Espanya, exact unde oprește autobuzul de la aeoport, este mic și cochet, personalul este foarte amabil, este discret, confortabil, are perne și paturi geniale, are un mic dejun catalan excelent și de la hotel poți ajunge aproape oriunde vrei în Barcelona pe jos. 

Noi am fost în Barcelona mereu în tranzit, dinspre și spre Tenerife sau dinspre alte orașe din Europa spre casă. Cel mai mult am stat trei nopți la rând în hotel și ne-a plăcut la nebunie. Interesant este faptul că am "prins" prețuri foarte diferite: de la 45 de euro, la 60, 85 și chiar 120 euro, în funcție de sezon. Bineînțeles, cele mai mari prețuri sunt din iunie până la sfârșitul lui octombrie. 

În perioada asta, o cameră twin la Onix Fira (pe booking) costă 50 de euro/noapte, cu mic dejun inclus. Pe booking hotelul are 7.7 - o notă mult prea mică. De ce? Clienții se plâng de zgomot din stradă. Hmmm, eu mereu am avut cameră spre curtea interioară, deci nu pot să mă pronunț. În plus, Onix Fira este pe o străduță lăturalnică, spre un parc. Eu i-am dat 10, însă în comparație cu alte hoteluri în care am mai stat între timp (spațiu, organizare, servicii), să spunem că ar fi cam de 8-9:) Recomand!

 Foto: witbooking.com


Voi la ce hoteluri ați stat prin București, Lisabona și Barcelona?

Un comentariu:

  1. Noi in Lisabona am stat la hotelul Turim Alameda chipurile de 4 stele, insa eu mai mult de 3 nu i-as da...(spatiu, internet), iar in Barcelona am incercat la sfarsitul anului trecut, o noua experienta: cazarea la un particular, deoarece avea referinte mult mai bune pe tripadvisor fata de hoteluri, insa a doua oara nu vom mai alege o astfel de optiune !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...