Cum să-ți împlinești o dorință (2)

Am primit foarte multe mesaje și întrebări referitoare la acest text. De când l-am scris și până acum, am citit peste 50 de cărți și studii despre Legea Atracției și despre ce poți face punctual ca să-ți îndeplinești dorințele și să ai viața pe care ai visat-o. Am pus în aplicare tot ce am învățat și lucrurile s-au schimbat dramatic: am câștigat foarte mulți bani, am fost în călătorii, am primit colaborări interesante și am cunoscut oameni minunați. Uneori însă am trișat și nu mi-am exprimat sentimentele clar. Am avut momente de panică, de neîncredere în mine, de frică și de disperare chiar. Și atunci lucrurile s-au schimbat dramatic: am pierdut foarte multe lucruri pe care le credeam esențiale. Însă am învățat și am mers mai departe. Iar acum aș vrea să-ți spun și ție câteva greșeli fundamentale pe care le-am făcut, pentru ca tu să ai drumul mai lin, mai ușor. Iată despre ce este vorba...


Cum să-ți împlinești o dorință (2)


1. Fie că folosești Legea Atracției în mod curent, fie că nu știi despre ce este vorba, înainte de a începe să îți dorești ceva, trebuie să te analizezi cu atenție. Să îți pui întrebări intime despre tine. Ce crezi despre viața și munca ta? În ce fel de relație ești cu banii? Ce credințe adânc înrădăcinate (din copilărie) ai? (Te-au învățat ai tăi că lucrurile se obțin greu în viață sau că totul se scumpește? Nu-ți place deloc jobul pe care îl ai? Crezi că ești slab sau gras, că ești prost sau deștept, că ești capabil sau aerian și visător? etc) Este imposibil să nu emiți frecvențe nagative pe anumite subiecte, altfel ai avea o viața perfectă și nu ar trebui să mai citești acest articol.

- după ce ai pus pe hârtie toate aceste lucruri, vezi exact în ce domenii ai sentimente negative, care te fac să te blochezi și să te simți vinovat, incapabil, reținut.

- și aici trebuie să lucrezi cu tine! Nimic din ce îți dorești nu se va împlini, dacă tu emiți gânduri negative - în orice domeniu din viața ta.  Partea mai dură este că, de cele mai multe ori, habar n-ai de aceste gânduri și sentimente, pentru că ți se par firești.

- nu vei avea niciodată mai mulți bani, dacă te lamentezi sau te îngrijorezi pentru fiecare lucru mărunt pe care îl întâlnești. (Vai, dar ce scump este acest palton! Nu mi-aș permite niciodată această vacanță/ mașină! Îmi urăsc locul de muncă și vreau un altul mai bun. Vreau să emigrez, pentru că țara asta nu-mi oferă nimic!) Acestea sunt doar câteva exemple de gândire negativă sau... pierzătoare!

- cum schimbi situația? Nu este foarte ușor, mai ales dacă ai convingeri de o viață, dar merită fiecare secundă! Fă tot timpul lucruri care îți plac (citește, uită-te la un film, dansează), fă-ți mici bucurii, stai departe de subiecte "fierbinți" ca banii, joburile, călătoriile sau orice altceva te afectează direct. Bucură-te de ce ai acum bun în lumea ta. Încearcă măcar o zi să nu spui nicio frază negativă. Înlocuiește "trebuie să" cu "dacă aș vrea, aș putea să".

- până situația ta nu se îmbunătățește sau nu se normalizează - nicio dorință nu va veni la tine! Încearcă să ajungi în cel mai bun punct în care poți fi. 2. Recunoștința este calea prin care dorințele tale se împlinesc. În fiecare zi, fă o listă cu 10 lucruri pentru care ești recunoscător în viața ta. Poate fi vorba despre obiectele pe care le ai și îți ușurează munca, despre apa pe care o bei, despre sănătatea ta, despre iubirea din viața ta, despre familie, despre prieteni, despre proiectul grozav la care lucrezi, despre mâncarea pe care o mănânci și multe altele. Spune MULȚUMESC pentru fiecare în parte, din suflet! Dacă ești sincer și simți recunoștința, vei vedea că lucrurile încep să se schimbe foarte repede, chiar și de a doua zi.

3. Ca dorințele tale să prindă viață în lumea materială, va trebui să construiești o bază, o fundație solidă a sentimentelor tale. Ce trebuie să faci pentru asta:

- închide ochii și adu-ți aminte de cea mai frumoasă zi din viața ta. Cum erai îmbrăcat? Cu cine erai? Ce ai mâncat/băut? Ce ai spus? Cum arăta locul respectiv? Cu cât mai multe detalii, cu atât mai bine!

- acest exercițiu este excelent pentru a-ți ridica moralul și va trebui să te facă să te simți minunat! Dacă nu ai starea necesară, întrerupe-l și reia-l atunci când ești pregătit. 

- repetă scene frumoase din viața ta - despre dragoste, încredere, putere, iubire, recunoștință, relaxare - ori de câte ori poți, pe parcursul unei zile. Construirea acestei baze de "good feelings" trebuie să dureze minim 2-3 săptămâni. Eu recomand... să o faci mereu, pentru tot restul vieții tale. Este FUN și te vei simți grozav!

4. Practică meditația în fiecare zi. 15 minute sau cât te simți tu bine. Ce înseamnă asta? Stai într-o poziție confortabilă, în liniște, și urmărește-ți respirația. Inspiră, expiră, inspiră, expiră. Încearcă să-ți calmezi mintea. La început va fi dificil, însă aș vrea să-ți lași gândurile în pace, să nu le forțezi. Doar nu le băga în seamă și continuă să respiri. Cu timpul va fi mult mai ușor și meditația te va ajuta să îți păstrezi o stare foarte bună!
5. Acum a venit momentul să îți pui pe foaie dorința ta, cu toate detaliile sale. Ca să faci o vizualizare corectă (adică să ți-o imaginezi așa cum trebuie pentru a se îndeplini), va trebui să te vezi pe tine în situația în care dorința deja s-a împlinit! Ce vei face DUPĂ ce visul tău a devenit realitate? Cum te comporți după ce trece entuziasmul? Unde te afli? Ce spui? Ce simți? Cum decurge viața ta cu dorința împlinită făcând parte din ea? Spune "mulțumesc" după fiecare vizualizare, foarte detaliată! 

6. Cele mai bune momente pentru a-ți vizualiza dorința (deja împlinită!) sunt dimineața, imediat după ce te-ai trezit, și seara - înainte de culcare. Pe parcursul zilei, nu te mai gândi deloc la acest subiect și ocupă-te de treburile tale curente. Meditează, fii recunoscător, fii bucuros și liniștit. 

7. Pentru ca dorința să se împlinească, trebuie să crezi în ea, să crezi că este posibil să devină realitate. Nu trebuie să ai nicio urmă de îndoială. În plus, trebuie să te comporți ca și cum dorința ta s-a îndeplinit: să fii mai încrezător, mai bucuros, să te transformi! (îți imaginezi că dacă tu vrei mai mulți bani, nu poți să te lamentezi zilnic de prețuri, nu?)

8. După ce practici vizualizarea zi după zi, fără întrerupere, și simți deja că dorința ta nu mai este dorință - ci realitate, renunță la ea. Detașează-te! Nu te mai gândi deloc la ea! Mergi mai departe cu altă dorință sau cu viața de zi cu zi. Acesta este de fapt, secretul. Să poți să îți dorești ceva cu ardoare (nu să ai nevoie de ceva!) și să poți renunța la dorința ta pentru că știi ca ea s-a împlinit deja! 9. Greșeli care duc la frustrare și neîmplinire:

- pui presiuni de timp: aș vrea să am un job nou luna aceasta sau vreau să câștig 1.000 de euro până vineri sau vreau să călătoresc în Thailanda la vară. Dorința ta se va împlini doar când te vei alinia cu frecvența sa, adică atunci când o vei simți făcând parte din tine normal, fără excitare, încrâncenare sau disperare. 

- ești fericit că dorința ta se va întâmpla cândva în viitor. Dacă îți dorești ca ceva să devină realitate în viitor, așa va fi: va rămâne în viitor. 

- încerci din greu, te lupți, te complici. O dorință trebuie să fie dorință, nu nevoie. Dacă ești plângăcios și nerăbdător, dacă te simți frustrat că nu se împlinește, dacă te zbați prea tare, atunci va fi tratată ca o nevoie disperată și nu ca un vis frumos și posibil. 

- nu realizezi că poți obține ceea ce dorești mult mai repede și mai simplu, renunțând la subiect. După cum spuneam la punctul 8 - dă-te jos de pe dorința ta!:)) Detașează-te. 

- încerci să ții scorul: de ce nu se împlinește? Când oare va fi timpul meu? De 6 ani aștept să se împlinească? De o viață întreagă îmi doresc să fiu bogat. Trebuie să-ți spun ceva: dacă dorința ta nu este aici, acum, cu tine - înseamnă că te gândești la absența ei. Punct.

- nu te comporți ca și cum dorința ta s-ar fi împlinit deja. Nu trebuie să cumperi diverse sau să cheltui averi sau mai știu eu ce. Fă acele lucruri care îți sunt la îndemână. Să îți dau un exemplu: dacă vrei să ai un milion de dolari, atunci mergi mai încrezător în tine pe stradă, slăbește puțin/ îngrijește-te, aranjează-ți hainele și părul, nu mai fi frustrat, încetează să analizezi fiecare factură, nu te mai "lua" de prețuri, nu mai sta în casă în weekend, bucură-te - ești milionar!

- pui mare preț pe cuvinte, pe vorbe, pe imaginile din capul tău și nu pe ceea ce simți. Dorința nu se va manifesta pentru că spui tu că așa va fi, ci pentru că o simți cu adevărat. Sentimentele sunt importante, nu gândurile pozitive sau afirmațiile. 

- te porți ciudat. Întâi crezi, simți, visezi - apoi cazi pradă dubiilor - apoi o iei de la capăt. Te porți în contradicție cu ce simți - vrei bani, dar te îngrijorezi de plata facturilor. 

- nu ești sincer cu tine în ceea ce privește sentimentele proprii. Nu poți păcăli pe nimeni. Dacă râzi și zâmbești forțat, asta nu înseamnă că te și simți bine și că dorința ta se va împlini. Nu încerca să-ți schimbi starea prea brusc. Fă-o treptat. De la frică/îngrijorare poți trece la dezamăgire, apoi la plictiseală, apoi la credință și abia într-un târziu la entuziasm și bucurie.

- ai așteptări nerealiste. Să slăbești 30 de kg într-o săptămână nu este o dorință:))

- să crezi că îți poți schimba sentimentele în câteva săptămâni, după ani și ani de gândire negativă - pe care, fie vorba între noi, nici măcar nu ai conștientizat-o. 

- să aștepți să se întâmple - una dintre cele mai frecvente greșeli. Vezi mai sus de ce!

- nu știi să primești cu grație. Niciodată nu poți ști cum vei primi lucruri frumoase în viața ta. Acceptă toate semnele de bunătate din partea oamenilor din jurul tău. Acceptă complimentele. Acceptă o masă gratis sau o cafea. Mulțumește!


Să-ți spun o poveste! Un tânăr își dorea foarte mult să aibă un milion de dolari. Aplica legea atracției excelent. Își iubea slujba. Într-o zi a fost concediat și nu și-a mai găsit un job timp de două luni, deși avea copii mici și chirie mare. În gândirea lui nu s-a schimbat nimic, era sigur că dorința sa este împlinită. Într-o zi a citit un anunț în ziar, s-a dus la un interviu și a fost angajat cu un salariu mult mai mic decât la fostul job. Nu s-a plâns, dimpotrivă. După câteva săptămâni, un client i-a făcut o vânzare de 20.000.000 de dolari. Comisionul său a fost de un milion. Simplu. Omul a știut să accepte cu grație toate darurile din viața lui, bune sau mai puțin bune la prima vedere. 10. Concluzii:

- învață cât mai multe despre tine și despre "adevărurile" din viața ta, despre concepțiile pe care le ai.

- stai departe de subiectele "sensibile": bani, propria valoare, exuberanță.

- construiește o fundație solidă de sentimente: dragoste, relaxare, încredere, putere, fericire.  

- fii recunoscător pentru toate lucrurile din viața ta. 

- crede cu tărie în dorința ta!

- imaginează-ți că s-a împlinit deja! Este aici. Gata! Mergi mai departe.

- lasă lucrurile să se întâmple de la sine. 


Îți urez mult succes și distracție maximă cu aceste exerciții. Nu uita: nu fă toate aceste lucruri pentru că trebuie sau pentru că vrei să primești ceva, ci pentru că este distractiv și înveți!

Eu te pot ajuta să-ți împlinești toate dorințele și, mai ales, să înveți cât mai multe lucruri despre tine și despre viața ta. Iată cum!


4 comentarii:

 1. multumesc pentru aceste sfaturi dar am o mica intrebare : daca scriu dorinta mea pe o foaie si o bag intr-o sticla/bidon iar apoi o aruunc inrt-un rau un mic lac o balta mica .. se indeplineste ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Trebuie sa aveti o minte foarte deschisa si un suflet tare frumos sa impartasiti astfel de ganduri si experiente de viata. Voi urmari atent in continuare, chiar daca de undeva din ultima banca. Imi doresc sa invat sa traiesc frumos, sa transmit asta copiilor mei, apropiatilor si nu numai. Scrieti frumos si f interesant referitor la multe aspecte importante in viata. Personal, va multumesc si va felicit pentru ceea ce faceti! : ) Cristi...

  RăspundețiȘtergere
 3. va multumesc mult de tot. A fost foarte interesant si instructiv.

  RăspundețiȘtergere
 4. Va multumesc foarte mult. Acum stiu ca dorintele chiar se pot inplini doar ca trebuie sa asteptam toate acestea sunt necesarenoua. Chiar ma gandeam cat de greu este dar de acum chiar am incredere in mine insumi e ceva magic nustiu cand se va inplini dorinta mea dar voi astepte. Soper ca se va inplini foarte repede. La varsta mea orice persoana viseaza la multe lucruri dar de acuma stiu ca toate acestea se vor inplini intre timp!

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...