Tort de ciocolată raw - simplu și delicios!

Ți-e poftă de ceva bun, dar nu ai timp să gătești sau ești la dietă? Nimic mai simplu. Prepară un tort de ciocolată la... blender:) Eu am căutat zeci de rețete pe internet, le-am analizat și apoi mi-am făcut propria combinație, cu ingrediente simple. Care a ieșit delicioasă! Aseară toată familia s-a bucurat de acest tort. Vi-l recomand!


Tort de ciocolată raw - simplu și delicios!


1. Blatul

Ingrediente: 300 g nuci, 30 g făină de migdale, 2 linguri cacao, o mână de stafide, 1 avocado, 2 linguri miere, 100-150 g nucă de cocos. 

Preparare: 

- nucile se mărunțesc în blender, apoi le amesteci într-un castron cu făina de migdale (nu este obligatorie!), cu stafidele date și ele prin blender separat și nuca de cocos. 

- avocado trebuie să fie bine copt! Se scoate miezul din coajă cu o linguriță, se pune în blender și se amestecă bine cu cele două linguri de cacao și de miere. 

- crema de avocado se toarnă peste nucă și se amestecă bine cu mâna.

- dacă această compoziție este prea moale, se mai adaugă nucă de cocos. Dacă este prea tare, se pun 1-2 linguri apă. 

- se face un amestec omogen și se întinde bine într-o tavă de tort, tapetată cu hârtie. Aceasta se dă la congelator. 2. Crema 

Ingrediente: 2 avocado, 3 banane, 3-4 linguri cacao, 3 linguri miere

Preparare: miezul de avocado, bananele, cacaua și mierea se pun în blender și se amestecă bine. Trebuie să obții o cremă cu volum, fină și delicioasă. Gust-o și adaugă miere/ cacao după cum îți place mai mult!

Crema se adaugă peste blat și se lasă la congelator 1-2 ore. 


Poți orna tortul cu fructe uscate și nuci, apoi poți să-l tai și să-l servești! Se păstrează bine și la frigider, dacă îl consumi într-o zi sau două. Dacă vrei să țină mai mult, lasă-l la congelator. Este divin! Aceasta este o rețetă de bază, pe care o poți schimba după ingredientele pe care le ai în casă:) 

Această rețetă face parte din cartea "Fă dragoste în bucătărie!" 

În prima mea carte de bucate, m-am oprit aspura unor rețete raw-vegan extraordinare, care nu mă așteptam să devină favoritele întregii familii. De fapt, nu mă așteptam nici măcar să le gust, dar să le mai fac și în fiecare seară… Dă-le o șansă! Apoi am scris câteva rețete vegetariene, pentru cei care țin post sau doar trec printr-o perioadă de detoxifiere, de dietă lejeră. Am câteva rețete preferate, pe care le gătesc de când mă știu și am vrut să le împărtășesc cu tine. Și am și câteva rețete de dulciuri minunate, care vor uimi și vor încânta pe toți cei din jurul tău! În plus, vei găsi și un bonus în carte: rețete speciale pentru Paște (printre care am și rețetele mamei mele de pasca și cozonac – preluate de la cel mai mare patiser din Iași și păstrate de-a lungul anilor ca un “secret de stat”). 

Cartea o găsiți aici!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...