Duba libre. Frumoșii nebuni ai vremurilor noastre.

Nimic, dar nimic, nu admir mai mult pe lumea asta decât oamenii care îndrăznesc, care pleacă la drum, care au curaj să facă numai ce le place, care nu se conformează, care nu renunță, care cred. Pe Simona am avut norocul să o cunosc anul trecut și i-am ascultat poveștile din Asia cu invidie. Pentru ea - tânără, frumoasă, încrezătoare - Asia și-a deschis porțile. Eu mai am încă de învățat. După ce iarna trecută am urmărit-o pe această fată minunată plecând de capul ei, cu trenul, prin Europa, și iar am invidiat-o - yep, I know:) - iată că acum Simona Stănescu pleacă împreună cu trei băieți și o dubă la Mongol Rally 2014. Ce să mai zic? Mult noroc, dragii mei! Vă iubesc și vă admir! Iată povestea...


Duba libre. Frumoșii nebuni ai vremurilor noastre.


Blogosfera de travel din România este ok. Se fac proiecte, se călătorește, se scrie. Rar, foarte rar, însă ies în evidență anumiți oameni, talentați și cu idei bune, nebunești de bune. Simona și echipa sa fac parte din ultima categorie. Poate nu sunt toți bloggeri, dar cu siguranță sunt cei mai frumoși nebuni de care am auzit în ultima vreme.Iată ce ne povestește Simona pe blogul ei, Lipa-lipa.ro:


"Ce e Raliul Mongoliei? Hai să începem așa. Este “doar” cel mai mare raliu umanitar al tuturor timpurilor. Este pentru oameni obișnuiți, dar listat în top 10 raliuri din lume. Rata de înscriere crește incredibil, anul acesta există echipe chiar din America sau Australia.


Este o mașină cumpărată cu 800 de euro, merge cu ulei uzat și este echipată cu panouri solare. UN VIS de mașinuță. Nu prea prinde ea suta, dar nu ne grăbim nicăieri. Avem de străbătut doar 16,000 de kilometri.Propietarul are mare grijă de ea, a echipat mașina cu bucătărie și alte lucruri mărunte, toate făcute de mâna lui. Ne vorbește despre sudat tobe și piese care trebuie schimbate, de parcă noi, restul, muritorii de rând, am avea idee. Îl credem pe cuvânt și promitem să ne petrecem mare parte din weekenduri până la plecare pe lângă el și Duba, eventual citind cărți de mecanică.

Cum am ajuns la Duba Libre? Sincer, ne este foarte clar! Mulțumim frumos persoanei care ne-a dat ideea. Noi rămăsesem blocați în cu totul alte idei și nu reușeam să ieșim din ele. Aproape că nu vedeam pădurea de copaci!"


 Foto: Lipa-lipa.ro


Eu zic că pădurea se vede acum foarte bine! Iar când ai un vis, când crezi în ceea ce faci, oricât de nebunesc ar părea, drumul spre împlinirea visului te găsește într-un fel. 

Haideți să le urăm drum bun, să susținem Duba Libre și să-i dăm aripi, să îi citim și să îi apreciem pe Facebook și să îi urmărim pe YouTube.

Îmi era dor să aud o poveste atât de frumoasă. Și îmi doresc să văd cât mai multe idei nebunești puse în practică, simțite, iubite și trăite în direct. 

Mult noroc, dragii mei! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...