Despre frumusețe...

Încă de când eram mică, adoram să o privesc pe bunica mea - o doamnă subțire, elegantă, feminină - când își aranja părul, întotdeauna la coafeza personală. Era frumoasă ca o rază de soare, visătoare și caldă, cu un zâmbet melancolic și tainic. Mai târziu, am aflat eu că toate femeile din familia noastră au "probleme" cu podoaba capilară și că de asta sunt necesare coafuri elaborate și artisti care să le transforme în prințese. Și nu știu cum s-a făcut, dar această credință veche s-a lipit de mine... 


În adolescență aveam un păr negru, superb, lăsat liber în vânt. Nu am apreciat niciodată lucrul ăsta. Apoi a apărut un băiat în viața mea, pe care l-am iubit și l-am crezut, și care mi-a spus că îmi stă muuuult mai bine cu părul prins. Și asta a fost... 20 de ani de păr prins la spate, nu în cele mai ingenioase moduri. 

Poate o să vi se pară o prostie, însă lucrurile astea mărunte ne afectează, ne macină pe interior și, câteodată, ne surprind cu puterea lor asupra noastră. După cateva luni dificile în viața mea, am început să caut răspunsuri. Să mă adâncesc în trecut, în amintiri, și să caut acele momente și concepții care mă țin legată, care nu-mi dau voie să cresc și să înfloresc la adevărata valoare.Domeniile "cercetate" au fost vaste: bani, respect de sine, frumusețe, încredere, iubire. Peste tot (și toți!) avem mici lucruri nerezolvate sau "învățăminte" care ni s-au imprimat pe creier și care ne conduc viața. Și ele există acolo nu ca să ne facă rău, dimpotrivă. Ci ca să ne apere de "lumea rea" în care trăim, să ne protejeze. Acestea, sub nicio formă, nu ne mai sunt de folos și nu corespund cu ceea ce vrem acum de la viață, cu lumea în care trăim și în care visam. Sunt doar... trecut!

Lupta cu renunțarea nu este simplă. Am făcut câte un mic pas în fiecare zi. Mi-am făcut o programare la dentist, am aruncat din camera mea toate lucrurile legate de trecut, pe care le păstram... degeaba, urmez o "dietă" simplă, de conștientizare a alimentelor pe care le consum, am renunțat la o relație veche definitiv, am renunțat la întâlniri și prietenii care nu îmi aduceau bunătate și energie în viață, am renunțat la proiecte vechi cu riscul de a rămâne fără niciun fel de venit, am aruncat haine și pantofi, am renunțat să judec oamenii.

Toate acestă curățenie a durat 7 luni și încă mai lucrez la ea. După ce am simțit mai multă lumină și claritate în viața mea, am revenit asupra problemelor din copilărie, peste care nu puteam să trec. Cum ar fi... frumusețea și încrederea în mine. Nu sunt vreo narcisistă și niciodată nu m-am considerat o femeie frumoasă. Doar rareori ridic ochii în oglindă cu mândrie. Mereu însă am visat la plete în vânt, la bucle senzuale, la un blond miere, la suvițe răsucite pe degete și priviri pe sub gene. Sunt lucruri banale, care mie îmi transmit sentimentul de libertate. 

Din păcate, ideea că femeile din familia noastră au părul rar și trebuie sa-i acorde o atenție deosebită nu este greșită. Însă acum nu o mai privesc ca pe o problemă, ci caut soluția. Hei, este un mare pas înainte!

Prima idee care mi-a trecut prin cap a fost să port... extensii, care să dea volum părului natural, să-l ajute să se aranjeze frumos și sa-mi dea încredere în mine. Dar... aici au intervenit alte concepții, induse de media de data asta. "Doar asistentele TV și party-girls poartă extensii!", "Arată ieftin!", "Sunt complet nenaturale", "Îți distrug și părul pe care îl mai ai." Și, evident, am renunțat la idee, deși - de obicei - prima soluție, cea mai simplă, este cea mai bună, și toate vedetele din afară le poartă (Rihanna, Beyonce, Victoria Beckham, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow etc).

Apoi, pentru că îmi doream din tot sufletul să mă schimb, să fac ceva pentru mine, să mă răsfăț și să mă simt frumoasă, prietenii de la BuenoBia mi-au făcut un cadou: extensii blond-miere, din păr natural. Când am deschis cutia, știam deja că am găsit soluția la toate frământările mele legate de coafura. Sunt extrem de frumoase, de elegante, de fine, de... naturale. Este și normal să fie așa. Vă recomand să nu acceptați niciodată ceva mai puțin! În plus, nu trebuie să mergi la salon, le poți pune acasă, pentru că au un sistem clip-on, simplu și confortabil. Și nici nu trebuie să porți părul până la genunchi sau să ai mai multe nuanțe în cap, ca un pom de Crăciun. Extensiile se adaptează părului și stilului tău și nu invers. Le poți vopsi, tunde, coafa, aranja exact cum ai visat -  ele fac parte din tine! 

Iar buclele mele mult visate au început să prindă contur. Cu părul în vânt voi fi săptămâna viitoare la mare, simțindu-mă pur și simplu, fericită. 

Pentru voi, dragele mele, care vă doriți să va simțiți libere, fericite, încrezătoare și frumoase - sunt doar câțiva pași de urmat:

1. dorința de schimbare.
2. renunțarea la trecut.
3. investiția în tine.

Iar eu vă promit video și poze cu noua mea coafură și le mulțumesc mult prietenilor de la BuenoBia pentru atenția cu care își tratează clientele (au chiar și hairstylist online!), pentru calitatea produselor și pentru profesionalism în business. Mulțumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...