The Black Sea 2014: Mamaia & Constanța!

După cum bine știți, în perioada 23 - 27 mai am fost la mare, cu ocazia evenimentului Tall Ships Regatta, unic în România, bine organizat, și care ne-a făcut să visăm la drumuri nesfârșite pe apă. Am avut o vreme minunată, ne-am cazat într-un apartament cu vedere la lac și la mare, am respirat aerul sărat, ne-am bronzat, am admirat velierele și ne-am cam întristat de situația actuală din Constanța și Mamaia. Câteva detalii și fotografii mai jos...


The Black Sea 2014: Mamaia & Constanța!


1. Dacă vreți să mergeți anul acesta pe litoral, ocoliți Constanța și Mamaia. În oraș, se circulă foarte greu prin centrul vechi, deși Piața Ovidiu spun ei că ar fi... gata. Mie nu mi s-a părut, dar așa o fi. În Mamaia aveți două posibilități: vă recomand să mergeți fie pe malul lacului, la hotelurile și apartamentele elegante de acolo, fie de la Hotel Vega în sus, spre nordul stațiunii (plaja H2O), unde nu au ajuns "bombardamentele". În rest, totul este o mare de praf, de moloz, de cărămizi și de muncitori care stau la umbră. 

2. Evenimentul Tall Ships Regatta a fost bine organizat, lumea s-a bucurat de concerte, de veliere, de artificii. Avantajos pentru constănțeni și pentru turiștii cazați în oraș. Deși am stat foarte departe, înspre Năvodari, ne-am mișcat destul de rapid și confortabil cu mijloacele de transport în comun. Un punct în plus pentru Constanța:)

3. Anul trecut am fost la mare în aprilie și am petrecut zile de neuitat pe litoralul românesc. Anul acesta, la sfârșitul lui mai, de abia am găsit deschise un mini market și un mini restaurant. În rest, hoteluri, autoserviri, baruri, terase - închise și cu o imagine dezolantă. La fel ca și gropile din față de la Iaki.

4. Nici măcar în weekend nu a fost prea multă mișcare în Mamaia, iar duminică am căutat în zadar o secție de votare. 

5. Dacă vă doriți cu adevărat o experiență memorabilă pe litoral, mergeți la Piccadilly WindSurfing School și veți învăța să dansați pe valuri. Este foarte frumos și recomand cu drag!

6. Iubesc Constanța și Mamaia, îmi plac la nebunie constănțenii și am câțiva prieteni buni în oraș. Cu mare tristețe spun însă că în următorii ani nu voi avea ce să caut pe acolo. Știu că refacerea orașului și a stațiunilor este un pas înainte și este un lucru foarte bun! Voi aștepta rezultatul final. 

7.  Nu este prima dată când stau pe litoral într-un apartament în regim hotelier. De data aceasta am ales Arlequin Apartments, în nordul stațiunii Mamaia. A fost o experiență foarte plăcută și recomand această variantă: două camere, pat dublu și canapea din piele extensibilă, două terase cu vedere la lac și la mare, bucătărie utilată, baie, apă caldă, living, două televizoare, internet, cam 60 m2, proprietari drăguți, 100 lei/noapte, de pe booking. Probabil în sezon vor crește prețurile, dar oricum merită! 

Mulțumesc, Blogal Initiative, pentru concurs, mulțumesc organizatorilor Tall Ships Constanța, dar și Hotelului Vega pentru invitație. 

Vă las cu fotografiile lui Vlad, realizate cu un Canon 100D, obiectiv 18-55 IS STM, by F64!


 Foto: Vlad Semen, by F64

2 comentarii:

  1. sa stii ca o sa te anunt cand sunt gata lucrarile in zona istorica fiindca nu am apucat acum sa-ti mai ofer acel tur ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De abia astept sa fie totul nou si frumos:) Multumesc, Diana!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...