12 lucruri pe care să le faci într-un Super City Break la Amsterdam!

Când mă gândesc la Amsterdam, îmi trec prin minte imaginile colorate ale canalelor, oamenii fericiți, străzile pline de viață, luminile roșii, aromele plăcintelor cu mere, piețele boeme, liniștea surprizătoare de pe anumite alei, forfota din zonele turistice, restaurantele micuțe cu zeci de clienți care așteaptă răbdători la intrare, hotelurile cu parfum de epocă, scările aburpte, apele unduitoare, bărcile pe care se organizează petreceri ad-hoc și libertatea pe care am simțit-o de fiecare dată când am fost în Capitala Olandeză. Amsterdamul este un oraș pe care trebuie să îl vezi, iar un Super City Break aici te va încânta. Iată 12 lucruri pe care să le faci în Amsterdam...


12 lucruri pe care să le faci într-un Super City Break la Amsterdam!


1. În prima zi mergi în Vondelpark. Este cel mai mare și mai frumos parc din oraș, o oază de verdeață și de bucurie. Îți poți cumpăra sandvișuri, salate și bere de la supermarket și poți să faci un picnic în parc, admirând oamenii veseli și tinerii care ascultă muzică și dansează acolo. Relaxare totală!


2. Ia o cină all-you-can-eat la Satellite Sportscafe, în Leidseplein, și apoi îndreaptă-te spre Cartierul Roșu. Felinarele, muzica, aromele, aglomeraţia te vor încânta. Nu seamănă cu nimic din ce ai mai văzut până acum. Poți sta la o cafenea sau într-un irish bar și să observi forfota din acest cartier unic. 


3. Seara târziu oprește-te în Piaţa DAM și fă câteva fotografii. Îți recomand Hotelul NH Grand Krasnapolsky pentru un cockteil la miezul nopții. 


4. Dacă ar fi să faci un singur lucru în cele trei zile de super city break la Amsterdam, îți recomand să te plimbi cu barca pe canale. Este o activitate foarte turistică, însă este excepțională. Două bilete all day long - hop on, hop off - pe bărcile din Amsterdam costă 40 de euro. Poţi să te plimbi pe orice traseu vrei, pe orice vreme, cu un suc sau o cafea la bord, cu laptop şi aparat foto, cu prize, baie şi muuultă lume fericită în jur. Această experienţă face toţi banii din lume. 


5. În Cartierul Roşu vei găsi și cea mai veche clădire din Amsterdam - şi anume, o biserică foarte frumoasă, construită în anul 1213 - De Oude Kerk. Interesant este faptul că dacă o ocolești, vei observa între pietrele din jurul bisericii, un simbol al zonei, creat de Rob Hodgson.6. Quartier Putain este un bar/cafenea unde poţi să tragi un fum, să priveşti absent trecătorii sau să admiri vitrinele cu perdele roşii. Interesant este că "funcţionează" şi ziua, şi noaptea. Probabil se lucrează în ture...7. Traversează Centraal Station și ia un ferry către "insulele" oraşului sau, mai bine zis, către Amsterdam-Noord, o zonă foarte puţin turistică. Aceste vaporaşe sunt gratis şi îți recomand o plimbare cu ele - astfel vei avea parte de un alt... Amsterdam! 


8. În Amsterdam Noord mergi la IJ Kantine! Fără îndoială, este unul dintre cele mai interesante baruri în care am fost până acum, uriaş, aerisit, cu servire minunată şi cu cea mai grozavă prăjitură cu mere din lume. Trebuie neapărat să ajungi aici.
9. Vizitează Fabrica de bere Heineken, plimbă-te prin cartierul Rembrandplein, traversează canalele decorate cu flori și oprește-te pe malul Amstelului, unde - la numărul 100 - se află Irish Bar Mulligans. Ce găseşti aici? Muzică live tradiţională, bere rece, atmosferă boemă. 10. Mergi neapărat în cartierul artiştilor - Jordaan şi în eleganta zonă a celor 9 străzi - De 9 Straatjes. Rezervă-ți o zi întreagă pentru următoarele atracții turistice: Muzeul Lalelelor, Westerkerk (superba biserică unde puteţi urca în turn pentru o privelişte de milioane), Westermarkt, Muzeul Anne Frank, Begijnhof & English Reformed Church  (le găsești după o uşă secretă, în spate la The American Book Center, în piaţa Spui), Noordermarkt (o piaţă celebră, deschisă doar sâmbăta) şi Cafeneaua Winkel 43, unde am mâncat o delicioasă plăcintă cu mere. 11. Vizitează cea mai mare piață plutitoare de flori din lume!12. Amsterdamul nu este un oraș pe verticală, însă dacă vrei să-l admiri de la înălțime, mergi la The Double Tree Sky Lounge. Barul se află la etajul 11 al hotelului și oferă o priveliște senzațională. Se deschide la ora 11 AM, iar meniul este bogat: poți alege bere, vin sau whisky, caviar, scoici sau înghețată americană. Detalii tehnice:

Transport

La Amsterdam ajungi cu Tarom sau KLM. Tariful cel mai bun pentru Amsterdam, standard, este de 129 euro dus-întors. 

Din Aeroportul Schiphol şi până în Amsterdam Centraal există trenuri (pleacă exact de sub aeroport) din 15 în 15 minute. Biletele costă în jur de 8,30 euro/2 persoane/ dus. Noi le-am luat de la automat, cu cardul bancar. La ghişeu costă cu 50 de cenţi în plus şi este aglomerat. Trenul face 20 de minute până în gară. 

Nu vă pot spune cât costă abonamentele pe transportul în comun şi, sincer, nici nu le recomand. Este un oraş mic, care merită descoperit. Din tramvai nu se vede mare lucru...

Ne-am cumpărat (tot online) bilete la Hop On Hop Off Boat Bus - care costă în jur de 40 euro/2 persoane. Ai acces astfel la o zi întreagă de plimbari cu bărcile, pe patru trasee diferite, care acoperă tot oraşul. Poţi coborî şi urca pe barcă oricând şi de oriunde vrei. Este perfect! Bani cheltuiţi inteligent:)Cazare

Iata mai jos hotelurile din Amsterdam pe care le recomand:

Tarif de la 55 euro/noapte, mic dejun inslus

Tarif de la 65 euro/noapte, mic dejun inclus

Tarif de la 70 euro/noapte, mic dejun inclus

Tarif de la 75 euro/noapte, mic dejun inclus

Prețurile sunt pentru perioada octombrie 2014 - iunie 2015.


Dacă vrei să ai parte de un weekend de vis la Amsterdam, alege unul dintre pachetele Super City Break Vivolis

Super city break este funcția Vivolis care îl ajută pe utilizator să caute un pachet de servicii format din bilet de avion și cazare. Tariful afișat este disponibil în timp real pentru rezervare în momentul efectuării căutării. Se selectează orașul de plecare și destinația, data începerii sejurului și numărul de nopți la destinație, iar platforma va afișa zborul cu cel mai mic tarif pentru perioada indicată și lista cu hotelurile disponibile în ordinea crescătoare a tarifelor. Dacă zborul nu este cea mai bună opțiune pentru client, apăsarea butonului “Schimbă zborul” va afișa lista tuturor conexiunilor disponibile, iar utilizatorul va putea alege varianta cea mai convenabilă.


Secret Stuff

Stai mai mult de 2-3 zile în Amsterdam și îți dorești o escapadă interesantă? Îți recomand următoarea excursie: DAY TRIP TO ROTTERDAM & DELFT FROM AMSTERDAM INCLUDING MADURODAM (Tarif 59 euro/persoană. Rezervările se pot face numai telefonic, prin call centrul, Viber sau Whatsapp 0371788788.)

Vivolis.ro este prima platformă online full mobile dedicată rezervărilor de servicii turistice, intuitivă, cu design responsive, adaptabilă oricărui tip de dispozitiv de pe care este accesată: desktop, laptop, tabletă sau telefon mobil, luând forma ecranului dispozitivului în timp ce își păstrează aceleaşi funcții. Conceptul full mobile include și servicii de asistență personalizată, oferite pentru prima dată în Europa de Sud-Est prin două aplicații mobile populare în rândul utilizatorilor, WhatsApp și Viber, aceste servicii venind în completarea asistenței clasice, prin call center-ul vivolis.ro. 

Important pentru utilizatori este că accesul la aceste servicii de asistență se face printr-un număr unic, 0371.788.788. Astfel, prin salvarea acestuia în agenda telefonului, potențialii cumpărători și clienții existenți au acces foarte rapid și ușor la consultanță și posibilitatea de achiziție a unor noi servicii. Orice ai alege să faci la Amsterdam, cu siguranță te vei simți răsfățat și fericit! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...