Magical Moments

Toți avem perioade în viață în care ne simțim debusolați, triști sau blocați. Când nu știm cum să reacționăm și cum să ne regăsim bucuria de a trăi și de a merge mai departe. Când totul ni se pare imposibil. Aceste stări nu fac altceva decât să ne adâncească și mai mult în autocompătimire și să atragă după sine alte și alte gânduri negre. Cea mai simplă, mai rapidă și mai sigură cale de a redeveni noi înșine, de a zâmbi și de a ne găsi pacea interioară este recunoștința. Când îți amintești momentele magice ale vieții tale, când ești recunoscător și când iubești este imposibil să te simți înfrânt. Fă un pas mic înainte, este tot ce contează...


În ultimele 10 luni am trecut destul de des prin stări contradictorii. Uneori eram sus de tot, mulțumită, fericită, exuberantă. Alteori lăsam frica să-și facă jocul murdar și mă simțeam copleșită de griji și emoții negative. Este un cerc vicios din care ieși destul de greu. Pentru că trebuie să lupți cu tine însăți și cu gândurile tale. Să nu-i permiți minții să țipe, să o faci să tacă și să îți asculți sufletul. 

Când ai clipe de îndoială, pune întrebări. Ce altceva este posibil? Cum pot trece peste asta? Cum pot fi eu însămi? Și apoi taci. Lasă răspunsurile să vină la tine, fără să le forțezi, fără să le cauți. Acestea vin, fără nicio urmă de îndoială. Cum? Intuiție, instinct, semne, texte, oameni, întâmplări, coincidențe. 

Dar noi știm cu siguranță că nu există coincidențe, nu? 

O alta metodă de a-ți face mintea să nu mai adune gândurile negative și să le rostogolească amenințător este să îți amintești momentele speciale din viața ta, când ai fost cu adevărat fericit. Clipele magice, suspendate în timp. Când erai doar... tu. 

Fă un exercițiu simplu: ia o foaie de hârtie și un pix. Așează-te confortabil. Ascultă o muzică suavă. Gândește-te pentru ce ești recunoscător în viața asta. Scrie toate momentele minunate, magice, pe care le-ai trăit, în detaliu: cu ce erai îmbrăcat, ce simțeai, unde erai, cum era vremea, cu cine erai, ce vrobeați, ce făceai. Tot, tot. Nu omite nimic. Încearcă să îți amintești măcar zece astfel de clipe și mulțumește pentru fiecare dintre ele. Iar după ce ai terminat de scris, spune-mi: cum te simți acum?

Magical Moments


1. Momentul meu preferat este când stăteam pe o pajiște, deasupra unei plaje, și bătea vântul. Când palmierii creau o umbră înșelătoare, iar oceanul părea făcut din argint topit, aproape imposibil de privit. 


2. N-am să uit niciodată frigul și fericirea de pe străzile unui mare oraș. Berea bună, libertatea și sentimentul că orice este posibil. 


3. Când mă gândesc la iubirea mea îmi dau seama cât sunt de norocoasă și recunoscătoare. Îmi aduc aminte de noi doi, stând pe o stâncă deasupra mării, fără niciun alt personaj în jur. Îmi aduc aminte de pădurea de pini, de portocalii încărcați de fructe, de parfumul unui parc, de muzica de operă, de dragostea cu ferestre deschise. 


4. Curaj, speranță și energie. Asta simt când îmi amintesc de drumul de două ore, pe o mare agitată, în burta unei bărci incerte, ascultând Metallica la maxim. 


5. Liniste și pace. Voci de copii. O pisică albă. Sunetele junglei. Pești mergători. O plajă pustie. Vântul printre cocotieri. Liniște. 


6. Ianuarie, exact de ziua mea. 25 de grade. Plajă imensă, în nuanțe de roz prăfuit. Un cer ca o vată de zahăr. Stânci scăldate de valuri, vânt, soare, nimeni pe drum. 


7. O noapte înstelată, cald, foarte cald. Etajul 42. Hotel de lux. Piscină pe acoperiș. Lumini colorate. O imagine de vis, cum doar în filme am văzut. Zgârie-nori. Trafic. Și totuși atât de multă liniște... Măreție. 


8. Primăvară târzie, case clădite pe munte, hoteluri elegante, portocale, limoncello, nisip negru și ud, nori, un sat celebru, un vis împlinit. 


9. Cafenea cu amulete prinse de tavan, suspendată deasupra mării. Soarele reflectând dureros în apa turcoaz. Pădure de pini. Flori de portocal. Miros de baclava și cafea cu caimac. 


10. Ploaie, ploaie binecuvântată. Sentiment de apartenență, de... acasă. Plăcintă cu mere. Tequila. Oceanul cu reflexii de ambră, șuvoiae de apă pe geamurile aburite. 


Iar acum este rândul tău! Care sunt cele mai frumoase momente pentru care ești recunoscător?

2 comentarii:

  1. :) Optimism, relaxare... pozitivitate - aspecte observate - doar citind randurile asternute de tine! Toate cele bune in tot ceea ce vei intreprinde!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...