Ce să NU faci ca să fii fericit!

Cu toții ne dorim să fim sănătoși, liberi, fericiți, să avem parte de iubire, de înțelegere, de oameni buni în jurul nostru, să fim liniștiți, să avem succes și bani, să construim lucruri durabile, să facem diferența în lume, să dăruim, să primim și să câștigăm acea bucurie interioară prețioasă, pe care nimeni nu ne-o poate lua. De fapt, cred că acesta este scopul nostru în lume: să creăm și să fim fericiți. 


Însă de la vorbe la fapte, deseori este o cale lungă. Ne trezim dimineața întristați că plouă afară, dăm vina pe trafic pentru întârziere, ne stă rău părul (doamnelor, știți ce spun!), pierdem bani sau primim răspunsuri negative, cineva ne spune o vorbă urâtă, copiii nu vor să asculte, partenerul de viață este absent, la știri politica ne face un milion de nervi. Și totul se transformă într-o avalanșă ciudată, foarte greu de stăpânit, care ne induce un somn agitat, frustrare și un oftat general: "Ahhh, ce zi proastă am avut! Oare când va fi bine?" Cei mai mulți dintre noi nici măcar nu se așteaptă să fie bine... vreodată.

Există lucruri pe care le facem conștient sau inconștient și care ne țin departe de acest 'bine'. Credem sau nu în zile mai bune, nu contează. Ele vin oricum, pentru că lumea este într-o continuă schimbare. Nu poate fi rău la nesfârșit. Totul evoluează, se transformă. Mai mult, 'răul' nu este necesar și îl putem schimba. Și nici măcar nu trebuie să întreprindem acțiuni dificile, să citim un milion de cărți sau să medităm ore în șir. Putem schimba totul în viața noastră... încetând să mai facem lucrurile așa cum am fost obișnuiți. 

Citește continuarea acestui articol pe blogul meu din Adevărul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...