Vin Sărbătorile! Magia Piețelor de Crăciun

Sunt o mare iubitoare a căldurii și insulelor exotice, iar Piețele de Crăciun au cam fost lăsate la finalul listei cu dorințe. Însă am fost în Sibiu și în București și am înțeles magia unui astfel de târg. Atmosfera de basm este cea care domnește peste oraș, fie că avem zăpadă sau nu. Copiii veseli, mirosul de scorțișoară și de cozonac, de vin fiert și de brad, cadourile și beculețele, toate alcătuiesc un melanj fermecător pentru orice vârstă. Iar dacă vorbim despre tradiție, eleganță și măreție, toți prietenii mi-au recomandat să merg la Viena, la Praga, Budapesta sau Berlin, sau măcar în Paris, pentru a mă bucura cu adevărat de această perioadă magică. Iată ce aș alege…


Magia Piețelor de Crăciun


1. Întotdeauna am fost diferită și aș alege… Parisul pentru un weekend de poveste. Am fost deja acolo în ianuarie și vremea era fantastică, așa că în noiembrie-decembrie cu siguranță este bine. Puțină ploaie, poate… însă în Paris oricum plouă tot timpul. 

The City of Lights este unul dintre cele mai romantice și mai frumoase orașe din lume. Dacă nu ai fost în Paris, Crăciunul este o perioadă perfectă pentru a-l vizita și pentru a te bucura de priveliștile sale fabuloase. O plimbare pe Champs-Élysées cu trăsura, un prânz frugal în Les Halles, shopping de lux pe Avenue Montaigne sau în Faubourg Saint-Honoré, spectacole de cabaret în Montmartre, cină romantică în Cartierul Latin sau dans până în zori în cluburile din Montparnasse - misterele Parisului te invită să le descoperi și să le înțelegi. Aici vei întâlni artiști boemi, femei elegante, vedete și cântăreți celebri, oameni simpli și frumoși și vei petrece sărbătorile în stilul chic al francezilor.


Iată câteva date despre Piețele de Crăciun din Paris:

CHRISTMAS MARKET ON THE CHAMPS-ELYSÉES
From 14 November 2014 to 4 January 2015
Avenue des Champs-Elysées – 8th
Metro : Champs Elysées - Clemenceau

CHRISTMAS MARKET IN JARDINS DU TROCADERO
From 13 December 2013 to 4 January 2014
Jardins du Trocadéro - 16th
Metro : Trocadéro

Ce să nu ratezi:


Gourmet Christmas Fair in Paris 
Place de la Bourse - Rue Notre-Dame des Victoires , Paris 75002
Trade Fairs & Expos
from Friday 19 December 2014 to Monday 22 December 2014
Palais Brongniart
District : Opéra - Grands Boulevards
Metro : Bourse, Grands Boulevards
Pentru un Super City Break la Paris, poți folosi și funcția cu același nume de pe Vivolis, de unde îți poți alege zborul și hotelul, în weekendul preferat de tine!
2. A doua opțiune de pe lista mea este Viena, un oraș extrem de frumos și de elegant, centrul său fiind inclus în UNESCO World Heritage. Viena este un oraș medieval, are peisaje superbe atât vara cât și iarna, castele și parcuri, monumente și clădiri impresionante. Piața de Crăciun din Viena este considerată cea mai frumoasă din lume! Nu o rata!


Iată câteva informații despre Piețele de Crăciun din Viena:

Viennese Christmas Market
The Viennese Christmas Market in front of the City Hall is an unforgettable highlight for those eager to get into the spirit of the season. The unique backdrop gives this market a charm of its own, and the delicious aromas are sure to lull all visitors into the seasonal joy. Inside the City Hall on the ground floor there is an area dedicated to children, where they can learn how to make Christmas cookies or candles. You can also listen to international choirs singing carols with free entrance on Fridays, Saturdays and Sundays.
Where: On the square in front of the City Hall
When: 15th November - 24th December 2014

Christmas Village Belvedere Palace
Explore baroque lifestyle and traditional handicrafts. The popular Christmas Village Belvedere Palace is set against the glorious baroque backdrop of the world-famous residence, one of Vienna‘s most beautiful and significant sights. More than 40 festively decorated market stalls offer traditional handcrafted goods, elaborate Christmas decorations and special culinary delights.
Where: Belvedere Palace, Prinz Eugen-Straße
When: 21st November - 23rd December 2014

Christmas and New Year's Market at Schönbrunn Palace
Approximately 60 exhibitors present handicrafts and original gifts such as hand-made Christmas decorations and nativity sets for visitors to admire and purchase right in front of the famous Schönbrunn Palace. The fragrance of freshly baked Vanillekipferl and hot punch fills the air and creates a wonderful atmosphere.
Where: Parade Court, in front of Schönbrunn Palace
When: 22nd November - 26th December 2014 and 27th December 2014 - 1st January 2015.


3. Berlinul este și el pe lista mea, mi-aș dori să ajung la o petrecere în cluburile sale underground atât de renumite. Iar dacă pot să vizitez și o Piață de Crăciun de aici ar fi super! Cu cel puțin 50 de târguri de Crăciun, Berlin poata fi numit cu ușurință "Capitala Crăciunului". Dintre acestea, piața din Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche este cea mai mare și este vizitată anual de 4 milioane de turiști.

Berlin este un oraș imens, cu peste 3,5 milioane de locuitori, un oraș special, în care știința se îmbină armonios cu finanțele, cultura și divertismentul. Berlinul este renumit pentru festivalurile sale, pentru viața de noapte, pentru transportul public impecabil și pentru calitatea ridicată a vieții în general. Fă un tur al orașului cu autobuzul, incluzând Brandenburg Gate, Reichstag și Opera de Stat, mergi la Muzeul Filmului, bea un cocteil și petrece o seară de neuitat la Billy Wilder’s, ia micul dejun la Salomon Bagels, mergi la shopping în Kaufhaus Des Westens (al doilea magazin ca mărime din Europa, după Harrods, Londra) și dansează într-unul dintre sutele de cluburi de noapte ale orașului.


Iată mai multe informații despre Piețele de Crăciun din Berlin:

11th Winter World on Potsdamer Platz
In early November, Potsdamer Platz in the heart of the city is transformed into a gigantic winter wonderland.
11/01/2014 - 01/04/2015

Market of the Continents 2014
Journey around world in eight days – that's the motto of this "market of the continents" at the Dahlem museum campus.
11/22/2014 - 12/14/2014

23rd Nostalgic Christmas Market at the Opernpalais 2014
The Nostalgic Christmas Market leaves off the boulevard Unter den Linden a magical winter wonderland with small streets and about 150 wooden huts arise.
11/24/2014 - 12/28/2014

WeihnachtsZauber at the Gendarmenmarkt
This is one of the most popular Christmas markets in Berlin during the festive season.
11/24/2014 - 12/31/2014


Dacă îți dorești un pachet complet, la un preț foarte bun, iată mai jos două oferte:

Cu avion și autocar: 

Mi-aș dori să ajung și în:

Budapesta - În Vörösmarty tér te vei răsfăța cu dansuri populare, concerte, mâncare tradițională și o pălincă gustoasă. Iar dintre miile de cadouri expuse în cele 150 de căsuțe din lemn, sigur îți va plăcea un produs din cultura locală. Îți poți încânta și copilul cu un spectacol la teatrul de păpuși sau cu dulciuri de poveste.

Praga - În afară de faptul că este unul dintre cele mai romantice orașe din Europa, Praga găzduiește și o piață de Crăciun unică, spectaculoasă. Pentru a face parte din magia acestei capitale, te invit să îți petreci Crăciunul aici!

Munchen - La sfârșitul lui noiembrie își deschide porțile în Munchen una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa. Arhitectura clădirilor din jur, luminile spectaculoase, dar și oamenii fericiți care se adună în jurul bradului de Crăciun - toate alcătuiesc un tablou viu, perfect - pe care trebuie să îl vezi!

Dacă și tu visezi să vizitezi aceste Piețe de Crăciun, atunci nu mai aștepta. Intră pe Vivolis.ro, mergi pe Super City Break și caută orașul preferat. Vei găsi cele mai bune prețuri la zboruri și hotelurile preferate! 

  
Vivolis.ro este prima platformă online full mobile dedicată rezervărilor de servicii turistice, intuitivă, cu design responsive, adaptabilă oricărui tip de dispozitiv de pe care este accesată: desktop, laptop, tabletă sau telefon mobil, luând forma ecranului dispozitivului în timp ce își păstrează aceleaşi funcții. Conceptul full mobile include și servicii de asistență personalizată, oferite pentru prima dată în Europa de Sud-Est prin două aplicații mobile populare în rândul utilizatorilor, WhatsApp și Viber, aceste servicii venind în completarea asistenței clasice, prin call center-ul vivolis.ro. 
Important pentru utilizatori este că accesul la aceste servicii de asistență se face printr-un număr unic, 0371.788.788. Astfel, prin salvarea acestuia în agenda telefonului, potențialii cumpărători și clienții existenți au acces foarte rapid și ușor la consultanță și posibilitatea de achiziție a unor noi servicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...