Gala Dinner at the Grand Hotel Continental

Exact doi ani au trecut de când am fost ultima dată la concursul profesional "Cel mai bun bucătar" de la Grand Continental și parcă au fost doar câteva clipe. Aceiași prieteni dragi, neschimbați, bucătari tineri și foarte talentați, preparate de vis, atmosferă de poveste și o seară magică, alături de oameni cu idei minunate, de un vin bun și de muzică suavă. Iată detalii...


Gala Dinner at the Grand Hotel Continental


Anul acesta a fost ceva special. Prietenii mei de la Grand Continental au aflat că mă pregătesc să lansez o carte de rețete și au ținut în mod special să mă invite. Ah, și ce emoții am avut pentru bucătari și cum i-am admirat pentru rapiditatea și talentul lor... Iar preparatele parcă au avut alt gust acum, am recunoscut ingrediente, mi-am dat cu părerea, chiar am și votat pentru "cel mai bun bucătar" și m-am simțit avizată să o fac. Normal că nu sunt nici pe departe specialistă în domeniu, însă am învățat foarte multe gătind în ultimii doi ani tot felul de rețete, mai mult sau mai puțin complicate, iar în ultimele trei luni mi-am desăvârșit tehnica pregâtind noua mea carte. 

Dar cred că sunteți mai interesați de meniu decât de povești, așa că iată-l:

Amuse Bouche

Rondele de mămăliguță la grătar cu dovlecei, somon afumat și ardei confiat
Crostini cu ricotta, sparanghel și pancettaCorăbioare cu creveți și avocado
Blini cu parmezan, roșii uscate și busuiocTartar de somon

Entrée

Foie gras cu măr caramelizat și sos de afineSorbetto

Sorbetto de kiwi cu mentăMain-course

Piept de rață cu chutney de mango
Mini saltimbocca cu usturoi și busuiocMușchi de vită învelit în prosciutto, cu sparanghel și sos de hribiFlambé

Desert

Mousse de ciocolată și crocant de mereDintre băuturi cel mai mult mi-au plăcut cocktail-ul Black Cosmo și Tămâioasa Românească. A fost o seară cu mari emoții atât pentru concurenți, care s-au străduit într-un timp destul de scurt să creeze preparate perfecte, dar și pentru juriu, care a observat cu atenție ce se întâmplă în mini bucătăria ad-hoc din cadrul restaurantului Concerto, atât cât i-au permis fotografii și entuziaștii ca mine. Well, am fost la toate probele în primul rând și nu mă săturam să-i privesc pe acești bucătari talentați și eventual sa fur puțină meserie. Dar știu că vreți poze, nu? Iată-le!

 Foto: Vlad Semen


Mulțumesc din suflet, Ana. Mulțumesc, Roxana. Mulțumesc, Mihaela dragă. A fost o seară magică: evenimentul potrivit la momentul potrivit. Always a pleasure! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...