15 filme pe care le recomand!

Sezonul premiilor pentru cinematografie a început, ne apropiem cu pași repezi de Oscarurile din 22 februarie. Am văzut multe #filmedeoscar până acum, dar și producții fără nominalizări, însă cu mult farmec à la Hollywood. Iată mai jos recomandările mele:


15 filme pe care le recomand!


1. The Imitation Game - este cel mai bun film pe care l-am văzut în acest sezon, i-am dat 10 fără ezitare. Vei descoperi o poveste fascinantă, pusă în scenă magistral și interpretată de Benedict Cumberbatch impecabil.2. The Theory of Everything - un film destul de lent, însă încărcat de emoție. Eddie Redmayne face unul dintre cele mai bune roluri pe care le-am văzut în ultimii ani. Va lua cu siguranță Oscarul pentru cel mai bun actor! În plus, cred că despre asta este vorba la Hollywood: dacă poți juca așa, atunci poți schimba lumea. 10 - pentru Redmayne în rolul lui Stephen Hawking.3. Boyhood - este un film care a împărțit lumea în două tabere: cei care îl urăsc și cei care îl consideră genial. Nu aveam mari așteptări, de fapt am cam amânat să mă uit la el, mă gândeam chiar cu groază la cele 165 de minute. Însă faptul că îi cunosc pe Ethan Hawke și Richard Linklater și știu ce pot ei să creeze m-a încurajat. Nu m-am plictisit, este un film bun, Linklater este magic. I-am dat un 9. 
4. Unbroken - bineînțeles că am ales să văd acest film pentru că am citit poveștile Angelinei despre vecinul său celebru, Louis Zamperini. Povestea este excelentă, cinematografia mai puțin. Este un film foarte lent, foarte lung, pe alocuri mult prea subtil, însă merită să-i dați o șansă. Eu i-am dat un 7. 
5. The Good Lie - nu este un #filmdeoscar. Însă este emoționant, foarte bine făcut și plin de sens. Îl recomand. I-am dat un 8!
6. The Hundred-Foot Journey -  este o bucurie de film: plin de culoare, de magie, de romantism și de rețete delicioase. Este un film bun, bun, pe care îl recomand cu drag. Oricum eu m-aș uita la orice film în care joacă Helen Mirren, dar acesta merită cu adevărat. I-am dat 10! 
7. Chef - daca nu l-ai văzut încă, îți recomand să o faci cât mai repede! Este un film minunat, despre pasiune, bucurie și iubire. Este un film care te face să te simți puternic, invincibil. Cred în magia mesajului din această producție. I-am dat 10. 
8. Gone Girl - l-am văzut și la cinema, și acasă. Este un film bun. Diferit. Pentru mine a fost puțin previzibil, însă mi-au plăcut "semnele" create de David Fincher ca să te ducă în eroare și totuși să te pregătească pentru ce va urma. Este un film de regizor, Fincher este minunat! Mi-a plăcut mult și Rosamund Pike. I-am dat un 9. 
9. Whiplash - mi-a trezit sentimente contradictorii. În primul rând, m-a enervat cumplit. Apoi m-am gândit mai bine și mi-am dat seama că "nervii" mi se trag de la faptul că eu însămi am o nelămurire în ceea ce privește mesajul filmului. It's a "good job" a good job and it's enough for me? În al doilea rând, este un film interesant. Oricum, ți-l recomand și te las să tragi singur concluziile. I-am dat 9. 
10. The Judge -  este un film bun, în care Robert Downey Jr. și Robert Duvall fac roluri de poveste. Downey a fost "croit" pe acest rol. I-am dat un 7, am avut așteptări prea mari. 
11. Lucy - este, fără îndoială, filmul meu preferat din 2014. Nu este la fel de bun ca The Imitation Game, nici măcar nu se compară. Însă când am ieșit de la cinema parcă zburam. Mi-a dat aripi, m-a provocat și l-aș revedea de zeci de ori pentru starea pe care mi-o transmite. Everything is possible. I can do it! I-am dat 10, normal.12. How to Train Your Dragon 2 - este la fel de cool ca și prima parte și are o nominalizare la Oscar. Sunt convinsă că va pleca acasă cu statueta. Este bun, i-am dat 9. 
13. St. Vincent - nu este un #filmdeoscar, însă este foarte bun! Mi-a plăcut enorm, este fun & smart, Bill și Naomi sunt magnifici, m-a emoționat tare. I-am dat 10. 
14. Magic in the Moonlight - este exact cum spune titlul: magic. Îl recomand, este un film clasic Woody Allen, iar Colin Firth & Emma Stone își fac bine rolurile. Mie mi-a plăcut foarte mult, i-am dat 10. 
15. Grace of Monaco - un film subapreciat, care mie mi-a plăcut mult. Kidman este grațioasă și vulnerabilă, iar atmosfera este de basm. Nu neapărat un basm cu zâne. I-am dat un 8. 
De abia aștept să văd American Sniper, Birdman, Foxcatcher, Still Alice, Wild și Nightcrawler și revin cu un update la acest articol. Vizionare plăcută!

UPDATE:

American Sniper este boring, nu aduce absolut nimic nou. Un film... ca să fie. I-am dat 3.

Birdman - nu mi-a plăcut, am rezistat 50 de minute și am închis. Un 2 de la mine:(

Still Alice - este un film ok. Julianne joacă bine și probabil va lua Oscarul. Însă este un film care - de asemenea - nu aduce nimic nou. I-am dat un 7.

Nightcrawler este FA-BU-LOS! Îl recomand din suflet. Este un film subtil, emoționant, firesc, bun, scris și regizat excelent, jucat perfect, un 'one man show' de excepție. Și dacă stai și te gândești puțin la el după câteva zile, tot mai găsești o nuanță, o senzație, o idee. Minunat! De 10, normal. 

 

3 comentarii:

 1. Ioana, sa stii ca mi-am facut lista de vizionari pentru weekend-ul urmator citind articolul tau pentru ca am observat ca avem aceleasi gusturi. Si mie mi-au placut enorm: St. Vincent, The Hundred-Foot Journey, Chef si Magic in the Moonlight, le-as revedea oricand

  RăspundețiȘtergere
 2. Am vazut si eu cateva dintre filmele propuse de tine.
  "Nightcrawler" si "Lucy" sunt foarte bune.
  Nu stiu cum a reusit Jake Gyllenhaal sa intre atat de bine in pielea personajului...nota 10 pentru interpretare;
  Ioana, daca nu l-ai vazut, iti recomand si "Enemy" din 2013 tot cu Jake Gyllenhaal...

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...