Panna Cotta cu sos de căpșuni

Am intrat în săptămâna "roz", cu inimioare, declarații de dragoste și cine romantice. Poate Valentine's Day nu este o sărbătoare pe gustul tău, însă asta nu te împiedică să pregătești ceva bun - în orice zi - pentru tine și jumătatea ta. Panna Cotta este un desert clasic italian, foarte ușor de pregătit, cu puține ingrediente și care va fi pe gustul oricărui gurmand. Iată cum să obții un desert de sărbătoare...


Panna Cotta cu sos de căpșuni


Italienii susțin că acest desert lejer și răcoritor provine din nordul țării, din Torino. Acum mulți ani în urmă, prăjitura se pregătea din albușuri de ou, smântână și miere și se servea cu sos de ciocolată, fructe de pădure și alune. Însă de când a apărut gelatina, procesul s-a simplificat mult. În prezent, Panna Cotta este un deliciu servit peste tot în Italia și în lume, iar astăzi te voi învăța și pe tine să-l prepari.

Ingrediente:

500 ml frișcă lichidă sau smântână pentru frișcă

80 ml lapte

2 plicuri de zahăr vanilat (2x 80 g/ fiecare)

300 g căpșuni (eu am cumpărat congelate)

vanilie (esență sau păstaie)

1 plic de gelatină

Mod de preparare:

- gelatina se pune la înmuiat în laptele rece.

- frișca, vanilia și un plic de zahăr vaniliat se pun la fiert, la foc mic.

- compoziția NU trebuie să dea în clocot! Las-o pe foc doar până când începe să fiarbă, apoi dă-o deoparte.

- la compoziția fierbinte de frișcă se adaugă gelatina si laptele și se amestecă foarte bine, cu un tel, până se dizolvă - cam 2-3 minute. - căpșunile se pun pe foc împreună cu celălalt plic de zahăr vanilat și, eventual, cu un strop de zeamă de lămâie. 

- se fierb până se transformă într-un sos gros. Eu am lăsat și câteva căpșuni întregi în sos.

- clătește cu apă rece niște vase din sticlă și NU le șterge.

- adaugă compoziția în vase și las-o la răcit.

- pune vasele în frigider pentru 3-4 ore.

- când Panna Cotta este gata, se poate răsturna pe o farfurie (acest lucru este posibil dacă înmoi puțin vasul în apă fierbinte) și decora cu sos de căpșuni. Sau o poți servi direct din recipient, cu sos deasupra.Panna Cotta poate fi servită și cu sos de ciocolată, caramel, din diverse fructe și nuci. Merge excelent cu șampanie! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...